Knivsett test: 7 fantastiske knivsett til kjøkkenet

Skal du være effektiv på kjøkkenet, så er du helt avhengig av gode kniver. Det handler ikke bare om at knivene skal være skarpe og gode mot alle typer matvarer. I like stor grad handler det om at man finner riktig knivstørrelse for å utføre de ulike oppgavene.

Veldig mange faller i den fellen at de bruker samme kniv til «alt» mulig. Det fører til at du i veldig stor grad går på kompromiss med deg selv. Bruker du en stor 25 centimeter stor japansk kniv til å skjære små cherrytomater, så blir du mye mindre effektiv. Derfor bør du investere i et godt knivsett. Ikke bare får du en rekke gode kniver i samme størrelse og design. Det vil også være en betydelig billigere investering sammenlignet med å kjøpe én og én kniv i ulike størrelser.

Vi har funnet det knivsettet som passer dine behov best. Alt du trenger å gjøre er å lese nedover i artikkelen – og så kan vi garantere at du finner et produkt som passer dine behov på kjøkkenet.

Om du skal kjøpe deg et knivsett, anbefaler vi disse nettbutikkene: Bakeren & Kokken og Kitchn.no.

Vinnere av vår knivsett-test

Vi starter med en oversikt over vinnerne av testen, deretter mer informasjon bla bla bla (tror denne bør være kort for at google skal fange opp tabellen og putte den i snippets)

#Produkt
1Fiskars Edge Knivsett inkludert Knivblokk – Best i test!
2Global Knivsett 5 Japan – En god nummer to
3Victorinox Knivsett – Høy kvalitet til lav pris
4Global Knivsett 10 Japan – For deg som trenger 10 dyre kniver…
5Miyabi 5000MCD Knivsett i 3 deler – Tre japanske kniver med håndtak i treverk
6Wüsthof Classic – Testens beste håndtak
7Mareld Knivsett – Det trygge og gode valget

1. Fiskars Edge Knivsett inkludert Knivblokk – Best i test!

Denne elegante modellen fra Fiskars er vår soleklare favoritt. Dette er et knivsett som kombinerer gode funksjoner, ekstrem kvalitet på lav pris på en helt unik måte.

 • Laget i ekte japansk rustfritt stål
 • Kommer med fem kniver som «alle» ønsker seg på kjøkkenet
 • Knivene kan vaskes i oppvaskmaskinen
 • Knivblokk inkludert
 • Utrolig gode produktanmeldelser på nett

Fiskars Edge har ikke de beste knivene på markedet. Ei heller den mest luksuriøse gaveesken som kommer med produktet. Men kombinasjonen av japansk rustfritt stål, fem sylskarpe kniver, lav pris, en knivblokk som kan festes til veggen og et tidløst design… det får dette produktet til å vinne vår test.

Kniver du faktisk bruker

Da vi utførte denne produkttesten, så havnet vi ofte i en situasjon hvor vi mottok kniver som vi ikke ante hva vi skulle gjøre med. Fiskars har fullstendig fjernet alle disse unødvendige knivene. Og til slutt sitter man igjen med fem funksjonelle og gode kniver som nær sagt «alle» nordmenn bruker på kjøkkenet sitt.

Til knapt tusen kroner

Når man får denne pakken til rundt 1000 norske kroner, så forstår man at man bør slå til umiddelbart. Det er også sånn at det er hele to nettbutikker som selger dette knivsettet. Vi anbefaler derfor at du sjekker prisen hos begge før du bestemmer deg for hvor du kjøper. Vi i Gourmetmat har svært gode erfaringer med å handle hos både Kitchentime og Bakeren & Kokken.

Spesifikasjoner

FargeSort
MerkevarenavnEdge Knivsett med Knivblokk
ProdusentFiskars
Antall kniver5 stk

2. Global Knivsett 5 Japan – En god nummer to

Når det kommer til kvalitet, så er det veldig lite som skiller vår første- og andreplass. Dette knivsettet bestående av japanske kniver er av aller ypperste kvalitet.

