Termokopp test: 6 solide termokopper som sikrer varm drikke

Skal du unngå en lunken kaffekopp når du er på tur eller ute i bakhagen? I så fall er det utvilsomt en termokopp du skal ha tak i!

En slik kopp er det mest effektive hjelpemiddelet til å holde drikken varm. Men de aller beste modellene har også mange andre fine egenskaper som du kommer til å elske. For det første er de mobile. Det vil si at du kan ta de med på lengre turer i marka, på skitur – eller bruke de i bilen på vei til jobb. En termokopp er et utrolig fleksibelt hjelpemiddel i hverdagen.

Vi i Gourmetmat har gjennom de siste dagene gått virkelig dypt inn i det norske markedet. Lange timer foran PC-en, på telefon med venner og på produsentenes nettsider ga oss utrolig mye god informasjon. Nå har vi samlet all informasjonen vi trenger til å skrive Norges største og mest omfattende «best i test»-artikkel om termokopper.

Om du skal kjøpe deg en termokopp, anbefaler vi disse nettbutikkene: Bakeren & Kokken, Kitchn.no og NordicNest.no.

Vinnere av vår test av termokopper

Nedenfor ser du en oversiktelig tabell over testens vinnere. Skal du ha mer informasjon om hver kopp før du bestemmer deg, så kan du fint få det. Men da må du scrolle deg litt lengre ned i artikkelen.

#Produkt
1Stelton To Go Click – Best i test!
2Stanley PMI – Med testens beste slitestyrke
3GC To Go Termokopp fra Rosendahl – Mye for pengene
4Eva Solo Nordic Kitchen – Med praktisk hank for effektiv oppbevaring
5Kinto Termokopp – For deg som vil drikke fra alle vinkler
6Eva Solo Urban To Go Cup – Perfekt for deg som bor i byen

1. Stelton To Go Click – Best i test!

Stelton har produsert en termokopp som kombinerer lekkert design med innovative løsninger. Og dette er selvfølgelig en kopp som holder drikken varm veldig lenge.

I tillegg har den et kompakt design – og kan åpnes og lukkes med én hånd.

 • Rommer 200 eller 400 ml
 • God og funksjonell vakuumfunksjon som hindrer temperaturforandringer inne i koppen
 • Fungerer like godt til varm som til kald drikke
 • Kan rengjøres i oppvaskmaskin
 • Kommer i flere farger, ulike design og varianter

0,2 liter:

0,4 liter:

La oss ta det negative først. Bare for å bli ferdig med det. Når du ser at en termokopp har et maksvolum på 200 milliliter, så er det lite. Sammenlignet med andre konkurrerende produkter, så kommer Stelton To Go Click litt dårlig ut her.

Om du er en kaffeavhengig person som trenger veldig mye kaffe om morgenen, så er du kanskje på utkikk etter noe litt større.

For oss i Gourmetmat, som maks drikker to kopper kaffe om dagen, så er det helt perfekt.

Oppdatering: ny størrelse!

…etter at denne testen kom på trykk, så har Stelton også oppgradert produktsortimentet sitt.

Nå er det også mulig å få denne utmerkede termokoppen i en dobbelt så stor versjon. Med hele 400 ml, så kan selv de mest koffeinavhengige få plass til sin dose kaffe i Stelton To Go Click.

Kompakt og smart design

Det lille volumet sørger også for at To Go Click har et kompakt design. For oss i Gourmetmat var det perfekt. Vi fikk nemlig plass til termokoppen i koppholderen i bilen samt i den lille veska vår. Perfekt.

Designet er veldig smart på flere måter. Hovedargumentet for å kjøpe denne modellen er «klikk-funksjonen» på lokket. Det betyr at du bare trenger å klikke på en knapp for at lokket skal åpnes og lukkes. Veldig fint for deg som er på farten og vil spare tid.

Fleksibelt lokk

Noen termokopper kommer med en «tut» som gjør at du kun kan drikke fra ett sted. To Go Click fra Stelton har åpning rundt hele tuten.

Dette gir betydelig bedre brukervennlighet enn konkurrerende modeller.


2. Stanley PMI – Med testens beste slitestyrke

Skal du på ekspedisjon til Nordpolen eller en lengre reise i Atlasfjellene, så kan du vurdere å kjøpe med deg en Stanley PMI.

Denne termokoppen er ufattelig sterk.

