Melkeskummer test: Topp 7 effektive melkesteamere

Vi har tatt en titt på melkeskummere som selges på det norske markedet. Etter dagevis med ulike former for undersøkelser, så har vi kommet frem til en topp 7-liste

Denne listen er ikke raskt satt sammen av tilfeldige modeller fra ulike nettbutikker. Vi har brukt ufattelig mye tid på testing, undersøkelser samt å kontakte mennesker som har eid en eller flere melkeskummere. På den måten har vi klart å komme frem til Norges mest omfattende test.

Her er noen av tingene du vil finne i artikkelen:

 • En god topp 7-liste, inkludert en meget habil testvinner.
 • Informasjon om hvordan en melkeskummer kan gi bedre kaffe.
 • Nyttig info om hva melkeskum er for noe.
 • En liste over våre testkriterier; «Hvordan kom dere egentlig frem til at produkt A er bedre enn produkt B?»

Veldig mange profesjonelle kaffebarer gir deg valget mellom «med og uten skum» når du bestiller kaffe. Dette skummet er vanskelig å få til å lage hjemme. Selvfølgelig med mindre man har riktig utstyr. Veldig mange kjøper seg en melkeskummer fordi de ønsker å få kaffe av like høy kvalitet hjemme i sin egen stue. Naturlig nok.

Vi gir deg en oversikt over de beste apparatene til å gi deg det beste melkeskummet. Dette er skum du kan bruke til kaffe, kakao eller andre varme drikker!

Om du skal kjøpe deg en melkeskummer, anbefaler vi disse nettbutikkene: Bakeren&Kokken og Kitchn.no.

Vinnere av vår test av melkeskummer

Nedenfor ser du en rask oversikt over våre anbefalte produkter. Lenge ned i artikkelen har vi i detalj skrevet hvorfor nettopp disse syv modellene er våre favoritter.

#Produkt
1Severin Spuma Plus Melkeskummer 700 ml – Best i test!
2Sage BMF600 Melkeskummer – I solid rustfritt stål
3Bialetti Soft Cream 115 – Melkeskummer med liten kapasitet
4Ariete Vintage Melkesteamer – Med et erke-klassisk utseende
5Smeg MFF01 Melkeskummer – Helt klart nordmenns store favoritt
6WMF Lono Milk & Choc – Testens kraftigste modell
7Bodum Chambord Melkeskummer – Manuell modell til lav pris

1. Severin Spuma Plus Melkeskummer 700 ml – Best i test!

Etter å ha testet flere melkesteamere over flere dager, så var vi ikke i tvil.

Spuma Plus er den beste på markedet. Og det er det en rekke grunner til.

 • Kompakt design som ikke tar for mye plass på kjøkkenet.
 • Fleksibel maskin med mange ulike bruksområder.
 • Kan produsere fiks ferdig kakao på få minutter (ja – faktisk)!
 • Energibesparende, men kraftig (500 watt).
 • Total kapasitet på 700 ml.
 • Veldig lett å rengjøre da produktet kan plasseres i oppvaskmaskin.*

*= Vi mener selvfølgelig at selve kannen kan plasseres i oppvaskmaskin – ikke helt melkeskummeren. Det er et viktig poeng.

Severin Spumpa Plus er den melkeskummeren vi mener er best i test. Produsenten Severin er kanskje litt ukjent for mange nordmenn. Men det er en produsent som for alvor har slått seg stort opp på det norske markedet de seneste årene.

Nordmenn har en tendens til å investere i godt kjøkkenutstyr av høy kvalitet. Og høy kvalitet – det får du med denne forholdsvis store melkesteameren.

Godt materialvalg og fin størrelse

Modellen er produsert i stål. Stål blir ofte kategorisert som et litt tungt, men robust materiale. Alt kjøkkenutstyr som er produsert i stål (inkludert rustfritt stål) bør ha lang levetid.

Hvis du tenker på miljøet, og ikke ønsker å kjøpe ny melkeskummer hvert femte år, så kan dette være et annet argument for å kjøpe Spuma Plus.

Størrelsen er også ganske kompakt. Med høyde på 25 centimeter og bredde på 15 centimeter, så vil ikke produktet ta for mye plass. Vi kjenner alle til problemet med å ha for mange kjøkkenmaskiner i huset. Da fylles kjøkkenet opp unødvendig. Her må vi berømme produsenten Severin for å ha laget en forholdsvis liten modell.

