Brødbakemaskin test: 7 effektive bakemaskiner for nybakt brød

Duften av nybakt brød om morgenen er noe av det vakreste som finnes i verden. Men la oss være ærlig: det er sjelden man får tid til å bake et brød fra bunnen av. Heldigvis finnes det nå en veldig praktisk løsning som er både enkel og tidsbesparende.

Brødbakemaskin.

Ja, du hørte rett. En maskin som baker hele brødet for deg. Deigen blir perfekt knadd og eltet. Alt du trenger å gjøre er å legge til de riktige ingrediensene. Og vipps – så har du alt klart til å putte inn i ovnen. Hvis du kjøper en brødbakemaskin, så kan du spare utrolig mye tid på å manuelt heve og elte deigen. I tillegg får du muligheten til å tilby ferskt brød til hele familien på morgenkvisten.

Høres ikke det bra ut?

Vi har gjort svært grundige undersøkelser forut for denne testen. Vi har innhentet informasjon fra produsentene samt internasjonale “test-artikler”. I tillegg har vi snakket med venner og bekjente som allerede har gått til innkjøp av en brødbakemaskin. Når du setter dette sammen, så får du Norges mest omfattende test av brødbakemaskiner. Og det vi veldig stolte av å kunne presentere deg i dag.

Om du skal kjøpe deg en brødbakemaskin, anbefaler vi disse nettbutikkene: Bakerenogkokken.no , Kitchn.no & Komplett.no.

Vinnere av vår brødbakemaskin-test

Vi starter med en oversikt over vinnerne av testen, deretter mer informasjon om hver enkel maskin. Scroll deg nedover for å lese mer om hvert produkt.

#Produkt
1Princess Brødbakemaskin Wake Up – Best i test!
2Princess Homemade Deluxe Bakemaskin – En god nummer to
3Steba Bakemaskin modell BM2 – Litt mer avansert
4OBH Nordica Breadmaker Inox – Makskapasitet på 900 gram
5 Ariete Pane Express 1000 – En god outsider
6Morphy Richards Brødbakemaskin – Med hele 19 programmer
7 Princess Bread Maker Wake Up – Billigere alternativ

1. Princess Brødbakemaskin Wake Up– Best i test!

Vår testvinner av brødbakemaskiner på det norske markedet er svenskproduserte Princess med sin «Wake Up»-modell.

Denne maskinen gjør det til en lek å bake brød!

 • Kapasitet på opp mot 900 gram
 • 15 ulike moduser
 • Egen modus for glutenfritt brød
 • Veldig enkel å rengjøre
 • Praktiske gummiføtter under maskinen
 • Non-stick-belegg inne i maskinen.

Vi i Gourmetmat mener bestemt at denne brødbakemaskinen fra Princess er den beste på markedet. Princess er en produsent som virkelig har slått seg stort opp på ulke kjøkkenmaskiner de siste årene. Nå har de også laget markedets beste bakemaskin.

Men: hvorfor er det denne stikker av med seieren? Hva er det som er så bra med Princess «Wake Up»?

Jo, det skal vi fortelle deg.

Du kan lage alle typer brød

Har du lyst på grovt brød? Hva med fin loff? Eller kanskje du er av typen som skal spise glutenfritt?

Fortvil ikke – «Wake Up» kommer til unnsetning. Med hele femten forskjellige programmer kan du være sikker på at du kan lage akkurat det du vil. Dette er spesielt nyttig for deg som har venner eller familiemedlemmer som ikke tåler gluten.

Video – Så godt fungerer Wake Up Brødbakemaskin fra PrincessStor kapasitet & lett å vaske

Princess «Wake Up» er en brødbakemaskin som kommer med en mulighet for å lage brød som enten veier 600 eller 900 gram. Noen foretrekker å lage store brød – andre foretrekker små. Her kan du få begge deler avhengig av hva dine preferanser er.

En av de beste tingene med Princess bakemaskin er hvor lett den er å rengjøre. Det som skal rengjøres inne i en brødbakemaskin er det som heter “brødbeholderen”. Denne blir ofte skitten under baking. I «Wake Up» du enkelt ta den ut og vaske den uten noen problemer.

Det er også verdt å nevne at brødbakemaskinen har et non-stick-belegg på innsiden. Dette hindrer at deigen blir værende igjen etter bruk.

Fint display, men dyr

Displayet på maskinen inneholder ikke mer enn 6 ulike knapper. Det gjør at selv den mest “teknologi-usikre” personen skal klare å trykke seg frem til alle de ulike funksjonene veldig kjapt. Brukervennlig. Det er ordet vi leter etter.