 • Pakken inneholder fem særdeles skarpe kniver
 • Global er en japansk produsent som er anerkjent i hele verden
 • Knivene har et veldig godt håndtak
 • Kan brukes til alt fra kjøtt til ost, grønnsaker og brød
 • Laget i 100 % rustfritt stål

Hvis du spør profesjonelle kokker rundt omkring i verden om hvilke kniver de bruker, så er sannsynligheten stor for at de synkront svarer «Global!». Denne japanske produsenten har nemlig for alvor tatt kniv-markedet med storm de siste årene. Nå har ikke vi i Gourmetmat «inside information», men det skulle ikke overraske oss om Maemo og andre store restauranter har Global-kniver i sitt arsenal.

Og nå kan du kjøpe fem av dem – til en svært hyggelig penge.

En slags «best of»-samling av Globals beste kniver

Vi har fulgt med på kniv-markedet i mange år. Og det vi tolker ut fra denne pakken fra Global er at de har samlet sine fem bestselgere i en og samme pakke. Samtlige av dem kommer i forskjellige størrelse – og har sine helt egne egenskaper. Derfor får du alle typer kniver samlet: brødkniv, kniv til å skjære grønnsaker, skrellekniv, allkniv og god gammeldags kokkekniv.

Veldig hendig.

Laget i rustfritt stål

Når knivene er laget i rustfritt stål, så får du èn ting mindre å bekymre deg for. De ruster ikke. I tillegg er det et materiale som er ypperlig brukt i mange kjøkkenredskaper – rett og slett på grunn av slitestyrken. Man kan bruke kniver i rustfritt stål i en «evighet» før de begynner å få merkbar slitasje.

Det ergonomiske håndtaket i stål er også godt og behagelig, noe som gjør at det blir en glede å lage mat.

Kommer med gaveeske

Har du lyst til å gi bort et godt knivsett i gave? Da er det ikke sikkert at Global Knivsett 5 er en særlig dårlig idè. Dette er nemlig et produkt som kommer levert i en gaveeske, noe som gjør at du slipper å tenke på hvordan gaven blir presentert.

Alt-i-alt er vi veldig fornøyd med dette knivsettet med japanske kniver. Helheten er svært god. Når man også ser at prisen ikke ligger alt for høyt, så ble vi ikke i tvil. Etter «Edge», så seiler dette produktet opp som testens nest beste produkt.

Spesifikasjoner

ProdusentGlobal (Japan)
Antall kniver5 stk
MaterialeRustfritt stål

3. Victorinox Knivsett – Høy kvalitet til lav pris

Bak produsenten av verdenskjente «Swiss Army Knife» finnes det også et fantastisk og innovativt selskap som lager gode kniver til kjøkkenet. Dette knivsettet fra Victorinox er svært godt og inneholder alt det du trenger.

 • Inneholder fem ulike kniver til forskjellige behov
 • Veldig god kvalitet til lav pris
 • Svært gode brukeranmeldelser på nett
 • Produsert av verdenskjente Victorinox

Skal du ha et forholdsvis billig knivsett som har brødkniv, kokkekniv, et par sylskarpe skrellekniver og en liten tomatkniv? Vet du hva – da finner du nesten ikke et bedre alternativ enn å kjøpe dette knivsettet fra sveitsiske Victorinox.

Utviklet for hyppig og varig bruk

Hvis det er én ting som har vært tydelig når disse knivene ble laget, så er det at de er utviklet for hyppig bruk. Hele familien kan bruke disse knivene uten problemer. Og i settet finner man fem skarpe kniver som oppfyller alle behov. I og med at de har et plastikk-håndtak, så har du heller ikke noen problemer med å vaske dem i oppvaskmaskinen. Det gjør at vi mener at Victorinox kanskje har utviklet det knivsettet som «treffer den norske befolkningen bredest».

Du kan ikke slå deg på brystet og skryte i sosiale lag over at du har kjøpt dette knivsettet. Ei heller tar plastikk-håndtaket seg alt for godt ut på kjøkkenbenken som «pynt». Men det gjør jobben. Og det gjør jobben veldig godt.

Skarpt knivblad til en hyggelig pris

Selv de seigeste biffene vil ikke være noe problem for kokkekniven i dette knivsettet fra Victorinox. Da vi utførte testen, så følte vi nesten at kniven gikk gjennom kjøttstykket som, sitat «kniv i varmt smør». I tillegg er disse knivene i aller høyeste grad slipe-vennlige. Du får de rett tilbake til sin originale stand ved å dra de over en knivsliper eller slipestein et par ganger.