Lett å bruke for nybegynnere

Denne elektriske melkeskummeren trenger naturligvis strømtilgang for å fungere. Effekten på 500 watt ligger litt over gjennomsnittet for slike maskiner.

Kapasiteten ligger også litt over gjennomsnittet: på 0,7 liter. Det vil si at du kan skumme veldig mye melk. Om du får mange venner, familiemedlemmer eller bekjente på besøk, så skal du ikke bekymre deg for å ikke kunne lage nok Kaffe Latte. Maskinen klarer helt fint å både lage varmt og kaldt melkeskum i løpet av få minutter.

Video – Slik ser Severin Spumpa melkeskummer 700 ml ut i bruk

Det er veldig ofte virkningsfullt å se en video av produktet før man bestemmer seg for å kjøpe det. Youtube er en god kilde til produktvideoer. Her fant vi også en kort video som viser hvordan denne melkesteameren fungerer på kjøkkenet:Melkeskummer med kakao-funksjon

Når du kjøper Severin Spuma Plus, så får du med en kanne som også kan brukes til å lage varm kakao. Det høres kanskje litt kronglete ut å skulle rengjøre kannen etterpå.

Men fortvil ikke.

Severins kanne er kompitabel med oppvaskmaskin, så rengjøringen går «lett som en plett».

Vår dom

Spuma Melkeskummer er vår favoritt. Det vil si: dette er den beste melkesteameren på det norske markedet. Produsenten Severin har helt klart fokusert på å lage et slitesterkt produkt med mange gode funksjoner. Ikke bare får du varm, skummet melk til kaffen. Dette er en maskin som også gir deg mulighet til å lage varm kakao!

Rengjøringen er veldig enkel og tar få minutter. Om du ikke ønsker å rengjøre kannen selv, så kan du lett sette den inn i oppvaskmaskinen.

Etter en helhetsvurdering var vi i Gourmetmat aldri i tvil. Dette er den beste melkeskummeren på markedet.

Produktspesifikasjoner

MerkevarenavnSeverin
Total kapasitet700 milliliter
Kan vaskes i oppvaskmaskin?Ja

2. Sage BMF600 Melkeskummer – I solid rustfritt stål

Produsenten Sage har entret markedet med modellen BMF600.

Dette er en sterk og kraftig melkeskummer i rustfritt stål.

 • Veldig slitesterk maskin laget i kraftig rustfritt stål.
 • Lang holdbarhet på produktet.
 • Hjulet på forsiden av melkeskummeren kan dreies for å sette på ulike forhåndsinnstilte innstilinger.
 • Sammenlignet med andre konkurrenter, så er kapasiteten på 0,48 liter god.
 • Bør vaskes for hånd. Produsenten oppgir ikke om Sage BMF600 kan vaskes i oppvaskmaskinen…

På andreplass i vår test kommer Sage BMF600. Dette er en melkeskummer i kraftig rustfritt stål. Bredden ligger på «kun» 8 centimeter, noe som er veldig lite. Med andre ord: denne maskinen tar ikke mye plass.

Dybden ligger på 12 centimeter og melkesteameren er bare 11 centimeter i høyden. Til sammenligning, så er de fleste melkeskummere på markedet mellom 15 og 25 centimeter høye.

God kapasitet

Den halvt kilo tunge maskinen har en energieffektivitet på 500 Watt. La oss si det sånn: 500 watt virker å være standard for de fleste melkeskummere på det norske markedet. Det rustfrie stålet sikrer at produktet ikke blir ødelagt etter et par ukers bruk.

BMF600 er en maskin du kommer til å ha god nytte av i mange år fremover.

Amerikansk anmeldelse – Hvor god er Sage BMF600 Melkeskummer?

Videoen under tar cirka 10 minutter å se igjennom.

Dersom du vurderer å kjøpe BMF600, så mener vi i Gourmetmat at det er 10 minutter som er veldig nyttige. Her ser man nemlig en amerikansk dame teste ut alle funksjonene som finnes i denne melkeskummeren.Lag mye melkeskum

Med hele 0,48 liter kapasitet, så er BMF600 en av melkesteamerne som har høyest kapasitet. Den medfølgende kannen er både ganske lett å håndtere, men har også god plass. Du kan enten velge å lage vanlig varm melk eller melkeskum i maskinen.

