Kjøttkvern test: De 7 beste som selges på nett i Norge

Trenden i Norge går i retning av at mat skal lages mer og mer fra bunnen av, og også i private hjem har kjøkkenredskaper som hjelper deg med dette blitt vanligere og vanligere. Et slikt redskap er kjøttkverna. Det å kunne lage kjøttdeig, kjøttkaker eller til og med pølser og medisterkaker, på sitt eget kjøkken, er ikke lenger noen stor utfordring med alle de gode automatiske kjøttkvernene for privathjem som finnes på markedet i dag.

I denne testen har vi saumfart dette markedet og funnet de produktene som er best med tanke på kvalitet og pris. Alle er lett tilgjengelige for bestilling på nett i Norge. Bedømmingen vår er basert både på grundige produktundersøkelser på det norske nettmarkedet, men også erfaringer fra kunder og beskrivelser fra andre kilder på nett. Til slutt har vi kommet frem til en liste med syv solide kverner som vi vil anbefale. Testvinneren anbefales for de fleste. Om du heller er på utkikk etter noe til en pris som er bedre tilpasset ditt budsjett, presenterer vi derimot gode alternativer i alle prissegmenter.

TIPS: Denne artikkelen fokuserer utelukkende på frittstående kjøttkverner som selges for seg selv. Veldig mange kjøkkenmaskiner kommer med monterbare kjøttkverner inkludert eller som valgfritt tilleggsutstyr. Har du en god kjøkkenmaskin, kan dette være et like godt valg. Se vår store test av kjøkkenmaskiner her, der mange av produktene vi anbefalte inkluderer kjøttkverner.

Om du skal kjøpe deg en kjøttkvern, anbefaler vi disse nettbutikkene: Kitchn.no og Bakerenogkokken.no.

Vinnere av vår kjøttkvern-test

Nedenfor ser du en kjapp oversikt over de beste kvernene på markedet. Skulle du ønske mer informasjon før du bestemmer deg for hvilken du skal kjøpe, så kan du finne den informasjonen lengre ned i artikkelen.

#Produkt
1Kenwood MG360 kjøttkvern – Best i test!
2Bosch Kjøttkvern Hvit MFW66020 – Høy kvalitet med mange funksjoner
3Funktion Function Kjøttkvern med Kakesprøyte – Enkel og billig
4Westmark Kjøttkvern Manuell Rustfritt Størrelse 8 – Et solid og manuelt kvern
5Emerio kjøttkvern i rustfritt stål – Brukbar kjøttkvern til en fin pris

1. Kenwood MG360 kjøttkvern – Best i test!

Testvinneren i denne artikkelen er rett og slett en vinner på flere områder. Den har en kraftig motor og et veldig funksjonelt design.

Det gjør at den er meget enkel å bruke.

 • Gummiføtter for godt feste og stabilitet
 • Hamburgerpresse medfølger
 • Uhyre populær verden over
 • Sterk motor på hele 1400 watt
 • Best i test hos Gourmetmat

Kjøttet som skal bearbeides plasseres i en hendig beholder på toppen, og stappes del for del inn i selve kverneren. Den kommer med utskiftbare deler som lar deg bestemme hvor grovkvernet du ønsker resultatet. Maskinen er også liten og plasseffektiv, og tar ikke for stor plass i kjøkkenskapet.

Høy pris – men skyhøy kvalitet

Det punktet der produktet har mest å gå på er kanskje prisen. Det legger seg i det øvre prissjiktet, uten at det er blant de aller, aller dyreste på markedet. Er du ute etter en kvalitets-kvern er dette uansett et godt valg som absolutt er verdt prisen. Anbefales for alle som har planer om å bruke kjøttkvernen regelmessig.

Hamburgerpresse medfølger

Det følger for øvrig også med en enkel hamburgerpresse som lar deg forme burgere og kjøttkaker av kjøttdeigen du kverner. Det følger i tillegg med utstyr til å lage pølser for de som vil prøve seg på det.


2. Bosch Kjøttkvern Hvit MFW66020 – Høy kvalitet med mange funksjoner

Med kjøkkenprodudukter fra Bosch får man stort sett alltid kvalitet som varer, og dette er ikke noe unntak.

Denne solide maskinen er blant de dyreste i testen, men prisen kan absolutt forsvares.

 • Kommer med et godt håndtak
 • Sterk motor, men bruker lite strøm
 • Ledningen er på hele 1 meter
 • Hullskriver på 3, 4.8 og 8 milimeter medfølger
 • Står stødig på kjøkkenbenken med gode gummiføtter

Som testvinneren er den enkel å bruke og tar lite plass. Ekstra hullskiver med ulik kvernegrad følger med og lagres i et rom inne i kverna. I tillegg følger det med et egen pølsehorn som lar deg lage pølser med kverna.

