Termokanne test: 7 uslåelige kaffekanner til hjemmet ditt

Ingenting er bedre enn en god varm kopp kaffe om morgenen. Og ingenting er verre enn en lunken eller kald kaffe rundt klokken 09:30.

Skal du holde kaffen glovarm over en lengre periode, så må du ha en skikkelig god termokanne. Nymotens termokanner er også utrolig lekre designmessig. Man trenger ikke lengre sverge til den sølvfargede og runde termosen som man tar med seg på påskeferie.

En praktisk kaffekanne med “termofunksjon” kan stå på kjøkkenbenken din uten å være til sjenanse. Vi har sondert markedet for å finne de absolutt beste produktene: både når det gjelder utseende, men også hvor gode de er til å holde kaffen varm.

Vi har gjort en rekke grundige undersøkelser for å finne frem til vår “best i test”-liste. Dette er noe av det vi har gjort:

 • Snakket med flere personer som eier en termokanne.
 • Sjekket beskrivelsene til produsentene.
 • Saumfart det norske markedet etter de beste nettbutikkene.
 • Lest kundeanmeldelser som ligger åpent på internett.
 • Lest oss opp på utenlandske nettsider.
 • Og drukket cirka 20 liter kaffe i løpet av hele prosessen.

…og alt dette har ført til at vi har funnet den beste termokannen på det norske markedet.

Om du skal kjøpe deg en termokanne, anbefaler vi disse nettbutikkene: BakerenogKokken.no & Kitchn.no.

Vinnere av vår termokanne-test

Vi starter med en oversikt over vinnerne. Det vil si: våre anbefalte produkter. Skulle du ha et behov for å lese mer om hvert produkt før du bestemmer deg, så kan du scrolle deg lengre ned i artikkelen. Der finner du all den informasjonen du har behov for.

#Produkt
1 Eva Solo Rise Termokanne – Best i test!
2 Stelton EM77 Termokanne – Kommer i 7 forskjellige farger
3Eva Solo 1 Liter Grå – Veldig moderne design
4Eva Solo Termokanne i Rustfritt Stål – Med patentert dryppfri kant!
5 Alfi Termokanne Frostsvart – Formet som en bowlingball
6Bernadotte Termoskanne fra Georg Jensen – Premium kvalitet
7Stelton «Emma» – Klassisk skandinavisk design

1. Eva Solo Rise Termokanne – Best i test!

Den danske produsenten Eva Solo stikker av som testvinner med sin elegante termokanne kalt “Rise”.

Et unikum av et produkt.

 • Kaffen holdes varm i flere timer
 • Dobbelvegget vakuumeffekt
 • Enkelt og klassisk design (dansk design)
 • Minimalistisk
 • Veldig enkel i bruk

“Rise” er vår klare vinner i denne testen. Dette er en termokanne som gir deg ufattelig mye for pengene. For det første, så kan du være helt sikker på at kaffen kommer til å holde seg varm over en lang periode.

I tillegg er størrelsen veldig god. Med hele 23,5 centimeter i høyde, så får du plass til en hel liter med varmende drikke.

Gode funksjoner

Eva Solo Rise er utstyrt med en brukervennlig knapp. Du trykker knappen ned for å åpne munnstykket. Og naturligvis trykker du èn gang til for å lukke den. Så enkelt er det.

Men du bør virkelig huske på å lukke den etter at du har helt kaffe oppi koppen din – ellers kan det bli kaldt i løpet av få minutter.

Enkel rengjøring

Sammenligner vi “Rise” med andre termokanner på markedet, så er det en annen ting som skiller seg ut. Det er hvor enkel kannen er å rengjøre. Korken på toppen er lett å vri av. Etter at du har fjernet korken, så kan du både vaske lokket og kannen på en enkel måte.

Dette er svært praktisk for deg som ønsker å bruke kannen hver dag. Noen ganger må man bare rengjøre den i løpet av noen sekunder!

Vi må også nevne at Eva Solo Rise kommer i mange forskjellige farger. Du får flere valgmuligheter, noe som også gjør at du garantert finner en farge som passer ditt hjem. Praktisk.


2. Stelton EM77 Termokanne – Kommer i 7 forskjellige farger

Hvis du har en helt klar preferanse når det kommer til hvilke farger kjøkkenutstyret ditt skal ha, så kan Stelton EM77 være din foretrukne termokanne.

Den kommer nemlig i syv forskjellige størrelser.