Og så kommer vi til prislappen. Den kan få noen til å steile. Joda – Princess er et merke som leverer kjøkkenmaskiner av absolutt ypperste kvalitet. Men de er også en bedrift som priser varene sine svært lavt.

Vi anbefaler denne maskinen på det varmeste. Tro oss: det vil være verdt å investere noen kroner i en god bakemaskin fra Princess.

Nyttig ekstrautstyr medfølger

I pakken følger det også med:

 • Målebeger.
 • Skje.
 • Deigkrok.

Produkspesifikasjon

ProdusentPrincess (svensk)
Watt600 Watt
Maks-kapasitet0,9 kilo

2. Princess Homemade Deluxe Bakemaskin – En god nummer to

Det var ikke mye som skilte første- og andreplassen i denne testen.

Princess Homemade Deluxe er en utmerket brødbakemaskin som både er luksuriøs og forholdsvis rimelig.

 • Hele 19 programmer
 • Veldig enkel å bruke
 • Godt og brukervennlig display
 • Kommer med en håndtak som gjør maskinen mobil

Denne moderne bakemaskinen fra Princess har veldig mye av det du ser etter – pluss litt til. Det beste er at den fungerer ypperlig til å bake brød om natten. Med andre ord: du kan få få stått opp til rykende ferskt brød på en søndagsmorgen. Alt som kreves er naturligvis at du passer på å helle i de riktige ingrediensene og skru på en av de 19 forhåndsprogrammerte modusene.

Det klarer du.

Glutenfritt brød, loff eller bananbrød?

Valget er ditt. Og med denne modellen fra Princess, så kan selv de særeste brød-elskerne få akkurat den type brød de ønsker. Med hele 19 ulike programmer, så kan du lett stille inn mot det brødet du vil ha. Det inkluderer naturligvis grovbrød, loff og kneipp.

Men du kan også lage litt mindre vanlig bakst som glutenfritt brød samt speltbrød.

Video – Slik fungerer Princess Homemade brødbakemaskinPS! Det er verdt å nevne at brødbakemaskinen i videoen er litt forskjellig fra «Homemade Deluxe». Men disse maskinene er veldig like når det kommer til brukervennlighet og design.

Veldig praktisk

Synes du at kjøkkenet ditt fylles opp av kjøkkenmaskiner som du kanskje ikke føler at du trenger?

Say no more!

Wilfas brødbakemaskin er utrolig praktisk. For det første har den et stort, hvitt håndtak som gjør den lett å flytte. Du kan enkelt ta den inn og ut av boden når du har lyst på ferskt brød. I tillegg er innsiden av maskinen produsert i et såkalt “non-stick”-belegg. Det betyr at brødet ikke fester seg til innsiden av brødbeholderen under bruk.

Med andre ord: denne maskinen er utrolig lett å bruke.

Liten kapasitet

Men så var det størrelsen da. Princess Homemade Deluxe kan muligens være “deluxe”…men den er fortsatt ganske liten.

Med en maksimal kapasitet på 750 gram, så passer den best for par og små familier. Maskinen er også utstyrt med en “hold varm”-funksjon som varer i 1 time etter at brødet har blitt ferdigbakt. Både målebeger og skje følger med.

Og man kan ta ut enkelte deler og vaske de i oppvaskmaskinen. Det gjør, om mulig, rengjøringsprosessen ENDA enklere.

Produkspesifikasjon

ProdusentPrincess
Watt500 Watt
Maks-kapasitet0,75 kilo

3. Steba Bakemaskin modell BM2 – Litt mer avansert

Er du av typen som har stålkontroll på teknologien og ønsker avanserte funksjoner, så kan Stebas BM2 være passende for deg.

 • Kan lage mer enn bare brød
 • Godt display
 • 17 forskjellige moduser
 • Enkel rengjøring
 • Svært god kvalitet

Steba BM2 er en bakemaskin som lager mer enn brød. Her kan du nemlig også produsere syltetøy og kaker. Men det er veldig viktig at du sjekker opp hvilke ingredienser som skal brukes for å lage de ulike matvarene.

Når du har kjøpt inn riktige ingredienser, så skal du finne frem til riktig program via displayet. Dette kan kanskje være litt avansert. Displayet er forholdsvis stort, men litt knotete å arbeide med hvis man aldri har prøvd det tidligere.

