Pastatallerken test: 6 smarte tallerkener til pasta og nudler

Hvis du kjøper et standard tallerken-sett på IKEA, så får du mest sannsynligvis med både middagstallerkener og skåler til suppe. Men det er stor sannsynlighet for at settet ikke inkluderer større tallerkener som er laget for pasta. For det er nemlig noe elegant – og svært praktisk – med å servere nudler eller pasta i en ekte pastatallerken.

Selvfølgelig kan du bruke en vanlig tallerken. Men selv First Price-nudlene til 5 kroner/pakken vil nytes bedre hvis du har en ekte pastatallerken.

Det som kjennetegner disse tallerkenene er at de er større og dypere. I tillegg er de formet på en mye lavere måte – slik at de kommer i krysningspunktet mellom en tallerken og en bolle. Dette gjør at det blir enklere å spise pasta- og nuddelretter uten å søle.

Vi i Gourmetmat har nøye sondert hele markedet. Etter utrolig mange timer med undersøkelser og testing, så har vi kommer frem til de seks beste produktene på markedet. Dette er et resultat av beskrivelser hos nettbutikkene, samtaler med ekte pasta-eksperter samt utenlandske nettsider. Samlet sett har vi kommet frem til de beste produktene på markedet.

Om du skal kjøpe deg en pastatallerken, anbefaler vi disse nettbutikkene: Bakerenogkokken.no og Kitchn.no.

Vinnere av vår test av pastatallerkner

Ønsker du en fin oversikt over våre testvinnere, så kan vi vise til tabellen under. Skal du ha mer informasjon om hvert produkt, så er du nødt til å scrolle deg litt lengre ned i artikkelen.

#Produkt
1 Grand Cru Dyp Pastatallerken Hvit – Best i test!
2«24 Timer» Pastatallerken Hvit– Godt alternativ til deg på stramt budsjett
3Denby Studio Blå Pastaskål – Beste alternativ med tynn kant
4Manufacture Rock Pastatallerken fra Villery & Boch – Utmerket utformet
5Vapiano Pastaskål fra Villeroy & Boch – Med avrundet og oval form
6PotteryJo Daisy Pastatallerken – Stor størrelse og spennende design

1. Grand Cru Dyp Pastatallerken Hvit – Best i test!

Dette er Gourmetmats favoritt. Pastatallerken-settet fra Rosendahl er både elegant, praktisk og inneholder flotte detaljer.

Fungerer utmerket til store selskaper, men også til en vanlig middag hjemme med familien. Dette er rett og slett et fantastisk produkt.

 • Klassisk design
 • Perfekt tallerken til all type pasta- og nuddelretter
 • Fungerer fint som en gave
 • Selges hos to av Norges beste interiørbutikker på nett
 • Veldig dyp kant og bred bunn
 • Veldig fornuftig pris

Med en bredde på 24,5 centimeter, så er denne tallerkenen helt perfekt til et ekte italiensk pastamåltid. Bunnen er ikke for dyp. Og kantene på siden er helt perfekte til å unngå at man søler saus på bordet.

Kan brukes til «alt»

Etter å ha finstudert Grand Cru pastatallerken, så har vi kommet frem til en del andre bruksområder. Formen er såpass dyp at den fungerer utmerket til supper. Du kan til og med ha hvitløksbrødet liggende på kanten under måltider. Praktisk, ikke sant?

I tillegg kan skålen fylles med en god salat.

Tåler oppvaskmaskin og mikro

En av grunnene til at vi anbefaler denne pastatallerkenen er fordi den er enkel å håndtere. Ikke bare kan den brukes til å varme opp restene i mikroen. Du kan også legge skålene rett i oppvaskmaskinen når de skal rengjøres.

I tillegg krever de naturligvis veldig lite vedlikehold.

Selges hos to ulike butikker

I skrivende stund får du Rosendahl Grand Cru hos både Bakeren & Kokken og Kitchentime. For deg betyr dette èn ting: lavere pris. Du står naturligvis fritt til å velge akkurat den butikken du ønsker.

Det betyr at du kan sammenligne prisene.

Vi ser også at Bakeren & Kokken selger Grand Cru i 4-pakning. Kitchentime selger tallerkenen enkeltvis. Om du kjøper 4-pakningen, så blir totalprisen lavere. Men skal du bare ha èn pastatallerken til deg selv, så er situasjonen en helt annen.


2. «24 Timer» Pastatallerken Hvit– Godt alternativ til deg på stramt budsjett

En veldig fin og stilren pastatallerken i høy kvalitet. Perfekt for studenter og andre som lever på et ganske stramt interiør-budsjett.