 • Rommer hele 1 liter
 • Tradisjonelt dansk design
 • Passer godt inn i skandinaviske hjem
 • Veldig populær blant norske forbrukere
 • Har blitt solgt i Skandinavia i mer enn 40 år!

Denne termokannen heter Stelton EM77. Vet du hva “77” står for?

1977 – året den ble introdusert på markedet.

Dette er en helt ypperlig modell for deg som ønsker en stilren og flott kanne som holder kaffen varm. I tillegg kan du ta den med på tur – gitt at du bringer med deg en stor sekk. Det danske designet kommer veldig godt frem: runde og avlange detaljer preger denne flotte kannen.

Dette er rett og slett et produkt som man bør være stolt av å kunne servere kaffe fra. Her er det bare å invitere en haug med gjester til frokostbordet!

God og isolerende

En av grunnene til at Stelton EM77 er så populær er hvor godt den holder på varmen. Et godt isolerende lag på innsiden av kannen gjør at du kan ha varm kaffe helt frem til lunsj. I tillegg rommer den hele 1 liter, noe som gir…rundt regnet….7 kaffekopper (hvis vi skal tro denne artikkelen hos Wikipedia).

Uansett: Stelton EM77 er laget i et lett materiale som både kan brukes innendørs og utendørs. Den er også veldig mobil, noe som gjør at du kan ta den med på gåtur i parken – eventuelt skitur om vinteren. 

Smart design

Det er ikke bare det at EM77 ser veldig bra ut. Den fungerer også ypperlig. Med en vippepropp og et skrulokk, så kan du alltid være sikker på at det er veldig lett å helle kaffe rett i koppen.

Dette er naturligvis en av hovedårsakene til at så mange nordmenn har lagt sin elsk på denne termokannen.


3. Eva Solo 1 Liter Grå – Veldig moderne design

Eva Solo er selskapet som har produsert vår testvinner.

Men de har også mer på lager. Denne klassiske termokannen er både praktisk og fin å se på.

 • Passer perfekt inn i et moderne hjem
 • Stilren
 • Rommer hele 1 liter kaffe (eller te?)
 • Kommer i mange forskjellige farger
 • Godt ergonomisk håndtak

Ved første øyekast kan denne termokannen se litt kjedelig ut. Men den er fryktelig god til å holde på varmen. Så god er den at den får en fortjent andreplass i vår test.

Eva Solo er en av verdens beste produsenter av termokanner. Den danske produsenten har utviklet en flott (og litt kjedelig?) termokanne som innehar et moderne design. Og når vi først er inne på design….la oss snakke om farger.

Fargerik kolleksjon

I skrivende stund er det nemlig hele syv forskjellige farger tilgjengelig hos nettbutikken Bakeren & Kokken. Det vil si at du kan finne en farge som passer ditt stue- eller kjøkkeninteriør.

Termokannen er også bygget opp av fire ulike materialer:

 • Glass
 • Plast
 • Rustfritt stål
 • Silikon

…og denne kombinasjonen gir et godt helhetsinntrykk. Her kombinerer man lav vekt med god ytelsesevne. Kaffen holder seg varm – og det er lett å ta med seg kannen rundt omkring i huset. I tillegg kan du jo ta den med på tur ut i skogen hvis du har lyst. Ingenting er vel bedre enn å sette seg under et grantre og nyte glovarm kaffe.

Oppsummering

Eva Solo har produsert en termokanne som har et veldig enkelt design. Derfor passer det inn i de aller fleste hjem. I tillegg kommer jo kannen i hele syv forskjellige farger – så du vil garantert finne en som passer ditt hjem.

Selve kvaliteten er det heller ikke noe å si på. Ikke bare er den laget i et lett materiale. Du kan også vaske den i oppvaskmaskinen, noe som veldig mange setter pris på. Som regel skal man ikke putte termokanner i oppvaskmaskinen, men dette er vel unntaket som bekrefter regelen.


4. Eva Solo Termokanne i Rustfritt Stål – Med patentert dryppfri kant!

Hater du at dråper av kaffen havner på bordet? Vi også. Det er ikke noe verre enn å la kaffe-dråper suge seg inn i et flott kjøkkenbord av treverk.

Denne termokannen hindrer kaffesøl. Garantert.

