Hamburgerpresse test: 5 gode pressere for den perfekte hamburger

Hamburgere er en del av den klassiske amerikanske matkulturen som for alvor har fått sitt fotfeste i Norge. Du kan knapt gå 300 meter rundt i Norges største byer uten å finne en hamburgersjappe. NRK har publisert en artikkel som helt tydelig viste hvor mye nordmenn elsker denne “matretten”. Artikkelen heter så mye som…. “nordmenn fråtser i hamburgere!”.

Og det å steke burgerne på en ordentlig måte har på mange måter etter hvert blitt et fag som veldig mange nordmenn ønsker å mestre.

Et ekstremt godt redskap for å fikse den perfekte burgeren er en hamburgerpresse. Dette er et verktøy som hjelper deg med å presse sammen de ingrediensene du vil ha – og umiddelbart presse ingrediensene sammen i den klassiske flate, runde “hamburger-formen”.

Ønsker du burger av kylling, storfe eller svin? Ikke noe problem – en hamburgerpresse fikser biffen uansett. Dette er et hjelpemiddel som alle seriøse grillkonger bør vurdere å skaffe seg!

Vi har gjort en haug med undersøkelser før vi har publisert denne artikkelen. Det inkluderer (men er ikke nødvendigvis begrenset til):

 • En lengre samtale med en profesjonell burgerkokk.
 • Egne erfaringer med å steke hamburgere…det er vel en type erfaring vi alle har?
 • Kundeomtaler.
 • Produktbeskrivelser hos både norske og internasjonale nettbutikker
 • Anmeldelser fra profesjonelle kokker på engelskspråklige nettsider

…og med all den informasjonen, så klarte vi å lage en liste over de fem beste hamburgerpressene som er best i test. Etter at du har kjøpt et av produktene i listen under, så kan du virkelig imponere gjestene på grillfesten!

Det lover vi.

Om du skal kjøpe deg en hamburgerpresse, anbefaler vi disse nettbutikkene: Bakeren & Kokken og Kitchn.no.

Vinnere av vår hamburgerpresse – test

Vi starter med en oversikt over vinnerne av testen. Skulle du ønske å lese mer om disse fem produktene, så finnes det en mulighet for det. Da scroller du deg nedover i artikkelen.

#Produkt
1Green Tool Hamburgerpresse fra Eva Solo – Best i test!
2Dorre Hamburgerpresse – Med non-stick-belegg
3GEFU Hamburgerpresse – Tysk kvalitet
4 Kitchen Craft Aluminium Non-Stick – Flott design og god kapasitet
5 Outset Hamburgerpresse Stuffer – For deg som vil ha en “fylt” hamburger

1. Green Tool Hamburgerpresse fra Weber – Best i test!

Det var aldri noen tvil i vår test.

Denne hamburgerpressen fra Eva Soloer rett og slett et langt hestehode foran sine konkurrenter.

 • Lag burgere av forskjellige størrelser
 • Enkel å bruke for både barn og voksne
 • Vaskes enkelt i oppvaskmaskin
 • Solid lokk for en sikker og trygg behandling av kjøttet
 • Kan også brukes til grønnsaker
 • Produsert av verdenskjente Ev aSolo

Eva Solo har gjort det igjen.

De lager ikke bare verdens beste griller – de er også utrolig gode på å produsere diverse tilbehør av ypperste kvalitet.

Både store og små hamburgere

Har du lyst på noen små hamburgere som ikke veier mer enn 125 gram hver? Det kan kanskje være perfekt for barna i familien.

Eller er du litt ekstra sulten og ønsker en god hamburger med et kjøttstykke på hele 250 gram (et kvart kilo)? Ikke noe problem – Eva Solo hamburgerpresse fikser begge deler.

Smart og innovativt design

Med et gjennomsiktig lokk, så kan du hele tiden følge med på konsistensen til kjøttet som formes. I tillegg er det to veldig brukervennlige håndtak på hver side, noe som gjør at pressen er veldig mobil.

I tillegg er denne testvinneren utrolig enkel å ha med å gjøre. Den vendbare bunnen gjør det lett å mikse mellom store (250 g) og små (125 g) hamburgere. I tillegg kan den vaskes i oppvaskmaskin etter middagen er ferdig.

Oppsummering

Vi elsker Eva Solo hamburgerpresse og mener bestemt at dette er det beste produktet på markedet innenfor denne kategorien. Hvis du tar litt eierskap og har stolthet når du lager burgere, så vet du hvilket hjelpemiddel du nå skal kjøpe inn.