Gode justeringsmuligheter

De 17 ulike modusene kan være til god hjelp. Disse hjelper deg med å velge riktig program når du skal bake de ulike matvarene. Programmene hjelper deg også med å justere tiden brødet skal bakes – eller hvor varmt det skal være i prosessen. Du vet…noen liker jo at brødet blir ekstra godt stekt.

På den måten er det veldig lett å justere resultatet slik at man får sluttresultatet akkurat slik man ønsker det.

Enkel rengjøring

Brødbakemaskinen fra Steba er veldig lett å gjøre ren. Dette er noe vi i Gourmetmat setter pris på. Selv mener vi at vi bruker alt for lang tid på å rengjøre ulike kjøkkenredskaper hver dag. Non-stick-belegget gjør at ingrediensene ikke setter seg fast.

Det skal også nevnes at maskinen har ganske mye bra tilbehør. Måleskje, målebeger samt en liten oppskriftshefte er noe av det du får med på kjøpet. Veldig bra.

Vi mener bestemte at denne brødbakemaskinen fra Steba er et godt alternativ. Dette er en av de mest populære variantene på det norske markedet. Den er flott å se på, har gode og avanserte funksjoner – og tillater deg å lage både yoghurt og syltetøy. Her kan du virkelig slå til med å lage en full hjemmelaget frokost.

Produkspesifikasjon

ProdusentSteba
Watt600 Watt
Maks-kapasitet1 kilo

4. OBH Nordica Breadmaker Inox – Makskapasitet på 900 gram

Inox er en kompakt og flott brødbakemaskin som er produsert av svensk-danske OBH Nordica.

 • Skandinavisk kvalitet
 • Kompakt
 • Flott timer-funksjon
 • Hefte med oppskrifter medfølger

OBH Nordica Inox havner helt i midten av vår test. Dette er en brødbakemaskin som er … “helt på det jevne”.

Maskinen er ganske liten og kompakt. Dette er en bakemaskin for deg som ikke alltid har tid til å lage hjemmelaget brød. Allikevel mener vi at den må trekkes litt på grunn av manglende kapasitet.

I OBH Nordica Inox får du en bakemaskin som virkelig både starter og fullfører jobben. Brødet heves, eltes og bakes uten at du trenger å følge med på prosessen i det hele tatt. Alt du må gjøre er å kjøpe inn riktige ingredienser for deretter å mikse de inn i maskinen. Resten av jobben gjøres bak din rygg. Er det ikke fantastisk?

Fin “timer” & hold-varm-funksjon

Inox er utstyrt med en funksjon som gjør at du kan avvente bakingen. Det vil si: du kan fastslå at du ønsker at brødbakingen skal begynne 06:30. På den måten kan du være sikker på at du har nystekt brød til klokken 09:00 når hele familien er samlet rundt frokostbordet. Om dere skulle bli en halvtime forsinket, så gjør ikke det noe.

“Hold-brødet-varmt”-funksjonen er nemlig der for å sikre at brødet både føles og smakes som nybakt når det tas ut av maskinen.

Hefte til inspirasjon

Så er du kanskje ikke den mest kreative sjelen på kjøkkenet? Du trenger kanskje et lite ekstra dytt for å komme i gang med noen spennende oppskrifter?

Fortvil ikke. OBH Nordica har lagt ved et inspirasjonshefte i brødbakemaskinens pakning. Heftet består av en rekke flotte oppskrifter som både er enkle å lage – og som smaker kjempegodt.

Produkspesifikasjon

ProdusentOBH Nordica
Watt600 Watt
Maks-kapasitet900 gram

5. Ariete Pane Express 1000 – En god outsider

Det er kanskje veldig få som har hørt om merket “Ariete”. Derfor vil nok veldig mange holde seg unna denne maskinen.

Men det er det ingen grunn til. Brødbakemaskinen Pane Express 1000 er både solid og god.

 • Gummiføtter
 • Kapasitet på 1 kilo
 • Fikser hele jobben
 • 19 forskjellige moduser å velge mellom
 • Mange gode justeringsmuligheter

Har du noensinne ønsket deg en brødbakemaskin som gjør hele jobben for deg? Altså elter, hever og baker brødet uten at du trenger å tenke på noe av det?

Ariete Pane Express 1000 er en sånn maskin. Men ikke bare det. Her får du også en rekke gode muligheter til å bidra til at resultatet blir akkurat slik du ønsker å få det.