 • Med en kapasitet på 0,35 liter
 • Kan både åpnes og lukkes med samme hånd uten problemer
 • Dobbeltisolert kopp produsert i rustfritt stål
 • Perfekt til langturer
 • Uhyre populær blant norske turentusiaster

Oppmerksomme lesere ser kanskje at første- og andreplassen gikk til en produsent med nesten samme navn. Stanley er, etter våre kriterier, et av de beste selskapene som tilbyr termokopper på det norske markedet. Basta bom.

Også denne modellen kan både lukkes og åpnes med én hånd. Samtidig er det flere ting som skiller PMI fra testvinneren «To Go Click».

Rommer 0,35 liter

For det første er størrelsen litt forskjellig. PMI har en fastsatt størrelse på 0,35 liter.

Til sammenligning er en kaffekopp på 0,15 liter – skal vi tro Wikipedia-definisjonen.

Dobbeltisolert

En annen ting vi elsker med Stanley PMI er hvor godt den holder på varmen. Produsenten oppgir at den holder drikken varm i hele seks timer. Nettopp derfor har denne termokoppen blitt en bestselger hos nordmenn som liker å gå lange turer i skog og mark.

Både skientusiaster og jegere har nærmest kastet seg over denne modellen. Forståelig nok.

Perfekt størrelse til bilens koppholder

Den nedre delen av Stanley PMI er såpass smal at den passer nok koppholderen i bilen din. Prisen er heller ikke verst. Sammenlignet med flere andre konkurrenter, så gjør produsenten det Stanley bra på pris.

Vi har tatt en titt rundt omkring på nettet og sett at denne koppen er svært populær. Det gjelder hos både norske og utenlandske forbrukere.


3. GC To Go Termokopp fra Rosendahl – Mye for pengene

Rosendahl er et merke som har produkter med luksuriøst utseende, men en hyggelig prislapp. Ofte overrasker de oss positivt når det kommer til kvalitet også.

Denne termokoppen er midt i blinken for deg som ønsker en god kopp til et lavt budsjett.

 • Veldig god «pris til kvalitet»-ratio 😉
 • Utrolig flott olivengrønn farge – du blir garantert lagt merke til!
 • Kvaliteten er helt ypperlig
 • Kommer med en totalkapasitet på 0,28 liter

Utseendet på GC To Go fra Rosendahl kan kun beskrives som «utrolig lekkert». Den olivengrønne fargen er definitivt trendy. Ved første øyekast skulle man ikke tro at termokoppen befant seg i nedre priskategori. Men det gjør den faktisk.

I skrivende stund kan du skaffe deg denne herligheten for rett over 200 kroner.

Men det skjuler seg mer enn et fint ytre bak det skandinaviske utseendet.

God størrelse for folk på farten

0,28 liter er helt perfekt størrelse for de aller fleste som bruker termokopp til og fra jobb. Skal du ha deg en litt stor kaffekopp i bilen, så er det helt utmerket. Men det stopper ikke der. Du kan helt fint ta med deg GC To Go ut på tur.

Du ser kanskje at fargen vil gå i ett med både mose, trær og jaktklær?

Holder drikken varm over lengre tid

…men ikke så lang tid som de dyrere modellene. Du skal regne med å ha varm kakao eller kaffe i minst et par timer. Men om du virkelig ser etter en termokopp som holder kaffen varm i 6 timer, så skal du se på en av modellene fra Stanley.

Uansett er dette en fin kopp fra Rosendahl som passer inn i vesken eller sekken din. Kvaliteten er god – og den kan brukes overalt.

Men mest fornøyd er vi med prislappen.


4. Eva Solo Nordic Kitchen – Med praktisk hank for effektiv oppbevaring

Nordic Kitchen er en termokopp med god funksjonalitet og smarte løsninger.

Produktet er produsert av den danske stjerneprodusenten Eva Solo. Vi ble spesielt opphengt i hanken – som gjør at koppen kan oppbevares hengende rett over kjøkkenbenken.

 • Veldig populær termokopp i hele Skandinavia
 • Produsert av Eva Solo
 • Lokket er sølefritt og helt tett
 • Klassisk skandinavisk design
 • Allsidig og kan brukes til både turer i naturen samt korte turer i bybildet

Med en kapasitet på 0,35 liter, så er Eva Solo Nordic Kitchen en termokopp med helt normal størrelse. Designet er veldig lekkert og enkelt. Den olivengrønne fargen er det mange menn og kvinner som nærmest forelsker seg i.

Samtidig skal det påpekes at denne grønnfargen bare er én av flere muligheter. Koppen kommer nemlig i en rekke farger. Nordic Kitchen kan blant annet kjøpes i fargene «svart» og «sitron».