Du lar deg neppe avskrekke av prisen. Med en prislapp i skrivende stund på litt over 750 kroner, så får du hver kniv for rundt 130 kroner. La oss si det sånn: det er svært få andre produsenter i verden som leverer så høy kvalitet til en så lav pris. Vår forbrukertest avslørte at mange av de mer avanserte og dyrere knivsettene rett og slett hadde en mye dårligere kvalitet enn det du får hos Victorinox.

Oppsummering

Vi kan oppsummere med å si at dette er et veldig praktisk og billig knivsett. Det er ikke modellen for deg som ønsker noe fancy. Det svarte plasthåndtaket er ikke særlig pent å se på. Men det er et håndtak som er behagelig å holde i når man skjærer. I tillegg er det sammenkoblet med et sylskarpt knivblad som rett og slett gjør jobben på en svært god måte.

Spesifikasjoner

ProdusentVictorinox (Svets)
Antall kniver5 stk
MaterialeRustfritt stål (knivblad) og plast (håndtak)

4. Global Knivsett 10 Japan – For deg som trenger 10 dyre kniver…

Falt du for estetikken til Global Knivsett 5, men følte at det ikke hadde nok kniver? Er du en profesjonell kokk som ønsker å utstyre kjøkkenet ditt med kun det beste av det beste?

I så fall kan vi ha funnet knivsettet som passer deg.

 • Den største pakken du får på det norske markedet; med totalt 10 japanske kniver i ulike størrelser
 • Laget av materialer som blir anerkjent av verdens beste kokker
 • Dyrt, men kanskje verdt prisen
 • Japanske kniver
 • Inneholder kniver de fleste nordmenn neppe har bruk for

Skal du virkelig slå på stortromma, så kan du vurdere dette knivsettet fra Global. Det inneholder ikke mindre enn 10 kniver i ulik størrelse og form. Riktignok er samtlige av knivene unike, og det er ikke plass til noen «duplikater».

Spesielle kniver du knapt nok bruker..?

Vi skal helt ærlig innrømme at vi var litt skeptiske da vi leste beskrivelsen til noen av knivene. De blir omtalt på en måte som gjør at vi er litt usikre på om vi noensinne kommer til å bruke dem. Det gjelder blant annet:

 • Olivenslipt kniv
 • Salatkniv

…dette er to former for kniver vi rett og slett aldri har hatt særlig behov for. Vi skjærer salat med vanlig kokkekniv eller brødkniv. Og den «olivenslipte» versjonen vet vi rett og slett ikke helt hva vi skal med. Det kan godt være at noen profesjonelle kokker fra hovedstaden kan fortelle oss mer om dette. Men for oss «vanlige», så virker det rett og slett som at dette knivsettet er for spesialisert. De færreste nordmenn vil ta i bruk alle 10 knivene.

Dyrt, men til en god kvalitet

Det kommer kanskje ikke som noen overraskelse at dette settet med 10 kniver av japansk kvalitet koster mye. Veldig mye. Vi vil derfor si at du bør tenke deg nøye om før du kjøper det. Tenk: har jeg egentlig behov for alle disse knivene? Eller kan jeg gå for den litt mindre pakken som tross alt bare har fem kniver?

Men vi lot oss likevel fascinere av den gode kvaliteten på de ulike knivene. De skjærer gjennom paprika som om det skulle være det mykeste materialet i hele verden. Og den komforten de gir i håndflaten er nærmest helt unik.

Spesifikasjoner

ProdusentGlobal (Japan)
Antall kniver10 stk
MaterialeRustfritt stål

5. Miyabi 5000MCD Knivsett i 3 deler – Tre japanske kniver med håndtak i treverk

Hvis du trodde Global hadde dyre kniver, så skal du sjekke disse tre variantene fra 5000MCD. Her snakker vi aller ypperste klasse.

 • Knivsett med skyhøy kvalitet
 • Lekkert øst-asiatisk design som passer inn på norske kjøkken
 • Premium kvalitet, men også premium pris
 • Leveres «kun» med tre kniver

Skal man utelukkende tenke på kvalitet og valg av materialer, så leverer 5000MCD de beste knivene på markedet. Ferdig. Punktum.