Om du ønsker å la steameren ta seg av hele jobben, så kan den også ferdiggjøre kaffen for deg. I så fall må du stille inn denne funksjonen ved hjelp av hjulet på forsiden.

Celsius eller Fahrenheit?

Her hjemme i Norge pleier vi alltid å oppgi temperatur i Celcius. Slik er det ikke andre steder i verden. Smeg BMF600 er et produkt som lar brukeren velge om man ser temperatur i Fahrenheit eller Celsius. Dette er en veldig liten funksjon som man neppe trenger å bry seg særlig mye om.

Men denne funksjonen illustrerer i hvert fall at melkeskummeren fra BMF selges over hele verden!

…og det må sies å være et kvalitetstegn i seg selv.

Produktspesifikasjoner

MerkevareSage (Storbritannia)
Total vekt på produktet500 gram
Full kapasitet0,48 liter

3. Bialetti Soft Cream 115 – Melkeskummer med liten kapasitet

Om du ønsker noe lite, kompakt og smått, så kan denne varianten fra Bialetti være passende for deg.

Produktet har en veldig liten kapasitet. Det betyr som regel at den passer fint til par eller enslige.

 • Produsert i en god kombinasjon av rustfritt stål og plast.
 • Energiforbruk på 500 watt til tross for sin lille størrelse.
 • Elektrisk melkeskummer som krever strømtilførsel.
 • Gjør jobben gjort kjapt og effektivt.
 • På innsiden av kannen befinner det seg et non-stick-belegg for effektiv rengjøring.

Baletti er et italiensk merke. Som vi alle vet, så er italienerne eksperter når det kommer til kaffe. Det er også helt tydelig å se når vi analyserer Soft Cream 115.

Nøye utvalgte materialer for optimal effekt

Denne melkeskummeren er laget av både rustfritt stål og plast. Det rustfrie stålet hjelper med å forlenge levetiden på produktet. Plasten gjør at produksjonskostnadene ikke er så høye (og derfor prisen lav). I tillegg er plast et veldig lett materiale – og stål veldig tungt.

Kombinasjonen av disse to er derfor veldig god.

Høy effekt, men liten kapasitet

Når vi leser at melkeskummeren fra Baletti har en watt på 500, så ble vi litt overrasket. I og med at produktet er såpass lite, så skulle man tro at det brukte litt mindre strøm.

Men kapasiteten ble vi ikke overrasket over. Vi var fullstendig klar over at denne melkesteameren var ganske liten. Kapasiteten ligger på 0,24 liter. Hvis du inviterer til store kaffemøter, så blir det kanskje litt snaut. Derfor mener vi at denne melkeskummeren passer best til de som bor alene eller med én annen person.

Det står «0,115 liter / 0,24 liter» i produktbeskrivelsen hos Bakeren & Kokken. Dette er to ulike kapasiteter. Den minste kapasiteten henviser til hvor mye melkeskum Soft Cream 115 kan produsere. Om du derimot ønsker varm melk, så kan maskinen produsere opptil 0,24 liter.

Dette er en viktig presisjon.

Vår dom

Bialetti har produsert en liten og kompakt melkeskummer som passer fint på kjøkkenbenken. Høyden på 20 centimeter er ganske mye mindre enn konkurrenende produkter. Men det er kanskje akkurat det du trenger?

Vi forelsket oss også i maskinens vindu. Du kan nemlig følge med på hele melkeskum-prosessen for å se at alt går riktig for seg. En veldig fin ting er at maskinen skrur seg av automatisk når melken har blitt varm eller skummet er ferdig. Praktisk.

Produktspesifikasjoner

MerkevareBialetti (Italia)
Kapasitet varm melk0,24 liter
Kapasitet melkeskum0,115 liter
Kan vaskes i oppvaskmaskin?Nei

4. Ariete Vintage Melkesteamer – Med et erke-klassisk utseende

Har du en rekke kjøkkenmaskiner stående hjemme fra 70- og 80-tallet? Ønsker du å beholde retro-stilen blant kjøkkenmaskinene dine?

Vel.

I så fall må vi si at Ariete Vintage kan gjøre den jobben veldig bra.