Energieffektiv

Maskinen er effektiv og bruker lite strøm, selv om kraften i kverningen er tilfredsstillende. Den inneholder også en sikkerhetsfunksjon som gjør at maskinen stopper ved for høyt wattforbruk.

MFW66020 er også generelt sikker under bruk, og står stødig på sklisikre gummiknotter.

Video – Slik lager du pølser med Bosch MFW66020 kjøttkvern

Her er en kort og hjemmesnekret video fra Øst-Europa. Videoen viser hvordan et ektepar lager pølser med denne eminente kjøttkvernen fra den tyske produsenten Bosch:Perfekt for store kvantum kjøtt

Med denne kjøttkvernen kan du kverne eller male store mengder kjøtt på kort tid. Det er absolutt en av de aller beste blant high end-produktene på markedet. Om prisen ikke virker avskrekkende på deg, er dette produktet et meget godt valg.


3. Funktion Function Kjøttkvern med Kakesprøyte – Enkel og billig

Dette er en av få manuelle kjøttkverner på markedet, som kun inkluderer det absolutt mest essensielle til selve kverningen.

Til gjengjeld er prisen veldig hyggelig.

 • For deg med lavt budsjett
 • Kvernejobben skal gjøres for hånd
 • ….og vask av kjøttkvernen skal også gjøres for hånd
 • 100 % fri for elektronikk
 • Billig

Dersom du ikke har noe problem med å utføre kverningen med sveiv for hånd, kan du lage meget godt bearbeidet kjøtt med denne kverna. Det er imidlertid kun én innstilling for grovhet tilgjengelig.

Funktion kjøttkvern inkluderer imidlertid også en kakesprøyte som gjør det mulig å bruke den til dandering av kaker.

For deg som sjelden kverner kjøtt

Om du kun trenger å bruke en kjøttkvern en sjelden gang, og vil ha et redskap som tar svært lite plass i kjøkkenskuffen, kan dette være produktet for deg. Vær oppmerksom på at selv om produktet er helt manuelt og uten elektronikk, kan det ikke vaskes i oppvaskmaskin.

Det er også svært viktig at kvernen vedlikeholdes godt, og at kjøttet som bearbeides er rent og uten for mye fett og trevler.


4. Westmark Kjøttkvern Manuell Rustfritt Størrelse 8 – Et solid og manuelt kvern

Dette er den andre kjøttkvernen i testen som er manuell med håndsveiv.

Westmark Kjøttkvern i rustfritt stål er riktignok en del mer forseggjort enn den forrige.

 • Manuell kjøttkvern
 • Gode brukeranmeldelser på nett
 • Høyt priset
 • Manuell kvern
 • Laget i førsteklasses rustfritt stål

Det reflekteres også i prisen. Den er laget i solid rustfritt stål, og står stødig på kjøkkengreppen ved hjelp av bunn med sugekopp. Den inkluderer tre ulike utskiftbare kverneskiver med forskjellig diameter.

Sveiven er enkel å bruke, og hele kverna fremstår som solid og god.

Westmark = høy kvalitet på kjøkkenutstyr

Westmark er en tradisjonsrik produsent som har tilbudt kjøkkenprodukter i over 50 år. Det er også lett å se at de som har laget dette produktet vet hva de gjør. Stilig og funksjonelt design er kombinert med solide, gode materialer. Det store ankepunktet er som nevnt at denne kvernen er dyr til å være en tradisjonell håndsveivkvern.

Er du villig til å betale såpass for en meget god tradisjonell kvern, kan likevel dette være produktet for deg.


5. Emerio kjøttkvern i rustfritt stål – Brukbar kjøttkvern til en fin pris

Neste kjøttkvern på listen er denne automatiske kverna fra Emerio.

Til å være en automatisk kvern er prisen meget hyggelig.

 • Flott hylle
 • Enkelt å rengjøre
 • Godt priset
 • Passer inn i nordiske hjem
 • Enkelt å montere

Denne kverna har et moderne, hvitt design som vil passe godt til flere typer kjøkken. Sklisikre knotter sikrer også at den står stødig og trygt under bruk. Den er også enkel å både håndtere og demontere for rens, vedlikehold og lagring.

Kjapp og effektiv kverning

Med en stor og funksjonell mateskål på toppen, går selve kverningen enkelt og effektivt. Selve kvernedelene fungerer også greit, og resultatet blir helt OK. Dette er definitivt et trygt og godt valg om du vil ha en grei automatisk kvern til en billigere penge enn de fleste andre alternativer.