Høy kvalitet

Samtlige kniver i dette knivsettet er laget i noe som heter MC66 Micro Carbide. Det er en form for pulverstål som har en rekke gode egenskaper. Ifølge nettsiden Knivesandtools.com er dette en av de absolutt sterkeste ståltypene som brukes i kniver. Du kan selv tenke deg at de kommer til å holde svært lenge hvis du vedlikeholder dem godt.

Dette er også knivsettet for deg som liker et håndtak av treverk. Håndtaket er nemlig laget av lønn. Det gir ikke kun et eksklusivt og flott utseende, men det er også en tresort som er kjent for å kreve lite vedlikehold for å beholde sin mørke farge. Det skal også nevnes at livstidsgarantien dekker eventuelle produksjonsfeil som forbrukeren skulle oppdage.

Tre kniver – tre ulike bruksområder

Alle tre knivene kommer i ulik størrelse. Det er gjengs blant knivsett av høy kvalitet. Men disse tre knivene representerer også tre ulike behov:

 • 1 stk kniv skal brukes til å skjære kjøtt
 • 1 stk kniv skal brukes til å skjære frukt og grønnsaker
 • Og til slutt er det 1 stk kniv som visstnok kan brukes til «alt annet»

…og høy pris

Men dette er også et knivsett for deg som har både råd og samvittighet til å grave dypt i lommeboka. Har du lyst til å gå for markedets beste produkt, så skal du også betale grovt for det. Det fantastiske skaftet av lønnetre koblet sammen med et sylskarpt knivblad av MC66 stål…ja – det blir ikke billig. Ikke billig i det hele tatt.

Spesifikasjoner

ProdusentMiyabi (Japan)
Antall kniver3 stk
MaterialeMC66-stål

6. Wüsthof Classic – Testens beste håndtak

Skal du ha et sterkt og solid håndtak som sitter fint i hånden din, så kan Wüsthof Classic være noe for deg.

 • Totalt sett består knivsettet av seks kniver
 • Samtlige kniver har et godt ergonomisk håndtak
 • Laget av et godt materiale
 • Holdbare og svært effektive selv etter hyppig bruk
 • Mye kvalitet for lite penger

Wüsthof Classic er et knivsett som ikke utmerker seg på noen spesiell måte – med unntak av håndtaket. Detet er et veldig godt og behagelig håndtak som vi raskt ble veldig glad i. Den tyske produsenten har jobbet med å selge kjøkkenutstyr helt siden starten av 1800-tallet. Og la oss si det sånn: det er ikke tilfeldig at de er en av de mestselgende produsentene av kniver i Europa.

Hva inneholder settet?

Knivsettet Classic fra produsenten Wüsthof er allsidig og tilpasset deg som har mange ulike behov på kjøkkenet. Her får du seks kniver som gjør ulike jobber på en god måte:

 • En kokkekniv til «vanlig» matlaging
 • Brødkniv
 • Skrellekniv
 • Trancherkniv for å tranchere kalkun og annet kjøtt
 • Utbeningskniv for å fjerne fett og sener fra bein i kjøttstykker
 • Skjerpestål er inkludert

Vi vet at de tre siste knivene ikke passer inn til alles behov. Nettopp derfor er du nødt til å tenke på om dette knivsettet egentlig er for deg. Hvis du kjøper med tre stykker som du aldri kommer til å bruke, så anbefaler vi at du begynner å se nærmere på en annen modell.

Dominant på det tyske markedet

Hvis du går til en tilfeldig familie som bor i utkanten og Berlin og spør hva slags kniver de har, så er sannsynligheten veldig stor for at de svarer «Wüsthof». Og sannsynligheten er faktisk også ganske stor for at de nettopp har investert i dette knivsettet som heter «Classic».

Det er en grunn til at Wüsthof har fått en dominerende plass i det tyske markedet. De leverer kvalitet. Og når de kan kombinere denne kvaliteten med lav pris, så er det et veldig naturlig valg for veldig mange mennesker.

Spesifikasjoner

ProdusentWüsthof (Tyskland)
Antall kniver6 stk

7. Mareld Knivsett – Det trygge og gode valget

Hvis du er USIKKER på hvilket knivsett du skal velge, men ønsker noe som er billig?

I så fall kan dette knivsettet fra Mareld være for deg.

