Sitruspresse test: Topp 6 sitronpressene på markedet

Sitruspresse er et helt utmerket – og veldig undervurdert – kjøkkenredskap. Denne lille saken er nemlig ufattelig nyttig for å få skvist ut deilig juice fra sitrusfrukter. Om du drømmer om din egen ferskpressede juice til frokosten, så har jeg gode nyheter for deg.

Det å realisere den drømmen er bare noen få tastetrykk unna.

Men først er vi i Gourmetmat nødt til å informere deg om hvilke sitronpresser som er de beste på markedet. Og den jobben har vi tatt på det største alvor. Etter å ha sondert markedet for de beste produktene, så har vi gjort inngående undersøkelser om hver og en av dem. Vi har snakket med profesjonelle kokker, lest oss opp på brukeranmeldelser og verifisert informasjonen gjennom eksterne kilder. Alt for at du skal få et presist og godt resultat.

Samletesten har gitt oss seks produkter vi varmt kan anbefale. Dog mener vi at det er viktig at du leser deg opp på hvilke kriterier vi har bedømt dem ut ifra. Det har nemlig mye å si for å sikre deg at du finner den sitruspressen for ditt behov.

Om du skal kjøpe deg en sitruspresse, anbefaler vi disse nettbutikkene: Bakerenogkokken.no og Kitchn.no.

Vinnere av vår test av sitruspresse

Nedenfor ser du en tabell som viser våre anbefalte produkter. Er du nysgjerrig og ønsker mer info om hvert produkt, så finner du det lengre ned i artikkelen.

#Produkt
1 Funktion Classic Glass Sitruspresse– Best i test!
2 Eva Solo Sitruspresse – For deg som skal skvise mange sitroner i løpet av kort tid
3 FreshForce Gul Sitruspresse – Håndholdt variant med høy effektivitet
4Funktion Limepresser – Best til skvising av lime
5 WMF Gourmet Sitronpresse – Laget i rustfritt stål
6 Sage Sitruspresse Pro – Elektrisk modell med høy pris

1. Funktion Classic Glass Sitruspresse– Best i test!

Den kjente produsenten Funktion har laget en allsidig og billig sitruspresse. Hvorfor betale for mye når man kan få kvalitet til en meget lav pris?

 • Svært lav pris
 • Holdbar
 • Flott design og gjennomsiktig
 • Knuser både lime og sitron på 1-2-3
 • Veldig lett i bruk; også for eldre og barn

Skal du både ha en god og billig sitruspresser, så er Funktion Class Glass for deg. Dette er utvilsomt en av de beste modellene på markedet. Når du ser på prislappen, så begynner du å forstå at det er modellen som gir mest for pengene.

Men det er mye mer enn lav pris som fører til at Class Glass får en fortjent førsteplass.

Unikt design

For det er jo ingen andre sitronpressere på hele markedet som ser lik ut. For det første er designet svært elegant. Men det er også nyttig i form av at det er gjennomsiktig. Du kan stå utenfra og følge med på hele prosessen når sitronen går fra «hel» til «skvist».

Og i mellomtiden har du fått presset ut deilig fruktsaft som kan brukes til de herligste retter. Eller til å lage juice.

Fungerer som et spyd

Sitruspresser har forskjellige måter å skvise ut saften på. Med Class Glass fra Funktion, så er prosessen enkel. I midten av presseren står det plassert en tupp som du skal bruke til å skvise ned sitrusfrukten på. Deretter vil saften legge seg nederst i skålen.

Den er veldig enkel å bruke.

Produsert i glass som kan vaskes i oppvaskmaskinen

For veldig mange er det viktig med enkel rengjøring. Denne modellen tåler oppvaskmaskin. I tillegg ser vi på nettbutikken Bakeren og Kokken at utrolig mange tidligere kunder nærmest er fra seg av begeistring. Det er alltid et kvalitetstegn.

Class Glass er – som navnet skulle tilsi – laget i herdet glass. Om du skulle miste denne i gulvet, så knuser den neppe.


2. Eva Solo Sitruspresse – For deg som skal skvise mange sitroner

Bollen til Eva Solos sitruspresse er så stor at du kan skvise 10-15 sitroner uten å trenge å tømme den.

I tillegg har den et godt håndtak. Vi er imponerte.

 • Svært godt håndtak som gir et solid grep
 • Fin pris
 • Produsert av kjente Eva Solo
 • Står alltid oppreist når du plasserer den på benken
 • Fungerer like godt til sitron som til lime

Eva Solo har laget en sitruspresse som kommer på en fortjent andreplass. Denne modellen er veldig smart laget. For det første er funksjonen helt identisk som med vår testvinner. Det finnes en seks-kantet «skviser» i midten. Det er meningen at kjøttet til sitronen eller limen skal tre ned på denne skviseren – og deretter snurrer du frukten rundt.