 • Et design som helt tydelig både kan beskrives som «retro» og «vintage».
 • Opptar lite plass på kjøkkenet.
 • Kommer i tre ulike farger: velg den som passer ditt interiør best!
 • Elektrisk melkeskummer.
 • Non-stick-belegg på innsiden, noe som gjør rengjøringen enklere.
 • Må vaskes manuelt. Ikke kompatibel med vaskemaskin.

Det er ikke akkurat vanskelig å se at denne melkeskummeren kommer fra verdenskjente Ariete. Ariete er en produsent som har valgt å sette et «retro-preg» på alt kjøkkenutstyret de produserer. Mange liker det. Andre hater det.

Vi i Bolimag er vel…nøytrale?

Uansett er dette en maskin som er både kraftig og praktisk. Ikke la deg lure av det gammeldagse utseendet. Ariete Vintage Melkesteamer kombinerer innovative og nymoderne teknologi med et retro utseende. Fiffig!

Beskrivelse av produktet

Melkeskummeren er ganske liten. Formen er kvadratisk; og produktet måler 9,5 centimeter i dybde og bredden. Når det kommer til høyden, så er maskinen ganske gjennomsnittlig. Høyden ligger på 22 centimeter. Kapasiteten er, kanskje ikke så overraskende, ganske liten. Du får plass til 0,25 liter i den 0,9 kilo tunge melkeskummeren.

Heldigvis slipper du å gjøre jobben selv. Ariete Vintage er nemlig en hel-elektrisk melkeskummer. Det vil si at du bare trenger å trykke på et par knapper – og så gjør maskinen jobben for deg. Energibruken ligger på 500 watt, noe som er standard for melkeskummere på det norske markedet.

Kjapp (men manuell) rengjøring

Vintage Melkeskummer må dessverre vaskes for hånd. Vi vet at mange av våre lesere synes at det er litt kjipt.

Men fortvil ikke. Produsenten Ariete har helt klart gjort ting lettere for deg. Blant annet er innsiden av kannen utstyrt med non-stick-belegg. Det betyr at melke- eller kakaorester ikke vil bli liggende og surne på innsiden.

Du kan også velge mellom tre ulike farger. I skrivende stund er det grønn, beige og blå som finnes tilgjengelige hos ulike norske nettbutikker. Ariete Vintage legger godt til rette for at maskinen «går i ett» med resten av interiøret ditt!

Produktspesifikasjoner

ProdusentAriete (Italia)
Type produktKlassisk melkeskummer
Total kapasitet25 milliliter
Total vekt870 gram

5. Smeg MFF01 Melkeskummer – Helt klart nordmenns store favoritt

Hvis du har vært på kaffebesøk hos foreldregenerasjonen, så har du med stor sannsynlighet møtt på minst ett Smeg-produkt.

Deres melkeskummer kalt «MFF01» er en bestselger. Og nå begynner denne maskinen også å bli mer populær blant den yngre delen av befolkningen.

 • Innehar et klassisk design, akkurat slik som alle andre Smeg-produkter.
 • Veldig godt håndtak med ergonomisk utforming.
 • Lang levetid på produktet.
 • Kommer med hele 6 forhåndsinnstilte programmer du kan velge mellom.
 • Produsert i 8 forskjellige farger. Velg den stilen som passer ditt hjem!

Smeg er en av de produsentene som har jobbet lengst med å selge melkeskummere i Norge. MFF01 er en klassisk modell som har gode skussmål fra tidligere kunder.

Vi i Gourmetmat er også veldig imponerte over denne melkesteameren.

Produktet har blitt produsert i rustfritt stål, noe som gjør at vekten blir litt høy. Men dette kompenseres godt med det faktum at stålprodukter som regel har lengre levetid. MF001 er en melkeskummer som kan vare i flere tiår!

God energiklasse og høy effektivitet

MFF01 er en melkeskummer som går på elektrisitet. Som de aller fleste andre maskinene i denne forbrukertesten, så ligger watt på 500. Dette er ganske normalt.

Den kraftige motoren sikrer at du får varm melk eller melkeskum i løpet av få minutter.

6 forhåndsinnstilte programmer

Du er kanskje ingen profesjonell barista?

Med andre ord: du vet kanskje ikke den perfekte temperaturen som melken skal skummes på? Fortvil ikke. Smeg har gjort jobben veldig enkel for deg. Denne melkeskummeren har hele seks (!) forhåndsinnstilte programmer. Disse kan du bruke når du skal lage skum. På den måten kan du sikre deg et godt resultat uten å måtte være for kreativ.