 • Veldig lav pris
 • Inneholder totalt tre kniver
 • Alle knivene er laget for bruksområder som de fleste bruker hyppig
 • Enkelt design som passer inn i skandinaviske hjem

Mareld er en produsent som er kjent for å nå ut til massene med sine produkter. Det vil si at de lager produkter som er såkalt «mainstream». Her får man et knivsett av veldig høy kvalitet til det som er en latterlig lav pris.

Ingen «fancy» og unødvendige kniver

Det betyr også at Mareld kun har satt søkelys på å inkludere de knivene som de vet at folk bruker. Her er det ikke plass til noen trancherkniv eller noe annet fancy. Dette er et sett som utelukkende består av:

 • Kokkekniv
 • Brødkniv
 • Skrellekniv

Og that’s it. Så enkelt kan det gjøres.

Vi må også berømme brødkniven i pakken. Mareld har en lang historie av å lage de aller beste brødknivene på markedet – og det føles nesten som om man bare kan gi kniven et lite «puff» ned i brødet. Og vipps – så har du en ferdig servert brødskive på kjøkkenbenken.

Spesifikasjoner

ProdusentMareld (Sverige)
Antall kniver3 stk
Materiale på håndtakSandeltre

Hva har vært våre kriterier i denne testen?

Først må du tenke på ditt og din husholdnings behov. Hvis dere bestiller take-away-mat fire ganger i uka, så har dere neppe behov for det dyreste knivsettet. Men hvis dere har en fremtredende hobbykokk i familien, så trenger dere kanskje å kjøpe «det lille ekstra».

Vi kan i hvert fall avsløre hvilke faktorer vi så på da vi kom frem til våre anbefalte knivsett:

 • Hvor mange kniver er det i pakken? Du skal ikke nødvendigvis gå for den pakken som inneholder flest kniver. Du kan komme i en situasjon hvor knivsettet inneholder seks kniver, men du bare ender opp med å bruke to av dem. Det er unødvendig. På generelt grunnlag verdsetter vi mange kniver i et sett, men man må også sikre seg at knivene er av såpass ulik størrelse at det er en markant forskjell.

 • Materiale. Disse produktene kommer i så mange forskjellige materialer at du selv må velge hva du har behov for. Gjør en grundig vurdering. Stål? Keramikk? Hardplast?

 • Overordnet kvalitet. Vi snakker ikke bare om kvaliteten på selve knivbladet. Det er like viktig at håndtaket holder i en lang periode og er behagelig å ta i. I tillegg er det en tydelig sammenheng mellom høy kvalitet og lite vedlikehold. Hvis du kjøper noen kniver som er laget for å vare en hel generasjon, så slipper du å slipe dem alt for ofte.

 • Estetikk. Noen kniver er laget med tanke på å bli vist frem ordentlig på kjøkkenet. Man kan smykke seg med de aller flotteste knivene på markedet. Det har vi også lagt vekt på. Og joda – vi vet at estetikk er individuelt. Derfor har det vært en rekke testdeltakere involvert i denne forbrukertesten.

 • Pris. Vi har ikke nødvendigvis eliminert de aller dyreste knivsettene. Men vi har spurt oss selv: er det verdt prisen? Noen av de dyreste variantene koster faktisk godt over ti tusen kroner, noe som selvfølgelig er helt «uhørt» for de fleste nordmenn å betale.

Husk på at våre faktorer ikke nødvendigvis sammenfaller med dine behov. Vær derfor veldig nøye med å lese vår anmeldelse nøye før du velger hvilket knivsett du bestiller.

Funksjoner og andre ting å være obs på

Vedlikehold

Som du kan se fra vår forbrukertest, så finnes det en rekke ULIKE kniver blant våre anbefalte produkter. Forskjellige kniver bør vedlikeholdes på forskjellig måte. Dette er dog en av de største feilene norske forbrukere gjør. Man kjøper kanskje et godt knivsett til 2000-3000 kroner, men glemmer å vedlikeholde dem.

På generelt grunnlag bør man holde seg til det produsenten anbefaler. Som regel står det veldig tydelig i produktbeskrivelsen på nettbutikken.