Hva er viktig å tenke på når du kjøper kjøttkvern?

Funksjonalitet

Det aller viktigste med en kjøttkvern er selvsagt hvor enkel den er å bruke, og hvor godt resultatet blir. Dette er også et av punktene der de ulike produktene på markedet skiller seg mest fra hverandre. Kjøttkverning er en prosess som krever en del kraft.

Det er derfor viktig å sikre at man kjøper et produkt som faktisk tåler belastningen, og sikrer et godt resultat. I tillegg er det jo en fordel at prosessen tar så kort tid som mulig, og ikke krever all verdens muskelkraft fra den som kverner kjøttet.

Valgmuligheter

Noen ønsker kanskje kun å lage fersk, grov kjøttdeig med kjøttkvernen og ikke noe annet. Da er det ikke så viktig å ha muligheten mellom å kverne kjøttet til mange forskjellige former og med ulik grovhet. For andre, som tenker å benytte kjøttkvernen til mange ulike formål, er det helt essensielt å ha mulighet til å skifte på instillingene for hvordan kjøttet skal males.

Mange kjøttkverner kommer for eksempel med utskiftbare hullformer som lar deg kvernet kjøttet på ulike måter.

Pris

Det finnes kjøttkverner til noen få hundrelapper på markedet, mens andre kjøttkverner koster det femdobbelte. Som regel er det en klar sammenheng mellom pris og kvalitet. Vil du ha et virkelig kvalitetsprodukt, må du som regel regne med å betale mer for det.

Det er imidlertid også mulig å gjøre kupp på dette markedet.

Prisen har vi selvsagt tatt hensyn til når vi har vurdert produktene i vår test. Det er vanskelig å skrive en «best i test»-artikkel om kjøttkvern uten å ta hensyn til folks lommebok.

Størrelse

Veldig mange produsenter av ulike kjøkkenmaskiner prøver å gjøre maskinene så kompakte som mulig. Vi nordmenn elsker tross alt å fylle opp kjøkkenbenken med ulike maskiner. Det samme gjelder kjøttkvern.

Vi ser dessverre en tydelig sammenheng mellom funksjonalitet og størrelse. Desto større kverna er, desto bedre er den. Nettopp derfor er det viktig at du tenker på ditt eget behov. Hvor ofte kommer du til å bruke kjøttkvernen? Hvor ofte skal kvernen stå fremme på kjøkkenet – og hvor lite plass ønsker du at maskinen tar når den er stuet vekk i skapet?

Du må også tenke på at flere av kvernene kommer med tilbehør. Dette tilbehøret bør naturligvis lagres i umiddelbar nærhet av kjøttkvernen.

Sikkerhet

Det å kverne oksekjøtt kjapt og effektivt er noe man ønsker. Men uhell som fører til kverning av fingre, hender eller andre kroppsdeler på et menneske?

Nei, takk!

Noen av kjøttkvernene på markedet kommer med ulike sikkerhetsfunksjoner. Ofte er det slik at maskinene lar kverningen gå ganske sakte. På den måten kan man stoppe prosessen dersom det skulle oppstå et uhell.

Uansett anbefaler vi sterkt at du ikke lar barn komme i nærheten av kjøttkverna. Det kan nemlig føre til ganske farlige situasjoner. Om du har et elektrisk kvern, som vi sterkt anbefaler at du kjøper, så bør du sikre at modellen er plassert langt vekk fra barn under 16 år når den ikke er i bruk.

Hvilke retter skal du lage – hamburger, pølse eller kjøttbolle?

I 90 % av alle tilfellene er kjøttkvernene produsert med tanke på at man skal lage kjøttdeig. På den måten kan du enkelt lage hamburgere og kjøttboller uten noen problemer.

Men i noen tilfeller følger det med ekstrautstyr. Dette ekstrautstyret skal hjelpe deg med å blant annet lage pølser. Ofte er det slik at maskinene med slikt tilbehør er betydelig større i størrelse.

Les deg gjerne nøye opp på produktbeskrivelsen før du bestiller en kjøttkvern hjem. Hos de ulike nettbutikkene pleier det alltid å stå opplyst hvilket ekstrautstyr som medfølger i pakken. Desto dyrere maskinen er, desto større er sannsynligheten for nyttig ekstrautstyr.

kjøttkvern test

Hvilke fordeler får man ved å kjøpe en kjøttkvern?

Veldig mange stiller seg dette spørsmålet:

«Hvorfor skal jeg gidde å kverne mitt eget kjøtt?»