Holder drikken varm lenge

De doble veggene kombinert med vakuumfunksjonen gjør at innholdet i koppen holder en stabil temperatur. Lokket er helt tett og sølesikkert. I tillegg kan det enkelt betjenes med èn hånd. Dette på grunn av den enkle klikk-funksjonen.

Det er derfor veldig lett å drikke med høyre hånd samtidig som du holder en rekke dokumenter i venstre hånd. Eva Solo Nordic Kitchen er like populær hos turentusiaster som kontorrotter.

Enkel rengjøring og lite vedlikehold

Termokoppen fra Eva Solo er laget i rustfritt stål og silikon. Dette er materialer som er kjent for å være holdbare i lang tid. På den måten kan du være sikker på at du ikke må bytte ut termokoppen de neste par årene. Miljøvennlig og godt for lommeboken.

Det skal også sies at Eva Solo Nordic Kitchen kan puttes rett inn i oppvaskmaskinen. Denne slipper du å vaske for hånd!


5. Kinto Termokopp – For deg som vil drikke fra alle vinkler

Noen termokopper er laget med en «tut» som utelukkende gjør det mulig å drikke fra én vinkel.

Slik har ikke Kinto tenkt. Denne produsenten har utstyrt sin termokopp med en rund og fleksibel åpning som gjør det lett å drikke akkurat slik du ønsker.

 • Holder utmerket på temperaturen over lengre tid
 • Kommer i hele seks forskjellige farger
 • Lokket er helt tett
 • Har veldig gode brukeranmeldelser på nett
 • Et minimalistisk herlig design

Når man først ser Kinto termokopp, så kan man stå i fare for å utbryte noe sånt som:

«Dette er et premium-produkt! Hele designet er klassisk laget for produkter som er av absolutt ypperste kvalitet…»

…og det stemmer jo. I skrivende stund ligger prisen på rett over 400 kroner. Prislappen er helt lik på alle de forskjellige fargene.

Selv forelsket vi oss i «hvit» – men her står du fritt til å velge selv.

Termokopp i rustfritt stål av høy kvalitet

Kinto er laget med dobbeltsidige vegger. Dette sikrer at kaffen og kakaoen holder seg varm over en lengre tidsperiode. Og naturligvis har det blitt brukt rustfritt stål til å dekke kantene. På den måten vil ikke varme slippe ut av koppen – og ingen kulde slippe inn.

Dette sikrer at drikken din holder en jevn temperatur i mange timer.

Veldig gode kundeanmeldelser

Som regel ser vi at noen populære produkter får et par positive anmeldelser hos Bakeren & Kokken. Kinto Termokopp er en av de mer populære produktene vi har sett. I skrivende stund er det hele 17 stykker som har vist begeistring for koppen. Dette må nesten sies å være rekord!Samtidig plasserer vi den helt nede på 5. plass. Den blir trukket i poeng delvis på grunn av høy pris. Men det er også verdt å merke seg at koppen ikke tåler oppvaskmaskin. Kinto skal vaskes for hånd.


6. Eva Solo Urban To Go Cup – Perfekt for deg som bor i byen

Den danske stjerneprodusenten Eva Solo har introdusert en veldig interessant termokopp på markedet. Dette er en modell som er spesialtilpasset for deg som er på farten i storbyen.

Produktnavnet inneholder til og med ordet «urban».

 • Stor størrelse; volum på hele 350 ml
 • Produsert i slitesterkt rustfritt stål
 • Vaskes enkelt i oppvaskmaskin
 • Kommer i hele 9 forskjellige farger; finn din egen stil!
 • Et trendprodukt som er elsket av folk over hele Skandinavia
 • 19 centimeters høyde

Urban To Go Cup er ikke den billigste modellen på markedet. Og nettopp derfor havner dette produktet litt ned på listen. Men om vi ser bort fra prisen, så er det en termokopp som kan tilby veldig mange gode funksjoner.

Det er jo ikke uten grunn at Eva Solo har utviklet seg til å bli et «trend-merke» i både Danmark og Norge. Produsenten lager produkter som helt klart appellerer sterkt til unge voksne. Denne flotte termokoppen er intet unntak.

Rustfritt stål som håndterer både kalde og varme drikker

Det fine med Urban To Go Cup er at koppen holder like godt på varm drikke som kald drikke. Grunnen er enkel: termokoppen inneholder nemlig doble vegger. Disse veggene er utstyrt med en vakuumeffekt.