Det er også verdt å merke seg at dette er den burgerpressen med de fleste anmeldelsene hos den eminente nettbutikken Bakeren & Kokken. Med andre ord: det norske folk er enige med oss.

Dog må vi også helt til slutt minne om at Eva Solo har laget dette redskapet i et materiale som tilsier at det skal holdes LANGT unna åpen ild og flamme.


2. Dorre Hamburgerpresse – Med non-stick-belegg

Hvis du på nåværende tidspunkt har en hamburgerpresse hvor du sliter med at kjøtt og grønnsaker setter seg fast, så kan denne modellen fra Dorre hjelpe deg med å bli kvitt det problemet.

Dette er et produkt veldig mange forbrukere setter veldig høyt.

 • Veldig gode brukeranmeldelser på nett
 • Non-stick-belegg
 • Laget i aluminium
 • Gir perfekte og runde hamburgere
 • Gir også “riller” på burgerne

Denne modellen fra Dorre er veldig interessant. Og det er flere ting som skiller den fra konkurrentene.

Et unikum

La oss se på hva som gjør Dorre hamburgerpresse til et unikt produkt på det norske markedet:

 • Et non-stick-belegg som hindrer at gamle kjøttrester blir igjen på produktet.

 • At den er laget i aluminium, noe som gjør at du også kan bruke den på grillen (ja, det er sant!).

 • En god diameter på 11,5 centimeter, noe som gir en gjennomsnittlig hamburger på rundt 250 gram.

 • Riller både oppe og nede som gir de klassiske profesjonelle “burger-stripene” som man baer ser på profesjonelle burger-barer.

La oss si det sånn: hvis du varter opp med Dorre på en god grillfest, så kan vi nærmest garantere et godt resultat. Rillene er også med på å sikre at kjøttet holder seg saftig over lengre tid uten at det “presses” ut av kjøttet.

Gode kundeanmeldelser

Og vet du hva?

Norske forbrukere elsker den. I skrivende stund har den hele fem anmeldelser hos Bakeren & Kokken – og samtlige av anmeldelsene er positive. Det vil si at alle som gidder å gi en anmeldelse gir Dorre tommel opp.

Det er veldig sjelden man ser på Internett.

Ofte er det (dessverre) sånn at anmeldelsene er sure – rett og slett fordi sinte mennesker ofte skriker høyest.


3. GEFU Hamburgerpresse – Tysk kvalitet

Er du på lavbudsjett, men ønsker likevel en god burgerpresse som gir saftige hamburgere på grillen?

Say no more.

GEFU hamburgerpresse kan være løsningen du leter etter.

 • Utrolig enkel i bruk
 • Lav vekt
 • Fornuftig pris
 • Et design som glir rett inn i de fleste norske og skandinaviske kjøkken
 • Kan enkelt vaskes i oppvaskmaskin uten at kjøttrester “henger igjen”

Tyske GEFU har laget et godt, enkelt og brukervennlig produkt. Så enkelt er det bare. Designet er, som med veldig mange tyske produkter, utelukkende bygget for at hamburgerpressen skal være lett å bruke.

Med GEFU kan selv de dårligste hobbykokkene blant oss få produsert noen hamburgere av høyeste klasse.

Holder i mange år

Det rustfrie stålet er ikke bare enkelt å vaske i oppvaskmaskin. Ikke bare sparer det deg for masse tid ved å vaske opp for hånd. I tillegg er det med på å sikre at produktet kommer til å holde i mange år fremover. Rustfritt stål er nemlig et av de mer robuste materialene som finnes der ute.

Vi i Gourmetmat mener ofte at tynt rustfritt stål på kjøkkenredskaper ofte gir et “billig utseende”. Men hva spiller egentlig det for rolle? Ingenting.

Spesielt ikke når vi ser hva prisen ligger på. I skrivende stund ligger prisen på cirka 350 kroner, noe som absolutt bør være overkommelig for et produkt av denne kvaliteten. 

Store hamburgere

GEFU har, dessverre, bare èn størrelse: 250 gram. Her får du med andre ord utelukkende muligheten til å lage veldig store burgere til gjestene dine. Samtidig kan kanskje det være greit – så slipper du å servere middagsgjestene alt for mange ganger?

Det er også helt tydelig at GEFU har laget en hamburgerpresse hvor de har tenkt at “alle” skal kunne bruke den. Også de som er litt svake. For her kreves det virkelig ikke mye kraft for å presse sammen en hamburger av perfekt konsistens og størrelse.


4. Kitchen Craft Aluminium Non-Stick – Flott design og god kapasitet

Har du en stor familie som hele tiden sulter etter fantastiske burgere med god konsistens?