 • Unikt design som hindrer kaffe-drypp på bord
 • Ufattelig gode kundeanmeldelser på nett
 • Produsert av anerkjente Eva Solo
 • Laget av sterkt rustfritt stål
 • Fyller hele 1,1 liter

Eva Solo har, med sin tredje modell på denne listen, klart det veldig mange av konkurrentene deres skulle ønske at de hadde klart: å lage en termokanne som er “søle-fri”. Hvis du sliter med kaffe-flekker rundt omkring i huset, så vil vi varmt anbefale denne modellen.

Toppen på kannen er utformet på en slik måte at de siste dråpene ALLTID vil renne ned igjen i termokannen i stedet for på utsiden. Det hindrer søl og stygge flekker.

For deg som ønsker det lille ekstra

Den dryppfrie teknologien er nemlig patentert. Med andre ord: det er ingen andre produsenter som kan produsere lignende termokanner. Dette gir Eva Solo en helt unik posisjon på markedet.

Og det er en posisjon som de virkelig vet å utnytte – noe som har gjort dem svært populære hos veldig mange forbrukere.

Sterk og robust

Denne termokannen er laget i rustfritt stål. Det betyr to ting. For det første er kannen forholdsvis tung. Men den er også utrolig robust. Skulle du, mot formodning, miste termokannen i gulvet – så er det veldig liten sannsynlighet for at den blir ødelagt.

Det samme kan man dessverre ikke si om mange av konkurrentene.

Når du også ser at kapasiteten ligger på hele 1,1 liter, så skal det være nok kaffe til alle – nesten hele dagen. Du får i hvert fall presset 8 (store) kaffekopper ut av 1,1 liter. Vi må også si at vi oppfatter at Eva Solo termokanne er ypperlig til å holde på varmen. Det gjelder både te, kaffe, varmt vann og eventuelt andre væsker du skulle ønske å oppbevare.

To års garanti

Som en av få produsenter av termokanner, så tilbyr Eva Solo hele to års garanti. Dette er en tillitserklæring til hvor godt rustet kannen er.

Dette er ekte dansk design. Her får du en termokanne som både er stilig og utrolig praktisk. I tillegg får du med en patentert anti-søle-teknologi. Kan man egentlig be om noe mer?


5. Alfi Termokanne Frostsvart – Formet som en bowlingball

“Alfi” er en termokanne som deler navn med Erling Braut Haalands far.

Men det er også en modell som både er praktisk og fin.

 • Lett å stue vekk (på grunn av sin lave høyde)
 • Praktisk
 • Klassisk design
 • Kommer i mange forskjellige farger

Alfi er en modell som sikrer deg en av markedets beste design. Bare ved å se på bildet, så skulle man neppe tro at denne termokannen klarer å holde på særlig mye vann/te/kaffe.

Men joda. Det gjør den. Du vil kanskje ikke tro det – men den rommer hele 0,94 liter!

Doble vegger

Men kapasitet er ikke alltid det viktigste. Det er like viktig at væsken holder seg varm. Ingenting er verre enn å måtte servere lunken kaffe. Og joda – Alfi Kule sikrer at drikken holder seg veldig varm over veldig lang tid.

Det gjør den ved å ha en innvendig isolerende innsats og doble vegger. Selve ytterveggen er laget av plast, mens innmaten er speilbelagt. Dette sikrer at den er myk på utsiden – men hard på innsiden. Akkurat slik en termokanne skal være.

Mange farger å velge blant

I skrivende stund kommer termokannen Alfi i følgende farger:

 • Grå
 • Svart
 • Blå
 • Grafittgrå
 • Hvit

Det gjør at du selv kan velge helt fritt den fargen som passer deg. Her kan du få en flott termokanne som du kan bruke til kaffen når du inviterer gjester på kaker.

Du vil for alltid slippe å bekymre deg for at drikken blir kald.


6. Bernadotte Termoskanne fra Georg Jensen – Premium kvalitet

Helt siden 2002 har design-entusiaster fra hele verden omfavnet denne flotte termokannen fra Georg Jensen.

Er den ikke flott?

 • Dansk design
 • Koster ganske mye penger
 • Kommer i to størrelser (0,8 liter og 1 liter)
 • Inkludert “push stop”-funksjon
 • Selges hos to ulike nettbutikker

Bernadotte termokanne er et produkt som har røtter helt tilbake til før andre verdenskrig. Det var i 1938 at Prins Sigvard Bernadotte designet det som senere skulle utvikle seg til å bli en kaffekanne.

Hvem hadde trodd det?