Deretter vil det legge seg mye saft ned i bunnen på presseren.

Perfekt.

Godt grep

Det er spesielt to funksjoner med denne modellen vi ønsker å trekke frem.

For det første får du et utrolig godt grep. Med en ru overflate, så er den behagelig å holde i. Det er viktig å få et godt grep rundt sitruspresseren når du holder på. Det minker også sannsynligheten for at presseren (og saften) ender opp på gulvet.

I tillegg – og som punkt nummer to – må vi snakke om størrelsen. Med en diameter på hele 8 centimeter og en dyp kant, så får du plass til veldig mye saft her. Eva Solo Sitruspresser passer spesielt godt for deg som skal lage store porsjoner.

Tåler oppvaskmaskin

Etter bruk trenger du ikke ta frem zalo og oppvaskbørste. Dette produktet slenger du rett inn i oppvaskmaskinen.

Og vipps – så er den rengjort.


3. FreshForce Gul Sitruspresse – Håndholdt variant med høy effektivitet

FreshForce har laget en sitronpresse som det skriker «sitron» av. Spesielt hvis vi skal tenke på fargen.

Men den er praktisk, veldig lett og forholdsvis billig. Dessverre er den laget i plast.

 • Veldig enkel å vedlikeholde (og å vaske…)
 • Slitesterk
 • Enkel i bruk
 • Kan vaskes i oppvaskmaskin
 • Fått veldig gode brukeranmeldelser på nett

«Gul Sitruspresse» fra Freshforce er en håndholdt modell med en signal-gul farge. Produktet har lav pris. Men det er ikke bare prisen som spiller en god rolle her. I tillegg er den veldig enkel i bruk. Du får også skviset ut veldig mye saft fra den.

Det gjelder både hvis du prøver å skvise en lime – eller en sitron.

Vår dom

Fraser som «enkel i bruk» og «billig» kjenner du kanskje igjen. Det er jo nettopp disse uttrykkene vi har brukt for å beskrive vår testvinner; Classic Glass.

Men det er et par ting som gjør at FreshForce ikke når helt opp. For det første er den laget av plast. Dette gjør at sitruspresseren kan vaskes i oppvaskmaskin. Men det betyr også at den kan bli ødelagt lett. Samtidig er den ikke veldig pen. Vi i Gourmetmat er opptatt av å ha et rent og fint uttrykk på kjøkkenet vårt.

Og akkurat denne modellen passer ikke særlig godt inn med vårt andre kjøkkeninteriør.

Selges hos ulike nettbutikker

FreshForce har laget en sitronpresse som selges hos flere anerkjente norske nettbutikker. Dette betyr to ting.

For det første betyr det at du kan finne den beste prisen. Det gjør du ved å klikke deg inn hos begge butikker og ser hvilken som tilbyr den billigste prisen akkurat nå. Men det betyr en ting til. Desto flere norske butikker som tar inn et kjøkkenprodukt, desto bedre er produktet. Når vi både ser at Kitchentime og BakerenogKokken selger denne modellen, så er det et kvalitetstegn.


4. Funktion Limepresser – Best til skvising av lime

Om du bruker lime mye i matlagingen din, så kan Funktions limepresser være det beste alternativet. En solid konstruksjon som holder lenge.

 • Produsert i aluminium
 • Veldig praktisk
 • Brukes ved at du klemmer håndtakene sammen
 • Best til lime (ikke sitroner)
 • Fin pris

Her snakker vi «sitruspresse» og ikke «sitronpresse». Dette verktøyet er nemlig best til å skvise deilig saft ut av lime. Limen kan både brukes til herlige drinker – som mojito – men også til salater. Og mye annet.

Flott design

Det grønne designet passer inn hos de fleste kjøkken. Alt du trenger å gjøre er å kutte en lime i to. Deretter plasserer du halve limen inn i «skålen» som ligger ytterst. Når du deretter presser håndtakene sammen, så faller saften ut på alle sider.

Alt du sitter igjen med i kammerset etterpå er en lime-bit som er, forhåpentligvis, helt tørr.

Enkel rengjøring

Denne pressen er laget av aluminium. Dette er et materiale som er kjent for å være veldig holdbart, men samtidig lett. Sitruspressen veier nesten ingenting.

Samtidig er den veldig enkel å rengjøre. Alt du trenger er å skylle den med lunkent vann i vasken.

Dessverre tåler den ikke oppvaskmaskin.


5. WMF Gourmet Sitronpresse – Laget i rustfritt stål

Går du et par prisklasser opp, så finner du denne modellen fra WMF.