 • Går fint sammen med andre kjøkkenprodukter i «24-timers»-serien
 • Et design som passer inn i alle norske hjem
 • Leveres raskt
 • Helt rund form med tynne kanter
 • Diameter på 28 centimeter

«24 timer Pastatallerken» er vårt anbefalte produkt til de som ikke ønsker å bruke alt for mye penger. Modellen er laget av porselen. Og skålen er like hvit i virkeligheten som du ser på bildet.

I tillegg er dette en fleksibel pastaskål som er veldig lett å håndtere.

Gir deg muligheten til å velge hvor mange pastaskåler du vil ha

Mange av våre anbefalte produkter i denne testen selges i 2-, 4- eller 6-pakninger. Litt irriterende hvis du bare trenger tre pastatallerkener, ikke sant?

Vel. Vi har gode nyheter.

24 Timer Pastatallerken selges enkeltvis. Og prisen er forholdsvis billig. Her kan du fylle opp skapet med lekre tallerkener uten at det går særlig hardt ut over lommeboken.

Oppvaskmaskin og mikrobølgeovn

Dette er en tallerken som er laget i porselen. Det betyr at du kan bruke den til å varme opp middagsrestene i mikrobølgeovnen. I tillegg kan du plassere den rett i oppvaskmaskinen. Her trenger du ikke bruke Zalo og oppvaskbørste for hånd.

Alt i alt er 24 H pastatallerken et utmerket alternativ til de fleste hjem. Men det enkle designet er kanskje spesielt bra for deg som trenger noe «luksuriøst» på et lavt budsjett.


3. Denby Studio Blå Pastaskål – Beste alternativ med tynn kant

Denby Studio har produsert en pastatallerken som skiller seg litt ut fra konkurrentene. Denne 4-pakningen består av tallerkener i litt forskjellig farge.

Men alle med en ganske tynn kant på sidene.

 • Fungerer like godt til pasta-retter som til ris-retter
 • Et utpreget asiatisk utseende/design
 • Veldig gode anmeldelser på nett
 • Keramikken er produsert i England
 • Kan vaskes i oppvaskmaskin

Skal du ha en litt annerledes pastaskål, så kan du gå for denne varianten fra Denby Studio. Kantene er veldig små. Samtidig er omkretsen ganske god (22 centimeter).

Du får med andre ord plass til veldig mye mat i denne tallerkenen. Og det er ikke nødvendigvis slik at den kun kan brukes til pastamiddager. Dette er en skål som passer like godt til ris- og curryretter som supper.

Men det er nok helt klart at definisjonen «dyp tallerken» passer bedre enn «skål». Formen er såpass oval at du kanskje bør finne andre skåler til de våteste suppene.

Høy pris – høy kvalitet

Denne blå pastaskålen er ikke ment for de som har lavest budsjett. I skrivende stund ligger prisen på over 1000 kroner for fire stykker. Det er mer enn de fleste pleier å betale for slike tallerkener.

Samtidig må vi berømme produsenten Denby Studio med å lage et produkt av høy kvalitet. Disse skålene er nemlig produsert med britisk keramikk. Det gjør at de er ganske tunge – og passer nok ikke til de aller minste barna.

Gode anmeldelser

Det er alltid hyggelig å se at tidligere kunder har likt produktene man anbefaler. Når det kommer til dette produktet, så er det virkelig en overvekt av fornøyde kunder. Hele 21 stykker har nå gitt sin anmeldelse hos Bakeren & Kokken.

Disse 21 personene har gitt en gjennomsnittsvurdering på 4,9. Og det beste man kan gi er 5. Det sier veldig mye.

Her får du et utmerket produkt som er lett å spise av, kan brukes i mikrobølgeovn og tåler oppvaskmaskin. Tommel opp.


4. Manufacture Rock Pastatallerken fra Villery & Boch – Utmerket utformet

Det blir ikke mer elegant enn dette!

Den verdenskjente produsenten Villery & Boch har laget en pastatallerken med et design som passer selv de mest luksuriøse restauranter.

Tør du å gå for denne modellen?

 • Malt for hånd
 • Kan vaskes i oppvaskmaskinen
 • Testens helt klart mest elegante design
 • Veldig stor kant – som kan være en klar fordel
 • Passer moderne skandinaviske hjem

Om du ønsker å gi pastamåltidet ditt et luksuriøst preg, så kan Manufacture Rock være den pastatallerkenen du er på utkikk etter. For det er ingen som kan si at denne modellen ikke har et gjennomført og stilig design.

Svarte farger ved middagsbordet gir også en behagelig og myk stemning. Når du ser på detaljene i produktet, så kan du også se at flere elementer skiller seg fra andre konkurrenter.

Men det er helt klart fargen som gjør at Manufacture Rock er mest unik.