Produktvideo – Smeg MF001 Melkeskummer


https://www.youtube.com/watch?v=8rSCftA1SJM

Godt design og behagelig håndtak

Det første man legger merke til med MFF01 er designet. Veldig mange mener at Smeg sine produkter er de flotteste på markedet. Også her er vi delvis enige.

Vi liker spesielt godt at du kan velge mellom så mange forskjellige farger.

Håndtaket er både behagelig å holde i samt flott å se på. MFF01 er en melkesteamer som virkelig har blitt produsert med tanke på brukervennlighet og design.

Produktspesifikasjoner

MerkevarenavnSmeg
Total effekt (W)500 Watt
Kapasitet0,5 liter
Antall farger8 forskjellige

6. WMF Lono Milk & Choc – Testens kraftigste modell

Med en Watt på hele 650, så er Lono Milk & Choc testens kraftigste melkeskummer.

Vi føler ikke helt at resultatet oppveier for det store strømforbruket. Nettopp derfor gir vi denne modellen en god sjetteplass.

 • Produsert i rustfritt stål – tåler definitivt en støyt.
 • Veldig rask til å lage skummet melk.
 • Fire forhåndsinnstilte programmer.
 • Smart utformet for å unngå søl på kjøkkenet.
 • Kommer i to ulike størrelser.

Lono Milk & Choc Melkeskummer er et helt OK produkt. Dette er et produkt som også kan brukes til å lage enkelte desserter. Når du er ferdig med å skumme melk eller krem, så kan du fint putte kannen i vaskemaskinen.

På den måten går rengjøringen veldig raskt.

To størrelser

Lono Milk & Choc kommer i to størrelser:

 • 0,15 – 0,35 liter.
 • 0,15 – 0,5 liter.

Vi er veldig glade i produsenter som gir valgfrihet til kundene på denne måten. Det etterlater et veldig godt inntrykk for oss i Gourmetmat.

Elektrisk melkeskummer med 4 forhåndsinnstillinger

Nå har vi kanskje begynt denne produktbeskrivelsen med å være litt negativ. For det er ingen tvil om at denne kraftige melkeskummeren har sine utfordringer med å overbevise oss.

Men.

Det er fortsatt en maskin som kan lage en rekke ulike produkter. Her kan du både skumme kaldt og varmt melk. Du kan også lage kakao i maskinen. Denne enorme fleksibiliteten kan enkelt justeres ved hjelp av de forhåndsinnstilte programmene.

Produktspesifikasjoner

ProdusentWMF (Tyskland)
Forhåndsinnstillinger4 stk
Type produktElektrisk melkeskummer

7. Bodum Chambord Melkeskummer – Manuell modell til lav pris

Bodum er et anerkjent merkevarenavn innenfor kaffeutstyr i Norge.

Denne melkeskummeren fra Bodum er både veldig liten og billig.

 • Makskapasitet på 80 ml.
 • Veldig enkel å bruke.
 • Produsert av kjente Bodum.
 • Kan vaskes i oppvaskmaskin.
 • Manuell melkeskummer (IKKE elektronisk).
 • Danskprodusert.

Bodum Chambord er en av få manuelle melkeskummere i denne testen.  Du benytter deg av Chambord ved at du utfører en «pumpe-bevegelse» med håndtaket. På den måten vil melken bli ordentlig godt skummet.

Og til slutt kan du enten få laget en god kaffe latte eller macchiato.

Ulemper med manuelle melkeskummere

For det er jo noen ulemper med denne melkeskummeren. Derfor får den en syvendeplass.

Manuelt arbeid er tungt. Og resultatet vil bli betydelig mindre presist sammenlignet med en elektronisk modell. Det er selvfølgelig ingen forhåndsinnstilte programmer på Bodum Chambord. Her er det utelukkende pumpingen din som bestemmer hvor godt skummet melken din blir.

Holder i mange år

Bodum melkeskummer er en solid konstruksjon. Vi er veldig glad for at den tåler oppvaskmaskin. Dette har mye å si med tanke på effektiv og rask rengjøring. Om du skulle miste melkeskummeren i bakken, så er det en stor sannsynlighet for at den overlever helt fint.