Video – Slik fungerer Ariete Pan Express 1000 brødbakemaskin

Her er en (utenlandsk) video som viser hvor godt Ariete Pan Express faktisk fungerer:Mange variasjoner

Med hele 19 ulike programmer, så kan man lage baksten sin akkurat slik man ønsker. Alle de ulike programmene representerer en form for brød. Du kan altså lage flere brød enn du helt sikkert klarer å komme på i farten…

Men det er ikke alt. Med Ariete Pan Express 1000 har du også mulighet til å selv justere fargen på brødet ditt. Ønsker du en litt brunere brødskive til morgenkaffen, så fikser brødbakemaskinen det. I tillegg kan du velge mellom tre forskjellige størrelser på brødskivene.

Produkspesifikasjon

ProdusentAriete
Watt550 Watt
Maks-kapasitet1 kilo

6. Morphy Richards Brødbakemaskin – Med hele 19 programmer

Hvis du er av typen som skal bake en rekke forskjellige brød, så kan Morphy Richards Premium være midt i blinken for deg.

 • Hele 19 forskjellige programmer
 • Kapasitet opp mot 1,5 kilo (1500 gram)
 • Passer perfekt til både privatpersoner og bakere
 • Med god timer-funksjon
 • Selges over hele verden
 • Bruksanvisning på engelsk

Morphy Richards Premium er en god og stødig bakemaskin som har blitt tatt godt imot over hele verden. Det er veldig enkelt å bruke maskinen. Du putter enkelt ingrediensene inn og setter på en av de mange programmene.

Deretter gjelder det bare å vente. Før du aner ordet av det, så har du et rykende ferskt brød.

Med støtte for glutenfritt brød

En av tingene som moderne brødbakemaskiner er utstyrt med er såkalt “støtte for glutenfritt brød”. Det vil si at minst en av programmene kan lage et rent glutenfritt brød uten noen problemer. Perfekt for deg med noen som har glutenallergi i familien.

Når det kommer til størrelser på brødet, så befinner Morphy Richards Premium seg i den øvre kategorien. Her kan du både bake brød som veier 1 kilo eller 1,5 kilo.

Fornøyde norske kunder

En herremann fra Troms har lagt igjen følgende anmeldelse etter å ha testet Morphy Richards brødbakemaskin:…og vi må strengt tatt være enige i mange av hans betraktninger. Denne maskinen lager brød på en svært god måte.

Dårlig tid? God hurtigfunksjon

En av brødbakemaskinens beste løsninger er den såkalte hurtig-funksjonen. Trykker du på en bestemt knapp, så kan brødet stå ferdig på bordet ditt i løpet av 1 time.

Dette er noe som er veldig nyttig for de som er dårlige til å planlegge måltidene sine.

Video – så enkelt lager du grovbrød med Morphy Richards Premium Plus bakemaskinOppsummering

Helhetsvurderingen av Morphy Richards Premium er god. Dette er en maskin som hevder seg godt både nasjonalt og internasjonalt. De smarte funksjonene faller godt i smak hos oss i Gourmetmat.

Kenwood har utviklet en maskin som er både effektiv og enkel i bruk. Vi ble spesielt overrasket og glad i “hurtig-funksjonen” som gir deg nybakt brød på kun en time. Dette høres vel ut som noe du har både lyst på og behov for?

Produkspesifikasjon

ProdusentMorphy Richards
Watt780 Watt
Maks-kapasitet1,5 kilo

7. Princess Bread Maker Wake Up – Billigere alternativ

Bread Maker Wake Up fra Princess er en svært god brødbakemaskin.

I tillegg er den uhyre billig.

 • Svært billig
 • Laget av den kjente produsenten Princess
 • Kan brukes til å lage all mulig gjærbakst
 • Populær hos nordmenn

Princess Bread Maker er en utrolig god og billig bakemaskin som gir deg rykende ferskt brød. I tillegg er den utrolig billig.

Dette kommer nok neppe som noen overraskelse: denne modellen er ufattelig populær blant nordmenn. Vi er et folkeslag som har mye penger. Men noen ganger er vi litt redd for å bruke dem. Derfor ønsker vi i Gourmetmat også å anbefale en brødbakemaskin som befinner seg i absolutt lavere prisklasse.

Wake Up ….happy?

Mange vet vel at Hotels.com har et slagord som lyder “Wake up Happy”.

Princess har blitt inspirert av dette. Denne maskinen har nemlig navnet “Wake Up”. Og her er det ingen tvil om hva man skal våkne opp til: rykende ferskt brød. Wake Up har hele 15 forskjellige moduser, noe som kan gjøre at den passer til å lage all mulig forskjellig gjærbakst. Rundstykker, brød eller loff ved frokostbordet? Ikke noe problem!