Hva med å kjøpe en burgerpresse som kan lage tre små burgere på èn gang?

Kitchen Craft har laget kjøkkenredskapet som barnefamilier nærmest kaster seg over.

 • Unikt utseende
 • Sterkt og behagelig håndtak
 • Det krever ikke mye kraft å presse burgerne sammen
 • Laget i aluminium

Først og fremst må vi presisere at: denne burgerpressen fra Kitchen lager IKKE store hamburgere. Dette er for deg som ønsker å lage såkalte “sliders”, det vil si: mini-hamburgere.

Men det er også en perfekt måte å få mettet barna på.

Duften av en god hjemmelaget burger som glir ned i halsen på glade barn…kan man ønske seg noe mer?

Tre burgere på èn gang

Såvidt vi i Gourmetmat vet, så er dette den eneste hamburgerpressen hvor man kan produsere tre burgere på èn og samme gang. Håndtaket føles veldig godt. I tillegg tar det ikke mer enn et par sekunder for å få burgerne klare.

Men husk at du bør krydre dem først.

Og hva er dette “non-stick-belegget”? Det er en teknologi som gjør at kjøttet ikke ligger igjen i pressen etter at hver burger har blitt laget. På den måten blir rengjøringen både mer effektiv, men også enklere.

Oppsummering

Kitchen Craft har laget en hamburgerpresse som er perfekt for deg som liker miniburgere. Skal du holde en burgerfest for hele fotballaget til sønnen din, så vet du hvilket produkt du skal gå etter. Burgerne kan gå rett inn i pressen – og deretter kastes rett på grillen uten ytterligere behandling.

Rillene i produktet er ikke bare laget for at burgerne skal få et mer “profesjonelt” utseende. De er også laget for at saften i kjøttet ikke skal presses ut.


5. Outset Hamburgerpresse Stuffer – For deg som vil ha en “fylt” hamburger

Det finnes de typene som ikke har nok med en kraftig stykke oksekjøtt. Noen vil også fylle burgeren med både ost og bacon.

I så fall bør de vurdere hamburgerpressen fra Outset.

 • Gir burgere som har en diameter på 11 centimeter
 • To store størrelser (226 gram eller 340 gram)
 • Kan fylle burgerne med alt mulig godt snacks
 • Svart farge
 • Kan også vaskes i oppvaskmaskin

Hvis du ikke synes at tilbehøret skal UTENFOR kjøttstykket, men ønsker å putte det INNI kjøttet – ja, så er du nesten nødt til å kjøpe Outset Stuffer.

Dette er en hamburgerpresse som har blitt spesialutviklet for deg som ønsker å ta burgertrenden til et nytt nivå.

Hamburgere av svært store størrelser

Men vi må også gi deg en advarsel. Dette er ikke en burgerpresse som passer for små hamburgere. I og med at den kan lage burgere som veier hele 340 gram, så er det det produktet i testen med størst kapasitet.

Med hele 340 gram “boltreplass”, så får du også muligheten til å fylle opp med mye ost og bacon. Eller grønnsaker. Det er helt opp til deg selv.

Perfekt for veganere og vegetarburgere

Outset hamburgerpresse er derfor også perfekt til vegetarianere og veganere.

Skulle du ønske en ren vegetarburger fylt med masse lekre grønnsaker, så vil denne gjøre jobben.


Funksjoner og andre ting du bør tenke på

Det å velge en hamburgerpresse kan kanskje virke ganske banalt, kjedelig og enkelt. Vel, det er en del ting du må ha i bakhodet før du treffer den endelige kjøpsbeslutningen. 

Her er en oversikt de viktigste tingene.

Enkel i bruk

En hamburgerpresse skal være så enkel i bruk at den til og med kan taes i bruk av barn. Formålet er veldig enkelt: kjøtt og eventuelt andre ingredienser skal kvernes slik at den får en perfekt “hamburger-form”. Rund, flat og med en flott konsistens. That’s it.

Noen produsenter har valgt å gjøre hamburgerpressene sine så “fancy” at de bare blir slitsomme å ha med å gjøre. I vår test har vi utelukkende anbefalt produkter som er veldig enkle og raske i bruk.

Størrelse (kompakt)

La oss si det sånn…. jo mindre, jo bedre. Til en viss grad selvfølgelig. Man ønsker å få endelige kjøttstykker av en viss størrelse.

Samtidig kommer du vel ikke til å lage hamburgere hver dag – og det er greit at kjøkkenutstyr som regel er veldig kompakt slik at det ikke tar for mye unødvendig plass.