Tro oss: dette er et HERLIG produkt. Men på grunn av prisen vet vi at den ikke passer de aller fleste.

 • Gode tilbakemeldinger fra tidligere kunder
 • WMF er en av de virkelig store leverandørene av kjøkkenutstyr i verden
 • Laget i sterkt rustfritt stål
 • Produsert av materialer i høy kvalitet
 • Forholdsvis høy pris 

Om du nærmer deg prisklassen «500 kroner og oppover», så finner du WMF sitronpresse. Bare tilnavnet «Gourmet» tilsier at dette ikke er den billigste modellen på markedet.

Så langt derifra.

Men la oss se litt bort fra prisen. Hva er det du får om du kjøper denne lekre sitruspressen fra verdenskjente WMF?

Flott manuelt design

WMF Gourmet har et klassisk utseende. Akkurat som vår testvinner. Her gjelder det å ta frem sitrusfrukten og manuelt skvise den ut over konstruksjonen i midten. På den måten legger saften seg ned i bollen. Og du står helt fritt til å enkelt fjerne eventuelle steiner som skulle komme med.

Etter vår bedømmelse er denne type design det absolutt mest effektive når det kommer til sitruspressere.

Dette fordi du både kan presse saft ut av store og små sitrusfrukter. De minste limene og største sitronene går i samme konstruksjon. Tommel opp.

Med hele 9 centimeter diameter, så får du plass til veldig mye sitronsaft før du trenger å tømme den. Perfekt for deg som skal lage store porsjoner.

Avtakbar presse

Det er veldig mange fordeler med rustfritt stål. For det første skal det ufattelig mye til før det blir riper i produktet. Selv de aller skarpeste sitron-steinene skal ha problemer med å lage riper i WMF Gourmet.

Men det er også sånn at WMF har laget presseren til å bli avtagbar. Det vil si at den enkelt kan plasseres i oppvaskmaskinen. På den måten slipper du å vaske opp for hånd.


6. Sage Sitruspresse Pro – Elektrisk modell med høy pris

Det finnes de av oss som ønsker at maskinen gjør presse-jobben for oss.

Derfor tenkte vi i Gourmetmat at vi også ønsket å anbefale Sage Sitruspresse Pro. Et ypperlig produkt som kommer til en høy kostnad.

 • Elektronisk sitruspresse
 • Går på strøm
 • Du kan selv justere hastigheten etter behov
 • Det dyreste produktet i testen
 • Perfekt for de som av andre grunner ikke har så mye muskelkraft

Skal du ha et ønske om å kjøpe en elektronisk sitruspresse, så har vi funnet produktet for deg. «Sage Pro» er et utmerket produkt. Med hele 110 watt, så har maskinen god nok kraft til å knuse selv de hardeste sitronene.

Enkel i bruk

Hvis du skal ta i bruk denne modellen, så er fremgangsmåten veldig enkel. Uhyre enkel.

Alt du trenger å gjøre er å gå på butikken og kjøpe sitrusfrukt. Deretter legger du frukten inn i maskinen. Trykk på et par knapper. Og vipps – så har du deilig fruktjuice tilgjengelig. Juicen kan både brukes i matretter, men også i smoothie.

Smarte funksjoner

Det er en rekke funksjoner med Sage Pro som vi i Gourmetmat er svært imponert over.

Her er de viktigste:

 • En helletut som også har dryppstopp. Hjelper med å minimere søl på kjøkkenet.

 • Rustfritt filter. Vedlikeholdelse vil ikke være noe problem.

 • Avtagbar del. Dette hjelper med enkel rengjøring.

 • Enkel tilpassing av hastighet. Derfor kan du selv velge når maskinen skal bruke mye eller lite kraft for å knuse frukten.

Du er kanskje fryktelig imponert?

Vel. Hold den tanken litt.

Høy pris – premium kvalitet

…for det er ingen tvil om at denne elektroniske sitruspressen koster mye penger. I skrivende stund ligger prisen på lit under 3000 kroner. Når man ser at konkurrentene primært koster mellom 100 og 400 kroner, så er denne modellen i et helt eget segment.

Dette er perfekt for deg som bruker sitrusfrukter hver eneste dag. I tillegg er maskinen utmerket for de som ikke ønsker å bruke så mye muskler når de presser saften ut av frukten.

Sage Pro kommer med to års garanti.


Hvorfor skal man kjøpe en egen sitruspresse?

Mange boligeiere med eget kjøkken tenker jo slik at:

«Hva skal man med et eget redskap for å presse saft ut av en sitron? Skal jeg virkelig kjøpe enda et verktøy som blir liggende i kjøkkenskuffen i evig tid?»

Tro meg: vi er med på hva du sier. For veldig mange familier eller enslige, så kan det virke litt «mye» å kjøpe en sitruspresse.

