Kakesprøyte test: 6 beste kakesprøytene for et perfekt resultat

Om du er glad i kaker og søtsaker, så kjenner du kanskje til konseptet kakesprøyte. Spesielt hvis du er av typen som har litt stolthet i å lage dine egne kaker. Mange bruker dette verktøyet når det nærmer seg jul. Da er det tross alt «de 7 slag julekaker» som skal lages hjemme i de tusen hjem.

Vi i Gourmetmat vet at behovet for kakesprøyter har vokst ganske mye i Norge de siste årene. Derfor ønsket vi å gjøre grundige undersøkelser for en forbrukertest. Det er tross alt veldig mange der ute som bruker mye penger på å kjøpe dårlige produkter. Nå er det en slutt på det.

Etter å ha brukt mange timer på undersøkelser, så kan vi presentere de seks beste kakesprøytene på markedet. Disse produktene har blitt nøye gjennomgått og vurdert av våre eksperter. Primært har våre kilder vært tredjehåndsinformasjon via produsenter og nettbutikker. Men vi har også lest oss opp på de ulike produsentene – og selvfølgelig snakket med bakeentusiaster.

Alt dette har ført til den desidert beste forbrukertesten på markedet. Vi tar det virkelig på alvor når vi anbefaler produkter. Selv noe så «lite» som anbefalinger av en sprøyte som skal hjelpe deg med kakebaksten.

Om du skal kjøpe deg en kakesprøyte, anbefaler vi disse nettbutikkene: Bakerenogkokken.no og Kitchn.no.

Vinnere av vår test av kakesprøyte

Skulle du allerede sitte klar med kredittkortet, så kan du kjapt finne frem til testvinneren i vår tabell under. Men har du behov for å vite litt mer om hvert produkt, så kan du scrolle nedover i artikkelen.

#Produkt
1 Kakesprøyte i stål fra Funktion – Best i test!
2 Lèkuè Decopen Dekorsprøyte Silikon – Kan brukes til å dekorere både middag og kaker
3 Kakesprøytesett fra De Buyer Le Tube Pro – Hvis kun det beste er godt nok
4 Tala Dekoreringssett med Metallsprøyte – Med seks forskjellige tupper
5 Tala Sprøytesett i 6 deler – Beste sprøyteposen på markedet
6 Städter Sprøytesett 5 deler – Vaskbar sprøytepose produsert av tyskere

1. Kakesprøyte i stål fra Funktion – Best i test!

Gjennom flere produkttester her på Gourmetmat har Funktion vist seg som en leverandør av førsteklasses kjøkkenutstyr.

De skuffer heller ikke når det kommer til kakesprøyter.

 • Lett å bruke
 • Laget i stål av veldig høy kvalitet
 • Gir deg mulighet til å skape kaker med helt identisk størrelse
 • Kommer med flere munnstykker

Funktion har laget den beste kakesprøyten på det norske markedet. Det er ikke bare noe vi i Gourmetmat mener. Dette har også blitt bekreftet gjennom andre forbrukertester på nett.

Sprøyten er ufattelig enkel å bruke. I tillegg sikrer den at kakene du baker blir helt samme størrelse. Man skulle nesten tro at baksten hadde kommet ut fra en masseprodusert kakefabrikk. Så enkelt er det å lage gode, identiske kaker med Funktions kakesprøyte.

Sprøytespissen kan tas av og endres. På den måten kan du justere deg frem til å få den riktige dimensjonen til å lage kaker av den størrelsen du er på utkikk etter.

Produsert i stål

Stål er et materiale som sjelden brukes på kjøkkenutstyr. Grunnen er at det er veldig tungt. Samtidig er stål et materiale som sikrer lang holdbarhet – og at utstyret er robust. Funktions kakesprøyte kan virkelig holde i flere generasjoner.

Men det er også veldig enkelt å rengjøre denne «maskinen».

Mange velger en enkel kakesprøyte i plast eller et annet lett materiale. Og det kan absolutt ha sine fordeler. Men om du ønsker det beste alternativet på markedet, så kommer du ikke unna denne modellen.