Det er likevel noen regler du bør holde deg til når det kommer til vedlikehold av kniver:

 • Alle kniver som har et skaft av tre bør du selv vaske for hånd med såpe og vann. Hvis skaftet blir liggende lenge i våte omgivelser (som i en oppvaskmaskin), så vil fukten trekke inn i treverket. Det vil gjøre at treet over tid vil bli ødelagt – og skaftet vil aldri blir det samme igjen.

 • Altså som er laget i rustfritt stål kan helt fint gå rett inn i oppvaskmaskinen uten noen problem.

 • Vi anbefaler virkelig at du sliper knivene dine når de begynner å bli sløve. Profesjonelle kokker har ofte en regel om at de sliper knivene sine minst to ganger OM DAGEN når de lager mat. Dette er dog ikke noe krav for hobbykokker. Det holder fint å ta frem knivsliperen eller slipesteinen et par ganger i måneden.

Japansk eller vestlig kniv?

Japanske kniver har på mange måter blitt et uttrykk som beskriver sylskarpe kniver som profesjonelle sushi-kokker alltid bruker. Det er det en grunn til. De knivene som blir produsert og solgt av japanske produsenter skiller seg betydelig fra de som blir produsert av vestlige selskaper.

La oss se på hovedforskjellene.

 • Japanske kniver er laget av et betydelig mer hardført materiale. Det vil si at de både tåler mer, men også at de ofte er tyngre. Dette krever også at de blir vedlikeholdt på ulike måter.*

 • Knivene fra Japan har også et større potensial når det kommer til skarphet. Hvis man kjøper en slipestein, så kan man få et mye skarpere resultat med de japanske variantene.

 • Eggen på knivet skiller seg på de to knivtypene. Vestlige egg er nemlig produsert i en betydelig høyere vinkel (opp mot 25 grader). De japanske knivene er derimot nesten aldri slipt på høyere enn 15 grader.

* = Hvis du trenger profesjonelle råd til hvordan du skal vedlikeholde din japanske kniv, så har vi et godt tips til deg. Klikk deg inn på denne artikkelen fra nettsiden «knivesfromjapan.com». Det er en helt ypperlig og kortfattet guide om hvordan du bør håndtere din øst-asiatiske kniv.

Vekt

Det finnes ingen idealvekt når det kommer til kniver. Du er selv nødt til å tenke på dine egne preferanser. Allikevel vil de aller fleste profesjonelle kokker argumentere for at det skal være en viss tyngde på en god kjøkkenkniv.

Men vennligst husk at du ikke ønsker en kniv som er så tung at du får vondt i håndleddet av å bruke den.

Ergonomisk grep

Det finnes mange ulike grep på de ulike knivene. Noen har plastikk-håndtak for et godt grep. Andre har tagger som gjør at man skal passe inn med fingrene på håndtaket. Men du er selv nødt til å ta en avgjørelse på hva som er bra for deg.

Noen er for eksempel ikke særlig glad i å kjøpe håndtak av treverk fordi man føler at det er alt for hardt materiale hvis man skal bruke kniven over lengre perioder.

Balansert vekt

Én ting er hva knivens totalvekt er. En helt annen ting er hvordan denne vekten er balansert mellom håndtak og knivblad.

Men hvordan finner man ut om man ønsker en kniv som er for- eller baktung?

Du kan gjøre en sjekk som veldig mange profesjonelle kokker gjør. Finn frem yndlingskniven din. Deretter kan du enkelt sjekke hva slags tyngde du trenger. Gode kokker legger pekefingeren nøyaktig der hvor knivbladet møter håndtaket. Hvis den tipper mot knivbladet, så har du nok en preferanse for en kniv med et tungt og sterkt materiale. Tipper kniven mot håndtaket, så er det stor sannsynlighet for at du er glad i en kniv med et robust håndtak.

Pris på knivsett – hva koster det?

 • Under 1500 kr: det finnes få knivsett av god kvalitet til denne prisen. Allikevel har vi funnet èn: tredjeplassen vår fra Fiskars. Men skal du få tre eller flere kniver til denne prisen, så må du gå på kompromiss med noe. Hvis de har godt håndtak, så har de som regel ikke særlig godt knivblad. Og om de har et skarpt og godt knivblad som varer lenge, så er håndtaket mest sannsynligvis laget av plast.