Holder kaffen varm i seks timer

Det er svært få produsenter som tør å gi et anslag på hvor lenge kaffen holder seg varm. Georg Jensen tar sjansen. På produktsiden til Bakeren & Kokken står det nemlig at denne termokannen holder væsken varm i hele seks timer. Lager du frokost med kaffe klokken 08:00, så kan du fortsatt drikke varm kaffe til lunsjen som begynner klokken 13:00.

Det er jo helt fantastisk.

Stor eller mellomstor?

Det er også verdt å nevne at Georg Jensen har laget to ulike størrelser for Bernadotte: 0,8 liter og 1 liter.

La oss være ærlige. Det er ikke særlig stor forskjell på disse størrelsene. Men det kan være grunn til å ta den til 0,8 liter hvis du ønsker å spare et par hundrelapper.


7. Stelton «Emma» – Klassisk skandinavisk design

Med et håndtak av treverk, så er det veldig mye som taler for at termokannen “Emma” fra Stelton blir en bestselger på det norske markedet.

I tillegg har den en hyggelig pris.

Hva mer kan du be om?

 • Flott design
 • Perfekt håndtak av tre
 • Godt priset
 • Fin og matt farge
 • Rommer hele 1,2 liter
 • Vinner av “Red Dot Design Award” i 2014
 • Laget i rustfritt stål

Stelton har virkelig slått på stortromma når de har utviklet kannen “Emma”. Og vet du hva?

Det betalte seg.

For i 2014 ble de vinner av den anerkjente designprisen “Red Dot Award”. Med en stilren kropp og et håndtak laget av treverk, så får du en termokanne som er utrolig lekker å ha stående på frokostbordet. I tillegg er den både brukervennlig og rommer hele 1,2 liter.

Dette er den aller største kaffekannen vi anbefaler i denne testen.

Hardplast og rustfritt stål

Ikke bare er den flott å se på. Stelton Emma holder også kaffen din varm langt utpå formiddagen. Med et ytre lag av hardplast og et indre lag av rustfritt stål, så får du en svært funksjonell termokanne som kan vare i mange år fremover. Her snakker vi kvalitet fra A til Å.

Det er også veldig mange kunder som rett og slett blir forelsket i det nordiske designet. Håndtaket er både miljøvennlig (laget i tre), men også godt å holde i.

Vi elsker også termokanner som har mørk farge. Hvis man, mot formodning, skulle søle litt på yttersiden av kannen, så vil ikke kaffe-flekkene synes. Dermed kan man trygt si at Stelton Emma er et produkt som kombinerer høy funksjonalitet og elegant design.

Oppsummering

Til tross for at den “bare” får en syvende plass i vår test, så er ikke Stelton Emma et dårlig valg. Du kan håndtere termokannen med èn hånd – slik at du kan holde kaffekoppen opp med den andre. I tillegg innehar den et innovativt design som faller i smak hos veldig mange folk fra Skandinavia. I hvert fall oss som er vokst opp i et hjem med skandinavisk design.

Det rustfrie stålet gjør at du kan regne med at du har denne termokannen i mange år fremover.


Funksjoner og andre ting å tenke på

Størrelse – hvor stort er stort nok?

Det kan være en god idè å starte med å tenke på størrelsen. Hvor mye kaffe skal termokannen din egentlig holde på?

Svaret er nok mest sannsynlig IKKE “så mye som mulig”. Man ønsker tross alt å begrense størrelsen på kjøkkenutstyret sitt. Ellers tar det for mye plass.

Samtidig ønsker man ikke å hele tiden måtte brygge ny kaffe hvis man har gjester på besøk. Tenk heller på hvor mange gjester du normalt har rundt frokostbordet – og legg på et par ekstra sånn i tilfelle.

Varighet på den varme kaffen

Dette er et punkt som er veldig essensielt for veldig mange. Du ønsker selvfølgelig at kaffen holder seg varm over mange timer – og ikke bare i noen få minutter. Da vi utførte undersøkelser til denne artikkelen, så ble vi nærmest rystet over hva vi fant ut når det kom til denne egenskapen.

Mange termokanner holder rett og slett ikke drikken varm over en lengre periode.

Andre kanner kan faktisk holde drikken varm nesten hele dagen lang.

For å være litt nerdete, så kan vi nevne en “fun fact” i relasjon til ingeniørkunst. Hvor god en termokanne er til å holde innholdet varmt er utelukkende basert på èn ting: hvor mye luft som klarer å bevares mellom veggene i en termokanne.

Enkel rengjøring

Er du av typen som ønsker å bruke en termokanne til kaffen hver dag, men som hater å rengjøre dem?