Oppsummering

Alt i alt er Funktion den produsenten som stikker unna som testvinner i vår store forbrukertest. Dette er et produkt vi i Gourmetmat kan anbefale på det varmeste. De ulike munnstykkene hjelper med å gi deg de kakene du virkelig ønsker å bake. Med denne kakesprøyten kan du føle deg som en profesjonell konditor.

Og det hjelper selvfølgelig på at prisen ligger såpass lavt. Alle ønsker vel å spare noen penger der de kan.


2. Lèkuè Decopen Dekorsprøyte Silikon – Kan brukes til å dekorere både middag og kaker

Lèkuè Decopen er et produkt som skiller seg litt ut fra de andre på denne listen. Dette er ikke en ren kakesprøyte, men en dekorsprøyte som kan brukes til veldig mye.

Allsidig. Og derfor får den en solid andreplass.

 • Rommer «kun» 90 ml
 • Kommer med fire munnstykker; alle med forskjellig form og størrelse
 • Passer like godt til baking av kaker som til å spre saus over salaten eller kjøttstykket
 • Laget i silikon (lett vekt)
 • Bestselger i hele Europa

Lèkuè Decopen er ikke den klassiske kakesprøyten som kan romme en hel masse glasur og deig. Dette er en silikonbasert dekorsprøyte. Hvis du har tenkt til å glasere kaken med varm flytende sjokolade, så er den perfekt.

Men har du et behov for å lage 100 store pepperkaker med tyktflytende deig, så er Lèkuè Decopen ikke det riktige hjelpemiddelet.

Produsert i silikon

De fleste andre produktene på denne listen er både store og tunge. Sånn er det med kakesprøyter; de tar mye plass. Lèkuè Decopen er annerledes. Denne lille boksen veier nesten ingenting. Det er fordi den er laget av silikon i veldig høy kvalitet. I tillegg har Lèkuè Decopen en kapasitet på 90 milliliter.

Men silikon har også en del fordeler. For det første kan den varmes opp i mikroen i og med at den tåler høy varme. Men den kan også plasseres rett i oppvaskmaskinen for en rask rengjøring.

Video – Slik fungerer produktet

Her er en liten kort videosnutt lastet opp av produsenten bak Lekue Decopen:Ser det ikke bra ut!? 🙂


3. Kakesprøytesett fra De Buyer Le Tube Pro – Hvis kun det beste er godt nok

De Buyer Le Tube Pro er, helt objektivt, det beste produktet på markedet.

Men det kommer til en pris som er nærmere 10 ganger høyere enn vår testvinner. Derfor kommer dette produktet på tredjeplass.

 • Produsert av anerkjente De Buyer
 • Kommer som et helt sett med mye nyttig tilbehør
 • Tuben kan skiftes ut enkelt
 • Veldig praktisk og lett i bruk

Le Tube Pro er et kakesprøyte-sett som blir produsert av De Buyer. Og hvis du ikke vet hva De Buyer er, så kan vi skrive et par ord om det. Dette er et firma som har forsynt hele Europa med kjøkkenredskaper av høy kvalitet helt siden 1830. Og det fortsetter de med.

Denne kakesprøyten kalt «Le Tube Pro» lever virkelig opp til navnet sitt. Dette er en profesjonelt utført sprøyte som er veldig lett å bruke. Til tross for at produktet er lett å bruke, så er det noe som har blitt omfavnet at profesjonelle kokker i mange år.

Mange funksjoner

…og en av disse funksjonene er fleksibel justering. Det er veldig enkelt å justere Le Tube Pro slik at du får ut akkurat den mengden deig du vil ha. Dette er perfekt for deg som ønsker å ha kaker av lik størrelse.

Det følger også med hele 12 munnstykker. Alle har forskjellig form og størrelse. Det vil si at du har et helt arsenal av forskjellige muligheter når du skal bake kakene dine. I tillegg får du fire beholdere og to ekstra lokk med på kjøpet.

Høy pris

Man kommer uansett ikke unna prisen. Le Tube Pro er et kakesprøyte-sett som koster betydelig mer enn konkurrerende produkter. Mange vil nok mene at prisen står i stil med kvaliteten. Vi i Gourmetmat er litt skeptisk til det.

Nettopp derfor plasserer vi denne varianten på tredjeplass.