Men dette er ikke akkurat noen komplisert konstruksjon. Bodum Chambord er helt strippet for nyttige ekstrafunksjoner.

Til gjengjeld er vi glad for at prisen i veldig stor grad illustrerer hvor enkelt produktet er. Du trenger ikke akkurat grave dypt i lommene for å skaffe deg denne modellen.

Produktspesifikasjoner

MerkevarenavnBodum (Danmark)
Kapsitet80 ml
PrisklasseLav
Type produktManuell melkeskummer

Vår testkriterier – hva har vi sett etter i testen?

Nedenfor ser du en oversikt over hva vi har vurdert for å komme frem til den beste melkeskummeren.

Sluttresultatet

Både smak og konsistens er viktige ting å legge merke til. Samtidig er det greit å få riktig temperatur på melken.

På den måten får man en deilig og smakfull kopp kaffe med melk på 1-2-3.

Enkel i bruk

Hele poenget med en melkeskummer til privat bruk er at den skal være enkel å bruke. Man skal nemlig slippe å dra på Backstube eller Starbucks for å få en kopp kaffe med «profesjonelt brygget melk».

Derfor er brukervennlighet viktig. Det går like mye på enkle løsninger på å faktisk lage melken, som med rengjøring. For oss handler brukervennlighet i stor grad om effektiv rengjøring.

Utseende

Hva med designet? Er det pent? Virker melkeskummeren litt klumpete og stor i forhold til hvor mye melk det er plass til?

En dårlig miks mellom stor maskin og lite volum er noe vi i stor grad har trukket ned for.

Ekstrafunksjoner

Noen melkeskummere kommer med forhåndsinnstilte programmer. Disse er som regel veldig enkle å bruke. Og de sikrer deg et jevnt og godt resultat hver eneste gang.

Andre billigere modeller er fullstendig strippet for ekstrafunksjoner. Går du for en «manuell» modell, så må du selv regne med å måtte styre temperatur og tid selv.

Prisnivå

Det er alltid dumt å betale for mye for kjøkkenutstyr. Vi er ganske opptatt av å få mye for pengene.

Nettopp derfor er det viktig at melkeskummeren vi kjøpte skulle være ganske billig, men av god kvalitet.

Video – Slik bruker du en melkeskummer hjemme

Etter å ha sett igjennom 1-2 timer av ulike (dårlige) Youtube-filmer, så har vi funnet en veldig god video. Den viser deg hvilke raske steg du må ta for å benytte deg en melkeskummer hjemme.

Følger du denne amerikanske Youtube-filmen, så kan vi nærmest garantere deg et godt sluttresultat:Hvilken type melk skal man bruke for best mulig resultat?

Ulike typer melk vil gi ulike typer melkeskum. Husk at du alltid skal bruke melk som ikke har gått ut på dato. Dette er første regel. Noen tenker kanskje at det å skumme melken vil gi friskt liv til utgått melk.

Nei. Sånn fungerer det (dessverre) ikke.

Et godt blandingsforhold mellom melk og kaffe er 1:2. Det vil si at for hver liter kaffe du lager, så bør du lage en halv liter skummet varm melk. Når melken kommer ut fra maskinen, så har den blitt pisket rundt og har forhåpentligvis oppnådd mellom 55 og 65 varmegrader.

Men til spørsmålet over: hvilken melk er best i en melkeskummer?

Her er vår vurdering.

 • Lettmelk: Går du for lettmelk, så har melken en ufattelig lav fettprosent. Dette gjør at skummet mykner opp i veldig stor grad. Noen ganger kan det gå helt fint med lettmelk, men vi anbefaler en annen type melk.

 • Skummet melk: Skummet melk kan bli litt for mye. Ofte blir melken pisket så hardt at melken blir alt for tyktflytende, og vil derfor ikke «gå i ett» med kaffen. Veldig mange går for denne melketypen. Vi anbefaler heller at du ser til neste punkt på listen.

 • Helmelk: Skal du ha det beste resultatet, så bør du gå for helmelk. Dette sikrer deg et melkeskum som i stor grad kan minne om en litt tykk fløte. Vi i Gourmetmat vil også tippe at rundt 80-90 % av alle profesjonelle baristaer bruker helmelk i melkeskummeren.
melkeskum kaffe

Guide – Slik velger du melkeskummer til ditt personlige behov

 • Hvilken type melkeskummer passer best til din kaffemaskin? Det er to hovedtyper av melkeskummere, steam- og dryppmelkeskummere. Steammelkeskummere er den enkleste og billigste typen, og passer best til mindre kaffemaskiner. Dryppmelkeskummere er dyrere, men kan brukes til større kaffemaskiner.