Av denne grunnen skal det mye til før temperaturen på drikken endrer seg.

Kan betjenes med én hånd

En av hovedgrunnene til å vurdere Urban To Go er det smarte lokket. Lokket er utstyrt med det som kalles «klikk-funksjon». Dette betyr at du kan åpne og lukke termokoppen kun ved hjelp av èn hånd.

Dette er spesielt praktisk for de som er på farten i byen og har mye i hendene.

Varm kaffe – men ikke glovarme hender

Her er det også viktig å nevne at du ikke blir brent på hendene hvis du har fylt termokoppen med varm drikke.

De dobbeltsidige veggene sikrer at varme ikke forsvinner ut – og at kulde ikke kommer inn.

Kommer i forskjellige farger

En annen ting som er gjenkjennbart med unge voksne i byen er at de ønsker å «skape sin egen stil». Trendy dansker i København og nordmenn i Oslo er veldig opptatt av estetikk. Dette vet Eva Solo.

Nettopp derfor har de sikret seg at denne termokoppen kommer i hele ni forskjellige farger. Du kan trygt kjøpe den som passer din stil best.

PS! Det er verdt å nevne at det er fargen på lokket som endrer seg. Selve «kroppen» til termokoppen vil alltid være sølvfarget.


Funksjoner og andre viktige ting å tenke på

Det kan lønne seg å være ekstra oppmerksom på et par ting når man skal handle termokopp. Når du ser den ekstreme jungelen av produkter der ute, så er det naturlig at de fleste modellene skiller seg ganske kraftig fra hverandre.

For det gjør de faktisk.

I de neste avsnittene skal vi beskrive hvilke kriterier vi har brukt når vi har vurdert koppene opp mot hverandre.

Effektiv isolasjon

Det viktigste er at drikken holder en jevn temperatur inne i koppen. Mange bruker nemlig en termokopp til å holde drikken kald om sommeren. Men de fleste benytter seg av muligheten til å fylle opp med kakao, kaffe eller te om høsten og vinteren.

En god termokopp er godt isolert og holder temperaturen jevn over lengre perioder. Det er verdt å nevne at forskjellige produsenter har gått for ulike materialvalg. Noen kommer i glass – andre kommer i plast eller rustfritt stål.

Enkel rengjøring

Noen (få) termokopper kan vaskes i oppvaskmaskinen. Da går rengjøringen bokstavelig talt på 1-2-3. Men om du er nødt til å vaske for hånd, så bør det være en enkel jobb.

Husk at slike kopper må rengjøres grundig for å slippe lukt og muggdannelse.

Godt og sølesikkert lokk

Lokket er et av hovedelementene. Det er kanskje på dette punktet at man virkelig skiller klinten fra hveten. De billigste Kina-produserte modellene har ofte et lokk som søler veldig lett. Det vil si at man ikke kan legge det i sekk eller veske uten å ødelegge PC, lommebok og det som verre er.

Kjøper man en termokopp av høy kvalitet, så får man med et lokk med en super låsemekanisme. Noen av lokkene er så sikre at du kan bokstavelig talt legge koppen ned på høykant i veska uten at det faller en dråpe kaffe ut.

Pris

Hvis du har sjekket litt rundt på våre anbefalte nettbutikker, så vil du raskt se at det er et stort spenn i pris. Noen termokopper koster nærmere 200 kroner. Andre koster godt over 500.

Dessverre er det slik at det ofte er en sammenheng mellom pris og kvalitet. Når det kommer til termokopper, så ser vi helt klart at et godt lokk og muligheter for rask rengjøring koster mye. Du kan få veldig billige modeller med utrolig god isolasjon. Men de billigste modellene har nok neppe et lokk som er sølesikkert eller mulighet for rask rengjøring.

Kapasitet og volum

Termokopper kommer i alle fasonger – men også i alle størrelser. I de aller fleste tilfellene ligger disse koppene på et maksvolum på mellom 175 ml og 500 ml. Det vil si: du får akkurat plass til en halv liter kaffe i de største modellene.

Spørsmålet er også: TRENGER du å ta med deg en halv liter kaffe når du er på farten?

Hvis du skal dele kaffe med resten av familien eller vennegjengen når du er på tur, så vil uansett en termokanne være et bedre valg.

Brukervennlighet

Mange av oss nordmenn lever i en veldig hektisk hverdag. Det skjer ting rundt oss hele tiden. Derfor kan det være lurt å kjøpe en termokopp som du ikke trenger begge hender med å holde. I tillegg er det helt klart noen av koppene som sitter bedre i koppholderen i bilen enn andre.