4. Tala Dekoreringssett med Metallsprøyte – Med seks forskjellige tupper

Tala har produsert et kakesprøyte-sett som både er rimeligere og litt enklere enn produktet som ligger på tredjeplass.

Et godt alternativ for hobbykokker!

 • Designet som et produkt som ble solgt i USA på 60-tallet
 • Kommer i en flott metallboks
 • Medfølger seks ulike tupper i pakken, som alle er formet ulikt
 • Kakesprøyten laget i metall

Dette flotte dekoreringssettet fra Tala kan gi en skikkelig nostalgi-følelse for de eldste av oss. Med en ekte 50-tallsstil, så får man assosiasjoner til deilig bakverk i gamle dager. Men dette kakesprøyte-settet kan tilby mer enn bare en kul stil.

Kakesprøyte i metall

Inne i boksen er det nemlig en kakesprøyte i metall. Sprøyten er veldig enkel å bruke. Med en rosa tupp ytterst, så får produktet automatisk en ganske feminin stil.

I tillegg følger det med hele seks tupper. Disse tuppene er formet forskjellig – slik at du selv kan velge hvordan kakene dine skal se ut. Det er også veldig lett å justere hvor raskt du skal pumpe ut deigen fra kakesprøyten. På den måten er det lett å få kakene akkurat slik du ønsker dem.

Produsert i Europa

Tala produserer sine produkter i England. Det er vi veldig glade for. For det første slipper man å kjøpe inn Kina-produserte varer (som ofte har dårlig kvalitet).

Men det er også mer miljøvennlig å kjøpe produkter som har blitt produsert i land i nærheten av Norge.

Litt liten størrelse

Det er verdt å bemerke seg at enkelte tidligere kunder mener at sylinderet er litt lite. Om du har planer om å lage utrolig mange kaker, så kan det være greit å gå for en annen modell.

Men er du en hobbykokk som skal lage kaker til den nærmeste familien, så bør det holde i massevis.


5. Tala Sprøytesett i 6 deler – Beste sprøyteposen på markedet

Vennligst merk at en sprøytepose ikke er det samme produktet som en kakesprøyte. Men denne posen, fra den britiske produsenten Tala, er både veldig praktisk og billig.

 • Kommer med fire ulike munnstykker
 • Veldig billig
 • Lett å bruke
 • Tuppene er laget i metall
 • Praktisk
 • Gode anmeldelser på nett

Skal du bare prøve deg for første gang med å dekorere kaker, så er dette kakesprøyte-settet være et godt sted å starte. For det første er det uhyre billig.

Men det er også veldig lett å bruke for nybegynnere.

Sprøytepose; ikke kakesprøyte

Det som skiller denne varianten fra andre konkurrerende produkter er hvordan den er utformet. Settet består av fire forskjellige munnstykker – og en pose. Når du bruker kraft til å skvise ut deigen, så vil du få et litt mer ujevnt resultat.

Nettopp dette er jo den store problematikken med å bruke sprøyteposer. Det er veldig vanskelig å få et jevnt resultat hvis du skal lage mange kaker.

Kan vaskes

Ulikt veldig mange andre sprøyteposer, så kan denne modellen fra Tala vaskes etter bruk. Posen er også gjennomsiktig, noe som gjør at du enkelt ser når den er ren. Miljøvennlig og smart.

Vi anbefaler aldri å kjøpe engangsposer som skal kastes etter bruk.

Fine tagger som gir et unikt resultat

Alle tuppene er laget med forskjellige tagger. Dette gjør at du kan få laget kakene i ulike mønstre. Derfor er det mange som bruker Tala sprøytesett til ulike former for kaker.

Blant annet:

 • Cupkakes.
 • Pepperkaker.
 • Glasur til kake.
 • Og mye mer.

Som du ser, så får du et sett som er både billig og allsidig. Dette er nok et perfekt valg for deg som aldri har brukt kakesprøyte før – og som lurer på om det er noe for deg.

I skrivende stund er det 8 tidligere kunder som har gitt vurdering hos nettbutikken Bakeren & Kokken. Samtlige har gitt 5 av 5 stjerner. Det betyr naturligvis at dette er et produkt av høy kvalitet. Man får i hvert fall mye verdi for pengene.