Det er et godt spørsmål. Men som regel kommer dette spørsmålet som følge av uvitenhet.

Det finnes veldig mange grunner til at du bør kjøpe en kjøttkvern.

Her er de viktigste grunnene:

 • Matsikkerhet. Når du kjøper prosessert kjøttdeig i pakke, så kan kjøttet komme fra hundrevis (eller tusenvis) av ulike dyr. Og det er ikke akkurat slik at kjøttdeig blir laget av de musklene på dyret med den høyeste kvaliteten. Dette betyr at du må være veldig forsiktig når du steker kjøttdeig som kommer i pakke. Rett og slett fordi at det er høyere sannsynlighet for å møte på skumle bakterier. Som du kanskje skjønner, så bør du aldri lage «medium stekt» hamburger av kjøttdeig fra Prior.

 • Mer smakfull. Med mindre du har et helt slakteri i bakgården, så er alternativet til eget kvernet kjøtt ferdigpakkede kjøttdeig-pakker. De aller fleste nordmenn vil utelukkende bry seg om fettprosenten. Men det er mye mer enn andelen fett i kjøttet som har noe å si. Hvis du skal ha en skikkelig saftig hamburger med rikt næringsinnhold, så bør du kverne kjøttet selv.

 • Bedre tekstur. Når kjøttdeigen i butikken blir pakket i en plastboks, så vil kjøttet gradvis begynne å falle fra hverandre. Om du kverner kjøttet selv, så får du uhyre ferskt kjøtt som har en fantastisk tekstur og følelse.

 • Det er morsomt. Alle som har laget sine egne pølser på kjøkkenet vet hvor gøy det kan være å føle seg som en slakter. I tillegg er kverning av kjøtt noe du lett kan vise frem til venner og bekjente når du inviterer på middagsbesøk.

Tips

 • Når du kverner kjøttbiter, er det viktig at verken kjøttet eller kverna er for varmt før du begynner. Fettet kan skille seg fra kjøttet og bli flytende under kverneprosessen dersom det blir for varmt.

 • Uansett hva du skal kverne, lønner det seg å bruke minimalt med kraft når du stapper kjøttet inn i kverna. Kutt kjøttet i biter som er små nok til å passe din kjøttkvern. Deretter fører du de inn og lar kverneren gjøre hele jobben. Da får du et resultat med riktig konsistens, og hindrer at kjøtt og fett skiller seg.

Følger du de to tipsene over, får du et resultat med meget god struktur og konsistens, med passe mye luft. Nesten uansett hva du skal lage, lønner det seg deretter å viderebehandle det ferdigkvernede kjøttet minst mulig. En vanlig feil er at man knar eller blander dette kjøttet for lenge og for tett sammen, for eksempel hvis man skal presse hamburgere av det.

Da ender du opp med en kjøttmasse som blir både tung og slitsom å tygge når maten skal serveres.

kjøttkvern

Har du lyst på å sjekke ut noen andre elektroniske produkter til kjøkkenet ditt?

Her er en kort liste over noen av våre mest populære forbrukertester:

Video – slik bruker du en kjøttkvern

Har du aldri brukt en kjøttkvern før?

Fortvil ikke. Youtube har som regel alltid svaret på alle livets mysterier. I denne videoen ser du en enkel 1-2-3-guide til hvordan du bruker kjøttkvernen på en effektiv og trygg måte:PS! Og ja – videoen er på norsk.

Ofte stilte spørsmål

✅Hva skal temperaturen være på kjøttet før det går i kverneren?

Kaldt. Hvis kjøttet allerede er varmet opp, så vil det tilgrise innsiden av kvernen.

Du vil heller ikke få den samme konsistensen i det ferdigkvertne kjøttet. Om du har et behov for å tine opp kjøttet før det går i kvernen, så anbefaler vi å vente litt før du kverner det. Eventuelt kan du kjøle ned kjøttet i kjøleskapet før bruk.

✅Er det vanskeligere å kverne billig kjøtt?

Ja, det er det. Eller rettere sagt: det er vanskeligere å kverne kjøtt av dårlig kvalitet.

Hold deg unna kjøttstykkene med de største fettprosentene. Vi anbefaler spesielt oksebryst da det inneholder lite fett, men kvernes enkelt.

✅Bør man salte kjøttet før eller etterpå?

Prosessert kjøtt som pølser skal saltes før det kvernes. Hamburgere og andre rene kjøttstykker skal kvernes etterpå.

Har du spørsmål eller en tilbakemelding? Har du selv kjøpt en kjøttkvern nylig? Legg igjen en kommentar under da vel!

Legg igjen en kommentar