I så fall er nok enkel rengjøring helt essensielt for deg.

Men du må være klar over at du muligens må legge inn et lite kompromiss. Hvis kannen holder godt på varmen, så er den ofte litt verre å rengjøre. Mye kommer egentlig an på hvor stort hull det er på toppen.

En eller to hender?

Tenk på hvordan du skal helle kaffen ned i koppen.

Skal du holde en kopp med venstre hånd og prøve å håndtere termokannen med høyre? Hvis kannen er veldig tung, så må du kanskje bruke to hender?

Noen av modellene har også en knapp på toppen som brukes til å åpne “munnen”. Trykk ned knappen og kaffen vil renne ned i koppen din – noe som gjør at du kan utføre hele operasjonen med èn hånd.

Andre kanner krever at du skrur opp korken før du kan helle.

Vi i Gourmetmat anbefaler uansett at du bruker to hender når du heller kaffe fra en kanne. Det unngår søl og farlige situasjoner.

Pris

Det har blitt veldig vanlig at nordmenn bruker haugevis av penger på ulike former for kaffetilbehør.

En termokanne er tross alt ikke så fryktelig dyrt. Og det er ikke veldig stor forskjell i pris på de beste og de nest beste.

Men du må også være obs på prisen i dette markedet. Det er lett å bli lurt. For det er nemlig ikke sånn at høyere pris automatisk betyr bedre kvalitet. Les våre produktbeskrivelser nøye før du velger hvilken modell du skal gå for.

Det kan spare deg for mye penger.

Relaterte artikler om mat og drikke

Hvis du er glad i mat og drikke, så liker du nok også å ha et godt utstyrt kjøkken.

Skulle du mangle noen gode kjøkkenredskaper, så kan vi anbefale at du tar en kikk på noen av disse artiklene:

Tips

 • Ikke lag mer kaffe enn det du kommer til å drikke. Det kan virke fristende å fylle termokannen helt opp, men det vil bare ende med at du sløser bort mye kaffe.

 • Husk at en termokanne ikke utelukkende kan brukes til kaffe. Du kan lage kakao, te eller andre varme drikker også.

 • Hvis du ønsker å ta med deg kannen på tur, så anbefaler vi at du kjøper en som har liten størrelse. Alternativt kan du kjøpe den klassiske termosen.

Helt til slutt

En termokanne er et helt fantastisk hjelpemiddel rundt frokostbordet. Endelig kan du holde kaffen varm hele formiddagen. Kjøper du en ordentlig kaffekanne av høy kvalitet, så kan du drikke kaffen klokken 11:00 til tross for at du brygget den 08:30.

Det er helt sant.

Hvis du til gjengjeld skulle kjøpe den dårligste kannen på markedet, så vil kaffen knapt klare å holde seg varm i litt over en time. Med andre ord: her snakker vi store forskjeller. Du vil utelukkende merke det hvis du kjøper et veldig dårlig proudukt. Nettopp derfor mener vi i Gourmetmat at vi bedriver veldig viktig journalistikk.

Følger du våre tips, så skal du fort se at du unngår å gå på en smell når du kjøper kjøkkenutstyr.

Og til slutt: skål! Nyt kaffen!

Eller vent….vi var ikke helt ferdige… her er noen ofte stilte spørsmål.

Ofte stilte spørsmål

✅Hvor lenge kan kaffen holdes varm?

De beste termokannene kan holde kaffen varm i tre til fem timer. Hver kanne skal ha en produktbeskrivelse hvor det står hvor lang tid drikken kan holdes varm.

Det er også verdt å merke seg at ulik drikke (kaffe vs te) gir ulike resultater i form av hvor lenge de kan holdes varme i en kaffekanne.

✅Hvilket materiale på termokannen er det beste?

La oss først si at det primært er to materialer som brukes: glass og stål. Glass har den laveste vekten. Men stål er et materiale som er betydelig mer robust – og dermed også vil kunne vare lengre uten å bli ødelagt.

Skal du benytte deg av termokannen når du sitter på balkongen utendørs, så bør du gå for en stål-termokanne.

✅Hvordan rengjør man en termokanne?

For hånd. Du skal ikke plassere dem i oppvaskmaskinen – da vil de bli ødelagte.

Har du spørsmål eller en tilbakemelding? Hvordan holder du selv kaffen din varm? Legg igjen en kommentar under da vel!

Legg igjen en kommentar