Enkel i bruk, men gode funksjoner

Alt du trenger å gjøre er å helle i de riktige ingrediensene og starte maskinen. I løpet av noen timer vil du kunne servere deilig og ferskt brød til hele familien. I tillegg følger det med en timer. Denne timeren er helt essensiell for at du kan la brødbakemaskinen gå i bakgrunnen uten at du må tenke på at du skal skru av maskinen.

Men blir ikke brødet kaldt etter at det har blitt bakt ferdig?

Neida. For “Wake Up” har også en integrert “holde varm”-funksjon. Dette er en funksjon som sørger for at brødet holder seg varmt og ferskt helt til du tar det ut av bakemaskinen.

Fint tilbehør samt gjennomsiktig lokk

Når man ser på prislappen, så skulle man ikke tro at Princess hadde tatt seg råd til å legge ved mye ekstrautstyr. Men joda. Her får du både målebeger, skje og deigkrok. I tillegg får du et lokk som du kan se igjennom.

Det vil si at du hele tiden kan følge med på om brødet ditt er i ferd med å ferdiggjøres.

Produkspesifikasjon

ProdusentPrincess
Watt600 Watt
Maks-kapasitet0,9 kilo

Fordeler med å kjøpe brødbakemaskin

Hvis du allerede er inne og leser denne artikkelen, så er det godt mulig du allerede har bestemt deg for å gå til anskaffelse av en bakemaskin. Det håper vi. For det er en ufattelig god investering som du kommer til å ha glede av i mange år fremover.

Men vi ønsker også å oppsummere de største fordelene slik at du går fra “kanskje jeg skal ha” til “jeg skal definitivt ha!”.

 • Testvinnerne er veldig kompakte. De fleste produktene vi har omtalt i denne artikkelen er små. Du kjenner kanskje til problemer om at kjøkkenmaskiner ofte tar opp veldig mye plass på kjøkkenet? Med en brødbakemaskin vil du neppe fylle hele kjøkkenbenken. I tillegg passer de inn i de fleste kjøkkenskap slik at du kan lagre dem når de ikke er i bruk.

 • Et rent og ryddig kjøkken. Hvis du har erfaring med å bake brød manuelt, så vet du at det kan være en rotete prosess. Mel, deig og gjær vil ofte ligge strødd rundt på kjøkkenbenken. Ofte havner noe på gulvet – og man må rydde og vaske hele kjøkkenet etterpå. Med en bakemaskin, så putter du bare alle ingrediensene inn i maskinen. Det er enkelt – og nærmest kjemisk fritt for søl på kjøkkenet.

 • Hurtig brødbaking. Hvis du mener at “manuelt kokke-arbeid” tar for lang tid når det kommer til å bake brød, så har du helt rett. En brødbakemaskin vil kraftig redusere tiden det tar å få et nybakt brød servert til morgenkaffen. Men husk at det er forholdsvis store forskjeller på de ulike modellene. Noen er betydelig tregere enn andre. Det er noe du må se på før du bestemmer deg for hvilken maskin du skal ha.

 • Brød er dyrt. Ja – hvis du kjøper et brød av høy kvalitet i Norge, så skal du fort opp i 40-50 kroner. En stor familie vil ofte konsumere et helt brød hver dag. Kjøper du ingrediensene til et brød, så trenger det ikke koste mer enn 5-10 kroner for et stort brød. Du kan derfor se på en brødbakemaskin som en god investering.

PS! Et godt tips kan være å fryse ned brød du lager. Hvis du vet at du bare skal spise et halvt brød den neste uken, så bør du fryse ned resten. Mange har en eller annen tanke om at brødet mister mer smak når det blir tint opp. Det stemmer ikke.


brødbakemaskin

Lag ferskt brød hver eneste dag

Det eneste du trenger er en ingrediensliste bestående av:

 • Mel
 • Smør
 • Sukker
 • Tørrmelk
 • Salt
 • Gjær
 • Krydder

Det er også verdt å merke seg at folk baker ulike former for brød. Ingredienslisten er en samling av de mest “vanlige” matvarene man bruker til å lage brød.

Trenger du mer inspirasjon til kjøkkenet?

Jobben vi gjør i Gourmetmat settes pris på av hundrevis av lesere hver dag. Grunnen er enkel: vi leverer kvalitet.