 • Rundt 3000 kr: i denne priskategorien begynner man virkelig å finne kvalitetsprodukter. Mange av de japanske knivene kan man få til denne prisen. Du vil også kjapt se at det er en rekke forskjellige sammensetninger du kan velge mellom. Noen knivsett har 3 kniver av høy kvalitet. Andre har seks kniver – men hvor kvaliteten er litt dårligere.

 • Over 10,000 kr: så kommer vi inn i premium-segmentet. Vi har riktignok kun anbefalt ett enkelt knivsett til denne prisen, og det står vi for. For de fleste nordmenn TRENGER ikke å bruke over 10,000 kroner når de skal kjøpe seg nye kjøkkenkniver. Så enkelt er det. Det man får i denne priskategorien er veldig mange kniver i et sett (ofte opp mot 10), japanskprodusert, laget i rustfritt stål, ergonomisk håndtak, en perfekt balansegang mellom knivblad og håndtak samt en elegant gaveeske.

Trenger du andre produkter til kjøkkenet ditt?

Vi har nærmest fått en «dilla» på å teste produkter til kjøkkenet. Det har ført til at vi tidligere har skrevet følgende artikler – hvor flere av dem relaterer seg til kniver:

Hvis du har andre tips til kjøkkenutstyr vi skal teste, så er kommentarfeltet vårt åpent under artikkelen. Vi elsker nemlig å kommunisere med våre faste lesere. Og vi har ved flere anledninger faktisk hørt på leserne våre når vi skal velge proudkter til nye forbrukertester.

Tips

 • Hold skarpe kniver langt unna barn.

 • Kjøp et knivsett som har et appellerende utseende. Det skal se rent og pent ut når kniven ligger fremme på kjøkkenbenken.

 • Ikke bruker mer penger enn det du har satt av. Man kan selvfølgelig la seg friste av å kjøpe dyre japanske kniver, men det krever naturligvis en del kunnskap for å håndtere dem.

Helt til slutt

Til slutt må vi si at vi er veldig glade for å ha gjennomført denne testen. Kniver er noe man bruker i alle kjøkken i hele landet. Og det er så mange som kjøper feil produkter der ute at vi er veldig glade for å veilede folk i riktig retning.

Testen vår viste at det er mange produsenter som lager knivsett med en del «fancy» varianter. Kniver du mest sannsynligvis aldri kommer til å ha noe særlig nytte av. Dette er naturligvis produkter vi anbefaler at du sterkt holder deg unna – og at du kun kjøper ting du faktisk har bruk for.

Vår test viser også at Fiskars har det beste produktet. Det kombinerer lav pris med høy kvalitet. I tillegg består det av fem kniver som kan nærmest garantere deg at du kommer til å få bruk for.

Ofte stilte spørsmål

✅Hva skal jeg se etter når jeg kjøper et knivsett?

De to viktigste tingene å se etter er hvordan kniven er utformet samt hvilket materiale som er brukt. Husk på at når du kjøper et knivsett, så kjøper du en rekke kniver med samme design. Det betyr at du bør være VELDIG fornøyd med både hva kniver er laget av samt hvordan den ser ut.

Her inngår også lengde, vekt, hvor skarp den er samt hvor lenge den holder på kvaliteten.

✅Kan man vaske alle kniver i oppvaskmaskin?

Nei, det kan man ikke. Hovedregelen bør være at du vasker dyre kokkekniver for hånd.

Håndvask er spesielt viktig for kniver som har håndtak laget av treverk.

✅Er det verdt å kjøpe et knivsett – eller bør man kjøpe separate kniver?

Du får mye mer «kniv for penga» hvis du kjøper et knivsett. Skal man kjøpe dyre japanske kniver hver for seg, så øker prisen betraktelig. Men du er også nødt til å tenke på ditt eget behov. Mange har jo behov for mellom 4 og 6 skarpe kniver i ulik størrelse på kjøkkenet.

På den andre siden er det mange som IKKE har et sånt behov. Er du i sistnevnte kategori, så skal du selvfølgelig ikke kjøpe et helt knivsett.

Har du spørsmål eller en tilbakemelding? Har du kjøpt et knivsett du er fornøyd med? Eller angrer du kanskje på kjøpet du gjorde nå nylig? Legg igjen en kommentar under da vel!

Legg igjen en kommentar