Tenk på hvilke utfordringer du møter i hverdagen når du er «på farten». Deretter kan du velge en kopp som passer dine behov.

Fleksibilitet (mange bruksområder)

Før du kjøper en termokopp bør du stille deg følgende spørsmål:

 • HVOR tenker du å bruke den?

 • Når du bruker koppen; skal du da gå fra A til B – eller sitter du for eksempel i en bil eller buss?

 • Skal du ofte ta med termokoppen ut i skogen og forvente at kaffen er varm etter 8 timers tur?

Alt dette hører sammen med hvilken modell du skal velge. Som et generelt råd vil vi si at hyppighet og pris bør henge sammen. Vår test viser at de dyrere modellene tåler mer slitasje. Om du skal bruke termokoppen hver dag, så bør du ha en premium modell.

Om du kun skal ut på tur med en kopp kaffe «en gang i måneden», så skal du gå for en rimeligere variant.

termokopp tur

Har du et behov for å oppgradere boligen din med andre produkter?

Gourmetmat har en jevn strøm av fantastiske forbrukertester som er nyttige, morsomme og svært populære. Her er et utvalg av våre mest populære (og oppdaterte..) artikler:

Helt til slutt

Ingenting er verre enn en halvveis lunken kaffekopp. Spesielt ikke når man bor i kalde Norge. Dessverre er det slik at mange kafeer og restauranter fortsatt tilbyr engangskopper til sine kunder. Dette er, fra et miljøperspektiv, en veldig dårlig idé. Framtiden i våre hender har forsket på de miljømessige konsekvensene av engangskopper versus flerbrukskopper.

Konklusjonen i forskningsartikkelen var tydelig:

«Jo flere ganger du bruker en kopp før du vasker eller kaster den, jo bedre for miljøet.»

Framtiden i våre hender

Men vi ønsker ikke bare at du kjøper en termokopp på grunn av miljøet. Det er like viktig at den er hendig og praktisk for ditt eget vedkommende. Samtidig vet vi at norske forbrukere i stor grad har forskjellige preferanser. Nettopp derfor har vi gått veldig dypt inn i materien og gitt en tydelig og presis beskrivelse av hvert produkt.

Våre undersøkelser har ikke bare basert seg på tredjepartsinformasjon på nettet. Vi har også snakket med tre kaffe-elskende venner som har sterke meninger. Alt dette har ført til at vi har klart å kåre den termokoppen i Norge som helt klart er best i test.

termokopp

Ofte stilte spørsmål

☕Hvilke kriterier har dere lagt til grunn i deres test?

En god termokopp skal være fleksibel, ha en god størrelse, et sølefritt lokk og en rimelig pris.

Om du ønsker å lese enda mer spesifikt om våre testkriterier, så kan det gjøres lengre opp i artikkelen.

☕Hvor lenge varer en termokopp fær den blir ødelagt eller slitt?

Kjøper du en skikkelig god modell, så kan den nærmest vare i generasjoner. Disse koppene er ofte laget av rustfritt stål. Dette er et materiale som er – kanskje ikke så overraskende – rustfritt. Det vil si at de holder seg så lenge man klarer å ta vare på dem.

En veldig billig termokopp kjøpt fra en billig kinesisk nettbutikk kan vare….kanskje et par dager? 🙂

☕Hvor stor skal en termokopp være?

Vi i Gourmetmat liker at de er litt størrelse på de modellene vi velger. På den måten slipper du å varme opp og helle i ny drikke hele tiden.

Kjøper du en kopp som er større enn 200 ml, så er du i hvert fall godt sikret.

☕Kreves det vedlikehold av en termokopp?

Vedlikeholdelse blir satt i sammenheng med rengjøring. Hvis du er nøye med å rengjøre koppen (enten for hånd eller i oppvaskmaskin) etter bruk, så skal den holde lenge.

☕Kan termokopper holde drikken varm over lang tid?

Ja, det kan den. Akkurat hvor lenge kaffen/kakaoen holdes varm avhenger av flere ting. Blant annet hvor godt isolert koppen er, temperaturen utendørs samt temperaturen på drikken.

Men som en tommelfingerregel får du i hvert fall varm kaffe de neste 2-3 timene.

Har du spørsmål eller en tilbakemelding? Er du selv en som er glad i å gå på tur med en varm kopp kaffe i sekken? Legg igjen en kommentar under da vel!

Legg igjen en kommentar