Fungerer med all slags kjøtt og grønnsaker

Det er viktig for oss at man like enkelt kan lage fiske- og vegetarburgere med burgerpressen. Vi vet at storfekjøtt ikke brukes av alle. Det er tross alt slik at det blir flere og flere vegetarianere i Norge (kilde: TV2.no ).

Derfor er det viktig at produktet også kan brukes til alle typer hamburgere.

Brukes på grill?

Noen hamburgerpresser er laget for at de kan stekes på grillen. Uavhengig av om produsenten mener dette er en god idè, så bør du holde deg unna. Stek kjøttet vanlig på en grill – uten noen form for redskap.

Hvis du har et godt kjøttstykke med en god konsistens, så er det ingen grunn til at kjøttet trenger et “hjelpemiddel” på grillen. Bruk av hamburgerpresse på grill kan også føre til at kjøttet blir mer kokt i stedet for stekt. Da mister du mye av den gode smaken.

perfekt burger med hamburgerpresse

Tips for å lage den perfekte hamburgeren

Etter at vi begynte å jobbe på denne artikkelen, så fikk vi plutselig veldig lyst på hamburger.

Her er noen av tipsene du bør ha i bakhodet hvis du har tenkt til å fyre opp grillen:

 • Du bør holde deg unna frosne hamburgere. Når du begynner å steke burgerne, så skal kjøttet være kaldt – men IKKE frossent.

 • Husk at krydderet skal påføres kjøttet FØR steking – ikke under steking. Mange gjør dette feil.

 • Etter at du har formet burgerne i en hamburgerpresse, så bør du la de “hvile” i tretti minutter før du legger de på grillen. På den måten får ingrediensene bedre tid til å bli kjent med hverandre, noe som bedrer konsistensen.

 • Kjøp kvalitetskjøtt. Ikke spar på kruttet når du skal kjøpe kjøtt – det er noe gjestene vil merke med en eneste gang. Det finnes knapt noe verre enn å spise kjøtt av dårlig kvalitet.

Har du lyst på flere gode kjøkkenprodukter?

I så fall har du kommet til riktig nettside. Gourmetmat er et nettmagasin for deg som ønsker å lære mer om det beste kjøkkenutstyret som finnes på det norske markedet.

Her er en liste over noen av våre mest populære kjøkken-artikler:

Video: Slik bruker du en hamburgerpresse som en profesjonell kokkHelt til slutt

Så nå har du fått en liste over de hamburgerpressene i Norge som er best i test. I hvert fall hvis vi skal stole på de undersøkelsene som vi selv har gjort.

I så fall er det bare å handle inn en av produktene i listen over – og begynne å skape perfekte hamburgere på ditt eget kjøkken. Høres ikke det ut som noe du har lyst til?

Ingenting er verre enn å ta til takke med ferdig-burgere som kommer i en pakning med fire frosne brød. Det er rett og slett ikke godt nok. Du skal vite at de mest profesjonelle hamburger-sjappene (som tar 200-300 kroner per måltid) bruker hamburgerpresse. Selvfølgelig gjør de det – det finnes jo knapt noen mer effektiv måte å lage burgere på?!

Ofte stilte spørsmål

✅Kan man bruke en hamburgerpresse på kyllingkjøtt?

Absolutt! Ikke bare kan du bruke den type kjøtt du vil ha. Det er også helt alminnelig å bruke hamburgerpressen på en haug med grønnsaker – og dermed skape din egen vegetarburger.

I tillegg er det selvfølgelig mulig å bruke diverse ting fra havet om du ønsker en fiskeburger.

✅Hva er viktigst når man kjøper en god hamburgerpresse?

Det viktigste er at pressen har et godt nok trykk til at burgerne får en god konsistens. Det er nemlig ingenting som er så irriterende som en “slapp” burger som deler seg i to så fort den kommer på grillen.

I tillegg er det naturligvis en fordel hvis man slipper å betaler overpris.

✅Hvor lett er disse produktene å rengjøre?

De aller fleste hamburgerpresser er utrolig enkle å rengjøre. 95 % av dem er enten laget i aluminium eller rustfritt stål – og kan derfor enkelt vaskes i oppvaskmaskinen. Det samme gjelder de pressene som er laget av plast.

Effektiv rengjøring er, etter vår mening, ikke noe problem i det hele tatt.

Har du spørsmål eller en tilbakemelding? Eller ønsker du å gi noen tips til våre lesere om hvordan man får laget den perfekte burger? Legg igjen en kommentar under da vel!

Legg igjen en kommentar