 • Hva slags melk skal du bruke? Det er to hovedtyper av melk, helmelk og skummetmelk. Helmelk gir en fyldigere og mer kremet skum, mens skummetmelk gir en lettere og friskere skum.

 • Hvor mye skum ønsker du? Melkeskummere kan gi alt fra en liten skvett til en hel kopp med skum. Her må du se på volum. Ordet «volum» refererer til hvor mye melk som får plass i maskinen. Skal du lage deilig varm melk til hele familien, så bør du velge en modell med plass til mye melk.

 • Hvor enkelt vil det være å rengjøre melkeskummeren etter bruk? Noen melkeskummere er enklere å rengjøre enn andre. Vær sikker på å følge instruksjonene fra produsenten for å unngå skader. Vi elsker kjøkkenmaskiner som er enkle å rengjøre. Nettopp derfor har vi fremhevet dette som en av hovedpunktene i testen vår.

 • Hvor mye vil det koste å kjøpe en melkeskummer? Melkeskummere kan koste alt fra noen få hundre kroner til flere tusen kroner. Vær sikker på å sammenligne priser før du kjøper. Vi sjekker alltid prisene hos flere ulike nettbutikker før vi velger maskin. I denne artikkelen har vi anbefalt både Kitchentime samt Bakeren & Kokken. Dette er anerkjente nettbutikker som det er helt trygt å kjøpe fra. Som regel har disse nettbutikkene veldig konkurransedyktige priser.

Liker du godt å lage god mat og drikke hjemme?

….i så fall er det ikke noe mer irriterende enn å jobbe med dårlig kjøkkenutstyr.

Om du skulle ønske å oppgradere kjøkkenet ditt, så kan vi varmt anbefale følgende artikler:

melkeskummer test

Ofte stilte spørsmål

☕ Hvorfor smaker kaffe med skummet melk bedre?

Det er flere grunner til at kaffe med skummet melk smaker bedre enn kaffe med vann. For det første, når kaffe er kombinert med melk, blir det en mildere drikk, noe som gjør den mer behagelig å drikke. Melken også legger til en søtere smak, noe som også kan være behagelig.

I tillegg kan skummet melk gi kaffen en mer eksotisk smak, noe som også kan gjøre den bedre.

☕ Bør man kjøpe melkeskummer på nettet?

Man kan kjøpe melkeskummer på nettet, men det er viktig å sjekke at nettstedet er pålitelig.

Det er også viktig å sørge for at maskinen kommer fra en godkjent og anerkjent produsent, slik at det er sikkert å bruke. Veldig mange nordmenn lar seg friste av å kjøpe diverse kjøkkenutstyr fra utenlandske nettbutikker. Det er en tabbe.

Kjøper du melkeskummer fra en anerkjent norsk butikk, så har du veldig lite å frykte.

☕ Hvordan utfører man en forbrukertest av melkesteamer?

En forbrukertest av melkesteamer innebærer å steame melken og så bruke den til å lage en kopp kaffe eller kakao.

Om du ønsker å lese mer om hvilke kritierier vi har vurdert produktene ut fra, så kan du finne den informasjonen i artikkelen. Klikk deg inn – og les!

☕ Hvilken melkeskummer er best i test?

Scroll deg litt lengre opp i artikkelen, så finner du svaret på det. 🙂

☕ Er det mulig å lage melkeskum uten melkeskummer?

Tja. Det er kanskje mulig. Men det krever utrolig mye tålmodighet og tid hvis du skal lage melkeskum manuelt. I så fall trenger du både en kjele til å varme opp melken – samt en pisk til å manuelt piske.

Ikke bare er det tidkrevende. Sannsynligheten for et godt resultat er også betydelig mindre enn hvis du kjøper en god melkeskummer.

Har du spørsmål eller en tilbakemelding? Har du kanskje selv brukt en melkesteamer til å lage varm, deilig melk til kaffen? Legg igjen en kommentar under da vel!

Legg igjen en kommentar