Grønnsakskutter test: Topp 6 grønnsakskuttere på markedet

Det å kjøpe en god grønnsakskutter sparer deg for mange timer med slit og jobb på kjøkkenet. Tro oss. Dette vet vi alt om.

Etter å ha undersøkt, testet og vurdert ulike produkter opp mot hverandre, så har vi skrevet denne testen. Vi har gjort grundige undersøkelser, snakket med eiere av ulike grønnsakskuttere og selv testet flere av modellene. Det har ført oss til Norges største «best i test»-artikkel om emnet.

Om du ønsker å eliminere tiden du bruker med en sylskarp kniv, så er du på riktig plass. Om du ønsker å finne en god maskin som kan kutte alle grønnsakene til tacoen på 1-2-3….ja, så er du også på riktig plass. Alle modellene vi anbefaler i denne testen er meget gode, effektive og gir god valuta for pengene.

Lengre ned i artikkelen går vi i detalj inn på våre testkriterier. Men kort oppsummert kan vi si at følgende faktorer var viktige for oss:

 • Gode funksjoner og effektiv kutting.
 • Fleksibel kutter som kan håndtere løk, gulrøtter og avocado like godt.
 • Enkel og effektiv rengjøring.
 • Pris (les: valuta for pengene!)
 • At produktet ble solgt i en av Norges to beste nettbutikken for kjøkkenutstyr.

Klar?

Så går vi i gang!

Om du skal kjøpe deg en grønnsakskutter, anbefaler vi disse nettbutikkene: Bakeren & Kokken og Kitchn.no.

Vinnere av vår test av grønnsakskutter

Nedenfor ser du en tabell som lenker til våre favoritter. Ønsker du å vite hvorfor vi har valgt disse produktene i vår «topp 6»-liste, så kan du lese vår anmeldelse lengre ned i artikkelen.

#Produkt
1Tefal Fresh Express Plus – Best i test!
2Oxo Good Grips Grønnsakshakker – Beste ikke-elektroniske modell
3Philips HR1393 Chopper – Kan også brukes til nøtter og krydder
4Chef’n Veggichop Grønnsakskutter – Kompakt modell som kutter for hånd
5Fiskars Functional Form Grønnsaksskiver – Billigste alternativ
6OXO Good Grips Spiralizer – For deg som vil lage grønnsakspasta

1. Tefal Fresh Express Plus – Best i test!

Tefal Fresh Express er en grønnsakskutter som imponerer oss på nær sagt alle områder. Med denne maskinen kan du si «takk og farvel» til slitsom grønnsakskutting med kniv.

For alltid.

 • Du kan enkelt skifte ut bladene.
 • Gir også mulighet til å kutte ost.
 • Barnevennlig og god sikkerhet.
 • Veldig enkel å sette opp (montering) og brukervennlig.
 • Lav pris.

Tefal Fresh Express Plus MB756 er vår testvinner. Dette er en maskin som selges i veldig mange ulike norske nettbutikker. Her får du en kutter som gir deg mulighet til å si «farvel» til slitsom kutting med kniv.

Med denne grønnsakskutteren kan du lett få klargjort salatbitene til tacoen på 1-2-3.

Kompakt modell

I og med at størrelsen er ganske liten, så tar ikke kutteren mye plass. Dette er en stor fordel. Veldig mange av oss har kjøkkenskap som er fylt opp med alle mulige redskaper.

Heldigvis har produsenten Tefal tenkt på dette.

Du ser også at knivbladene er plassert inne i selve maskinen når den ikke er i bruk.

Fem ulike kniver inkludert

I pakken medfølger det fem kniver. Alle disse knivene er i rustfritt stål, noe som er en stor fordel. Det er veldig sjelden at grønnsakskuttere kombinerer lav pris med et så sterkt materiale.

Alle knivbladene har ulike farger.

Disse fargekodene indikerer hvilke blader som skal brukes til å kutte ulike grønnsaker. Som du vet, så har en agurk en helt annen konsistens enn en gulrot. Her kan du både strimle opp, kutte grovt, kutte fint og rive opp grønnsaker. Og alt ender opp i den medfølgende beholderen.

Miljøvennlig modell

Det er to grunner til at Tefal Fresh Express Plus kan sies å være «miljøvennlig». For det første bruker den lite strøm. Med kun 200 watt, så er dette en veldig energieffektiv grønnsakskutter.