Bred kant gir mange gode muligheter

Den brede kanten kan brukes til så mye. For det første er det utrolig hendig hvis du serverer pasta til barn. Barn pleier nemlig å «søle på veien». Og i stedet for at det havner på kjøkkenbordet, så kan det være veldig fint om det havnet på tallerkenen.

I tillegg vet vi at pasta veldig ofte serveres sammen med brødbakst. Med en så bred kant, så kan du helt fint legge brødet ditt ved siden av pastaretten når du spiser. Dette gjør denne tallerkenen helt perfekt til alle typer pastaretter.

Laget i porselen

Mange kunder kjøper denne pastatallerkenen fra Villery & Boch på grunn av materialet. Denne tallerkenen er nemlig laget i porselen. Det vanligste er at de er produsert i keramikk.

De dype asjettene fungerer like godt i mikrobølgeovnen som i oppvaskmaskinen. Det sikrer enkel rengjør. Men samtidig betyr det også at du kan varme opp maten i samme skål som den originalt ble presentert i.

Tommel opp!


5. Vapiano Pastaskål fra Villeroy & Boch – Med avrundet og oval form

Hvis du ønsker å være litt dristig, så kan du helt fint vurdere denne pastaskålen fra Vapiano. Dette er nok en klassiker fra verdenskjente Villeroy & Boch.

 • Flott og elegant design
 • Produsert i porselen av høy kvalitet
 • En del av den verdenskjente Vapiano-serien
 • Bestselger internasjonalt
 • Avrundet og oval form

Vapiano er en serie bestikk og kjøkkenartikler som har blitt spesielt utviklet til Vapianos 140 restauranter. Dette er altså pastatallerkenen du vil ha for å skape en autentisk restaurantopplevelse hjemme.

Rettere sagt: en autentisk ITALIENSK restaurantopplevelse.

Avrundede kanter

Det er ingen tvil om at Vapiano har et unikt design. Det er både avlangt og ovalt formet. Der hvor de fleste pastatallerkener har en «liten rund skål» i midten, så skiller Vapiano seg veldig fra dette designet.

Hva er resultatet?

Vel. For det første vil mye av sausen trekke litt lengre ned i denne skålen. Vi i Gourmetmat vil kanskje derfor anbefale disse skålene for de som har mindre saus på pastaen sin. Og Vapiano passer utmerket for de som ikke bruker saus i det hele tatt (elle veldig tykk saus).

Unik italiensk opplevelse

Om du ønsker å invitere gjestene dine på en unik matopplevelse, så kan denne modellen fra Villery & Boch passe deg. Vapiano er en internasjonal restaurantkjede som har vunnet flere priser. Disse skålene brukes i alle 140 restauranter.

Her kan du gi både familiemedlemmer og øvrige bekjente en fantastisk opplevelse. Porselenet brukt til å produsere disse skålene er også av absolutt verdensklasse.

Ønsker du å lese mer om Vapiano sine restauranter, så kan du gjøre det på deres nettside: Vapiano.com.


6. PotteryJo Daisy Pastatallerken – Stor størrelse og spennende design

Det er ikke bare størrelsen du legger merke til når du begynner å lese om denne pastatallerkenen fra PotteryJo.

La oss være ærlige: det er umulig å komme unna det unike utseendet.

 • Hele 35 centimeter diameter
 • Laget i et materiale som heter stengods
 • Innehar et tydelig rustikk og gammelt design
 • Gir veldig mye plass til pasta og andre middagsretter
 • Gode anmeldelser fra tidligere kunder

PotteryJo har skapt en pastatallerken som i aller høyeste grad skiller seg fra konkurrentene. Ikke bare ligger diameteren på hele 35 centimeter. Dette er nærmest unikt. De fleste ligger på mellom 20 og 28 centimeter.

Men utseende er spesielt. Den brune/rustikke fargen minner kanskje mest om hvordan norske hjem så ut på 80-tallet.

Produsert i Portugal

Når du ser på hvilken pris denne pastatallerkenen kommer til, så kan du nesten regne ut at den ikke er Kina-produsert. Dette er ekte europeisk kvalitet.

Stengodset er tilberedt i Portugal, og hver skål har sitt personlige unike preg som følge av mønsteret på siden.

Kan vaskes i oppvaskmaskin

Det er veldig mange av disse «fancy» pastaskålene som ikke kan vaskes i oppvaskmaskin. Men denne kan det. Dette er noe vi i Gourmetmat setter veldig mye pris på.

I tillegg er jo stengods et materiale du helt fint kan varme opp i mikrobølgeovnen.

PotteryJo har rett og slett laget et produkt som gir et helt unikt preg på middagsbordet ditt.