Under kan du se en oversikt over noen av våre mest besøkte artikler som omhandler bruk av kjøkkenet:

Vi har også skrevet noen artikler som er direkte relatert til brødbakst:

brød fra brødbakemaskin

Tips

 • Følg oppskriften. Mange velger å være kreative på kjøkkenet. Når man lager vanlige middagsretter, så kan kreativitet være en god idè. Men ikke når man baker brød.

 • Skru på maskinen tidlig om morgenen. Da vil du ha ferskt brød til enten en sen lunsj eller middag.

 • Ingen middagsplaner? Hvis du lager en restemiddag med nybakt brød, så kan vi nærmest garantere at ingen familiemedlemmer vil klage. 🙂

 • Skru på brødbakemaskinen før du legger deg. Da vil du våkne opp til herlig nybakt brød til frokost. Det er det vel ingenting som slår?

Video – 7 vanlige feil med brødbakemaskinen mange gjør

Denne videoen var fryktelig god for oss som er helt nye med denne type brødmaskiner. Vi anbefaler at du bruker knapt 5 minutter på å se den. Det kan hindre deg fra å få mye hodebry.Husk at man ikke akkurat er sikret et godt resultat når man bruker bakemaskiner til å bake brød.

TV2 utførte en stor test av brødbakemaskiner for noen år siden. Der inviterte de blant annet en rekke profesjonelle bakere for å vurdere resultatene.

Et av de mer minneverdige utsagnene fra den testen var som følger:

«Brødet er uspiselig!»

Med andre ord: man kan helt fint åf et veldig dårlig resultat når man baker brød på denne måten.

Helt til slutt

Vi har gjort det enklere for deg å velge en brødbakemaskin.

Denne testen gir deg nemlig all den informasjonen du trenger. Vi har gjort utrolig nøye undersøkelser for å sikre oss at vi kan anbefale riktig maskin til norske forbrukere.

Det viktigste er naturligvis at du finner en brødmaskin som passer ditt behov. Pris, kvalitet og øvrige muligheter må samsvare med hva du har og hva du ønsker å oppnå. Så enkelt er det faktisk.

Tenk deg nøye om. Hadde det ikke vært deilig med nybakt brød om morgenen neste søndag?

I så fall vet du hva du skal gjøre. Finn deg en brødbakemaskin fra listen vår og bestill i vei!

Ofte stilte spørsmål om brødbakemaskin

✅Er det OK å lage brød om natten?

Ja, en brødbakemaskin kan lage brød om natten. Du setter det på om kvelden og har brødet klart tidlig om morgenen. De aller fleste maskinene er utstyrt med en sperre som gjør at de ikke overopphetes.

PS! Husk at maskinen er elektronisk utstyr. På generelt grunnlag skal man være forsiktig å bruke maskiner når man sover.

✅Hvor store brød kan man lage med brødbakemaskiner?

Det vanligste er et maskinene klarer å lage brød på mellom 0,5 (de minste) og 1,5 kilo (de største). Hvor store brød du selv ønsker å lage er jo naturligvis opp til deg selv.

Vi anbefaler at du kjøper vanlige “brødformer” som du putter brødene inn i når du steker dem. Det eliminerer sannsynligheten for at du finner på noe rart og lager små eller kjempestore brød.

✅Gir bakemaskinene mulighet til å lage glutenfritt brød?

Absolutt. De aller fleste profesjonelle brødbakemaskiner kommer med en egen mulighet for glutenfritt brød. Skulle de ikke gjøre det, så kan du selv justere ingredienser og temperatur slik at brødet blir glutenfritt.

Det klarer du.

✅ Hva kan man lage med en brødbakemaskin?

En brødbakemaskin er en enhet som brukes til å lage brød og andre deiger. De fleste brødbakemaskiner har en kjølevarmefunksjon som holder deigen frisk og myk.

De fleste brødbakemaskiner har også en programvarefunksjon som gjør det mulig å lagre oppskrifter og justere deigen for forskjellige brødtyper.

✅ Hvor mye strøm bruker en brødbakemaskin?

En brødbakemaskin bruker omtrent 600 watt.

De fleste modellene som selges på det norske markedet varierer mellom 500 og 800 watt. Hvis du er redd for høye strømregninger, så kan det være veldig smart å ta en ekstra titt på produktspesifikasjonen før du bestemmer deg for hvilken modell du skal ha.

De aller kraftigste brødbakemaskinene bruker opp mot 1000 watt.

Har du spørsmål eller en tilbakemelding?

Legg igjen en kommentar