6. Städter Sprøytesett 5 deler – Vaskbar sprøytepose produsert av tyskere

Städter har produsert en annerledes sprøytepose. Også denne kan vaskes enkelt og gjenbrukes.

Problemet er at den ikke er gjennomsiktig. Man ser ikke hvor skitten den er – eller hvor mye deig/glasur man har igjen.

 • Kommer med fire ulike tupper
 • Posen er vaskbar
 • Det følger med en adapter som gjør at det er kjapt å bytte munnstykke
 • Lav pris

Vi i Gourmetmat var i tvil om vi skulle gi Städter en plass på listen. Men det gjør vi. Dette er en sprøytepose som kan vaskes mellom hver gang den brukes. Med andre ord: et miljøvennlig alternativ.

La oss ta det positive først. Det er veldig lett å bytte mellom de fire ulike munnstykkene som følger med. Grunnen til det er at det følger med en praktisk adapter. Det betyr at du står fritt til å dekorere alle mulige typer kaker.

Miljøvennlig og vaskbar

Vi har allerede nevnt det. Men vi er nødt til å påpeke det igjen. Denne sprøyteposen fra Städter kan vaskes. Det gjør du ikke ved å putte den inn i oppvaskmaskinen. Dessverre er du nødt til å vaske for hånd.

I tillegg vil den være fin å oppbevare på kjøkkenet etter bruk. De fleste kakesprøytene er produsert ganske store. Men en sprøytepose vil ta veldig lite plass på kjøkkenet ditt.

Oppsummering

Städter sprøytesett er et helt OK sett for nybegynnere. Vi i Gourmetmat skulle gjerne sett at posen var gjennomsiktig. I så fall kunne det gå mye kjappere å rengjøre produktet.

Men alt i alt er det et fint alternativ. Det skal også nevnes at produktet også kan brukes til å marinere både kjøtt og grønnsaker med saus på sommeren.


Har du lyst til å være litt ekstra kreativ på kjøkkenet?

Det kan vi hjelpe deg med. Her er et utdrag av noen gode forbrukertester som vi selv har skrevet:

Video: Slik bruker du en kakesprøyte effektivt

Vi skal innrømme at det å bruke en kakesprøyte ikke akkurat er rakettforskning. Men det kan være greit å bli inspirert av noen bakeglade Youtubere som viser hvordan det skal gjøres:Konklusjon

Du har helt sikkert allerede fått med deg grunnen til at man kjøper en kakesprøyte. Det er et redskap som hjelper deg med bedre presisjon i kakebaksten. Altså at man får muligheten til å smøre deigen utover på en mer jevn måte enn man vil klare med hendene.

Derfor er det viktig at en god kakesprøyte hjelper deg med å få kaker som ligner på hverandre. Om man gjør jobben for hånd, så vil hver kake bli ganske ulik.

Og joda. Du har kanskje fått med deg av enkelte lavpriskjeder selger denne type produkter. Vi har testet de også. Dessverre nådde de ikke opp til vår topp 6-plassering.

Ofte stilte spørsmål

🧁Hva er definisjonen på en kakesprøyte?

Det er et redskap som hører til på kjøkkenet – og som brukes til å pynte kaker og bakst.

Det vanligste å fylle sprøyten med er glasur.

🧁Kan man kjøpe sprøytepose som et alternativ?

Ja, det kan man. Men det er et mindre miljøvennlig alternativ. En sprøytepose holder kun én gang før den skal kastes.

Kakesprøyte er både mer robust (ofte laget i metall) og er et kjøkkenredskap som nærmest kan vare i generasjoner.

🧁Hvordan rengjøres kakesprøyten etter bruk?

For hånd. De aller fleste kakesprøyter kan ikke vaskes i oppvaskmaskinen. Flere av delene på produktet er ment til å behandles så forsiktig at en tur i oppvaskmaskinen kan gjøre alvorlig skade. Hold deg til zalo, såpevann og oppvaskklut.

Har du spørsmål eller en tilbakemelding? Liker du selv å pynte kaken ved hjelp av noen nyttige verktøy? Legg igjen en kommentar , og så svarer vi deg i løpet av få timer!

Legg igjen en kommentar