Funksjoner og andre viktige ting å tenke på

Her er noen punkter som avslører hvilke kriterier vi har lagt til grunn da vi har skrevet denne artikkelen. Det kan gi deg et innblikk i hvordan vi i Gourmetmat jobber i jakten på den beste pastatallerkenen på markedet.

Størrelse

Hele poenget med en pastatallerken er at man skal slippe å «fylle på» tallerkenen hele tiden. Det er viktig at du kan få plass til et helt middagsmåltid.

Dette er også grunnen til at veldig mange velger denne type tallerken når de skal invitere på litt finere måltid. Hvis man kun er den nærmeste familien, så gjør det ingenting at folk hele tiden skal fylle på med mer mat. Men om man inviterer til flott middag, så er det fint om man kan servere hele måltidet med èn gang.

Stor eller liten kant?

Noen av pastatallerkenene er laget med en lang kan som kanskje fyller 30-50 % av bollens omkrets. Andre er produsert med en tynn kant.

Begge deler har sine fordeler og ulemper. Hvis du får en veldig bred kant, så kan det gå ut over hvor mye mat du egentlig kan få plass til i bollen.

Samtidig gir en større kant mindre sannsynlighet for at du søler på bordet når du spiser. Som vi alle vet, så kan pastaretter være ganske vanskelig å spise uten å søle.

Design

Alle vet at design er nær 100 % subjektivt. Det er ikke nødvendigvis slik at vi i Gourmetmat sitter med fasiten på hva man helst skal fylle kjøkkenet sitt med.

Dog er vi en gruppe mennesker som har jobbet med kjøkken- og boligprodukter i årevis. Vi har vektlagt design i liten grad i denne testen. Men som vi også har skrevet tidligere: pastatallerkener er ofte laget for at de skal bruke til å servere gjester i fine lag.

Derfor er det viktig at produktene både har et elegant og klassisk preg.

Kan brukes i mikrobølgeovn

Noen av tallerkenene kan brukes i mikrobølgeovn til å varme opp maten igjen. Som vi alle vet: det er veldig vanskelig å gjøre nøyaktige målinger når man laget pastaretter.

Derfor er materialet viktig. For enkelte materialer kan nemlig ikke puttes i mikrobølgeovnen. I vår test har vi vært veldig obs på å skrive hvis en tallerken KAN brukes i mikroen.

flat pastatallerken

Andre forbrukertester til kjøkkenet ditt

Her er et utvalg populære tester som vi tidligere har skrevet:

Helt til slutt

Om du ønsker å servere et måltid som en ekte italiener, så bør du ha en ordentlig pastatallerken. Pasta og nudler bør serveres i en dyp skål. Men det er ingen tvil om at det finnes mange produsenter der ute. Alle hevder jo at deres pastatallerken er den beste.

Vi har derfor gjort jobben med å finne de beste produktene på markedet. I artikkelen du nettopp har lest har vi listet opp seks veldig gode alternativer.

Du har helt sikkert fått med deg våre kriterier. En ordentlig god pastatallerken har en god størrelse. Det vil si at du kan få plass til en hel middagsrett – til og med for sultne mannfolk!

I tillegg handler veldig mye om kvalitet og utseende. Du er selv nødt til å velge en tallerken-type som går fint sammen med dine andre kjøkkenartikler. Nå som vi har gitt hele seks forslag til gode tallerkener, så kan du fint velge den som passer best for ditt behov.

Ofte stilte spørsmål

✅Skal man kjøpe tallerken i porselen eller keramikk?

Keramikk er et mer hardført materiale. Det er også billigere og definitivt vanligere.

Men om du skal gi kjøkkenet ditt en luksuriøs stil, så bør du gå for porselen.

✅Hva er den viktigste egenskapen med en god pastatallerken?

Ordentlig størrelse og dybde. Det er det absolutt viktigste. Husk at en pastatallerken skal være formet slik at du får plass til MYE nudler eller pasta i skålen. I tillegg skal den være sikret mot at du søler på bordet.

Og når du får en tallerken med skikkelig dybde, så vil også pastaen – som ligger helt nederst – holde seg varm gjennom hele måltidet.

✅Er pastatallerken en god gave?

Det er en perfekt gave. De fleste nøyer seg med å spise pasta fra vanlige tallerkener eller skåler. Derfor er det veldig få som er villige til å kjøpe egne pastatallerkener.

Om du ser etter en gave til «den som har alt», så er disse tallerkenene midt i blinken.

Har du spørsmål eller en tilbakemelding? Hvilke skåler spiser du selv pasta fra? Har du kanskje vært på en ekte pastarestaurant i Milano og fått servert maten i VELDIG dype skåler? Legg igjen en kommentar under da vel!

Legg igjen en kommentar