Men vi nordmenn er veldig dårlige på å utforske sitrusfruktene. Dette er frukter som i stor grad blir brukt både i Sør-Europa, USA, Latin-Amerika og Asia. Her hjemme i Norge bruker vi veldig sjelden sitron, appelsin, lime, grapefrukt og klementiner. Samtlige av disse fruktene gir et lite ekstra piff til både lunsj- og middagsretter.

Det finnes ikke noe bedre alternativ enn å presse sin egen juice fra disse sitrusfruktene. Det er morsomt. Underholdende. I tillegg mye billigere enn å kjøpe sitron råsaft på gul flaske. Du får også laget et middagsmåltid som er laget av helt ferske råvarer. Ikke bare er det sunt – det gir også en mye bedre smak.

Som du kanskje vet, så er sitrusfrukt nærmest propper full av vitamin A og C.

sitruspresse blad

Funksjoner og andre viktige ting å tenke på

Pris

En sitruspresse skal ikke koste for mye. Finn en modell som passer din lommebok. Det å føle seg presset til å betale mer enn man skal er, for å si det pent, ikke særlig smart.

Alle våre anbefalte produkter gir mye verdi for pengene.

Hvor godt fungerer den?

Funksjonaliteten er det store forskjeller på når det kommer til sitronpressere. Noen får ut all saften på kun får sekunder. Andre bruker nærmere ett minutt med hard kraft for å få presset ut rundt halvparten av all saft.

Vi har selvfølgelig brukt funksjonalitet som hovedkriterium når vi har utført denne forbrukertesten. Noe annet skulle bare mangle.

Utseende

Estetikk er vi bare sånn halvveis opptatt av når det kommer til kjøkkenredskaper. Det viktigste er at de fungerer.

Når det er sagt, så ser vi også at det som ser flottest ut også selger mest. Det er en grunn til at «luksus-merkene» som regel selger som hakka møkk i denne bransjen.

Det er viktig å påpeke at Gourmetmat mener utseende er sekundært i denne testen. Men det er fortsatt vurdert som et kriterium.

Kan brukes av alle

Og med denne overskriften mener vi egentlig: kan brukes av alle uavhengig av hvor sterke de er. Sitruspresser er litt som med lokket på syltetøyboksen. Noen er enkle å åpne/bruke uten for mye muskelkraft.

Andre pressere er helt håpløse.

Vår testvinner er svært enkel i bruk og kan nesten også brukes av barn. Da selvfølgelig med en voksen til stede.

Brukes til all sitrusfrukt

Grapefrukt. Sitroner. Lime. You name it.

Våre anbefalte sitruspressere skal kunne brukes til alle typer sitrusfrukter.

sitronpresse

Skal du oppgradere kjøkkenet ditt med nye redskaper?

Da har du kommet til riktig sted. Vi i Gourmetmat er alltid på utkikk etter å sjekke ut kjøkkenartikler som du kanskje kan ha bruk for.

Her er noen av våre mest populære artikler i dette segmentet:

Helt til slutt

Etter å ha nøye sett hvilke sitronpressere som kombinerer god pris og høy funksjonalitet, så har vi funnet den som er best i test. Så enkelt er det bare.

Vi i Gourmetmat tar forbrukertestene våre på det største alvor. Dette gjelder også når vi skal anmelde noe så «lite» som en sitruspresser. Sånn er vi laget. For ditt og vårt beste.

Etter å ha gått igjennom markedet, så har vi funnet de beste alternativene. Nå er det bare opp til deg å velge deg ut den presseren fra listen som du føler treffer ditt kjøkken best. Og så er du betydelig nærmere deilig ferskpresset juice på morgenkvisten.

Ofte stilte spørsmål

🍋Hva er det viktigste når man skal velge sitruspresse?

Det viktigste er at pressen er enkel å bruke. Det vil si at man ikke må bruke for mye muskelkraft. I tillegg skal den være designet på en måte som gjør at pressen kan få ALL saften ut av frukten.

Noen presser er laget for å se bra ut – men det går dessverre ut over funksjonaliteten.

🍋Kan dere anbefale noen sitruspressere?

Ja, det kan vi. Scroller du deg opp i artikkelen, så kan du se at vi har anbefalt hele seks stykker. Samtlige er av god kvalitet.

🍋Heter det sitruspresse eller sitronpresse?

Begge deler. Vi ser at nettbutikkene – og de kokkene vi har snakket med – bruker disse ordene om hverandre. Begge ordene refererer til samme type produkt.

Liker du selv å presse ut saften fra sitrusfrukter? Har du spørsmål eller en tilbakemelding? Legg igjen en kommentar under da vel!

Legg igjen en kommentar