I tillegg kommer produktet med en «reparerbar i 15 år»-garanti. Om maskinen går i stykker, så kan du sende den inn til produsenten. Deretter vil Tefal fikse maskinen for deg – og sende den i retur.

Tommel opp!


2. Oxo Good Grips Grønnsakshakker – Beste ikke-elektroniske modell

Vil du verken ha en «maskin» som bruker strøm eller går på batteri? Ønsker du en enkel modell som selv barn kan bruke?

Vel.

Oxo Good Grips er en grønnsakshakker som er like god til frukt som til grønnsaker.

 • Veldig rask og effektiv i bruk.
 • Kan brukes like fint til frukt som til grønnsaker.
 • Lav pris.
 • Kan brukes av barn (under oppsyn av voksen).
 • Kommer med en ganske stor beholder.

Oxo Good Grips har produsert en grønnsakshakker som har blitt veldig populær. Ikke bare i Norge. Men også internasjonalt.

Denne modellen er veldig lett å bruke. Her kan du både kutte opp grønnsaker og frukt på nær sagt under ett minutt. Det høres kanskje deilig å ha en frisk og ferdig fruktsalat på under ett minutt?

Smart design uten bruk av strøm

Beholderen er plassert under hakkeren, slik som du ser på bildet. Men bildet illustrerer ikke hvor smart og enkelt det er å servere frukten. Når frukten har blitt kuttet, så ender den opp i den gjennomsiktige beholderen.

Dette er en beholder du lett kan skyve vekk fra resten av hakkeren: og deretter plassere i en serveringsbolle!

Etter at du har tømt beholderen, så kan den enkelt skyves inn igjen – og du kan fortsette kuttingen.

Brukervennlig modell i rustfritt stål

Også denne grønnsakshakkeren fra Oxo Good Grips er laget i rustfritt stål. Dette er et materiale som er kjent for å vare i mange år. Frukten eller grønnsakene presses gjennom knivbladene og rett ned i beholderen.

Vi er også imponert over hvor enkel maskinen er å bruke. Dette er en ikke-elektronisk grønnsakshakker som egentlig er ganske enkel i bruk. Samtidig er den så enkel at du lett kan få barnet ditt til å hjelpe med middagen.

Rengjøringen gjøres for hånd. Dette er et lite minus. Veldig ofte forventer vi i Gourmetmat at ikke-elektroniske kjøkkenprodukter skal og bør vaskes i oppvaskmaskin.


3. Philips HR1393 Chopper – Kan også brukes til nøtter og krydder

Philips er en nederlandsk produsent som er kjent for å være god på innovasjon. (ekstern kilde: BusinessWire).

Naturligvis er dette en produsent som har tatt begrepet «grønnsakshakking» et sted videre. Med denne modellen kan du også hakke nøtter og krydder.

 • Produsert av verdenskjente Philips.
 • Selges over hele verden (med stor suksess).
 • Sterk motor som bruker en del strøm – 450 watt.
 • Beholderen er stor og rommer hele 0,7 liter.
 • Knivbladene er sterke, holdbare og naturligvis laget i rustfritt stål.

Philips har utstyrt HR1393 Chopper med en sterk motor. Motoren ligger på hele 450 watt, noe som betyr at den bruker en del strøm.

Men ser man bort fra miljøperspektivet, så kan man heller se på mulighetene. For her får du en grønnsakskutter som like gjerne kutter opp nøtter, krydder og annen snacks effektivt.

Stor beholder og rengjøring i oppvaskmaskin

Vi er veldig imponert over beholderen. Veldig få av de konkurrerende produktene på markedet har en beholder som er i nærheten av 0,7 liter. Dette må vi gi Philips tommel opp for.

Dog er det slik at en stor beholder betyr at produktet tar mer plass på kjøkkenet.

Bladene og beholderen kan også rengjøres i oppvaskmaskin. Her slipper du å stå manuelt med såpe og oppvaskkost etter bruk. Men selve den elektroniske delen må naturligvis rengjøres for hånd.

Video – Philips grønnsakskutter i bruk

Her er en video som viser produktet når det pakkes ut og brukes til å kutte hvitløk:Roterende blader og stillegående motor

De roterende bladene i rustfritt stål gir mange muligheter. For det første sikrer de en lang levetid på produktet. Men bladene er så skarpe at de også gir et perfekt resultat. Hver gang.

Her får du en grønnsakskutter du virkelig kan stole på.

Grunnen til at vi plasserer Philips sin modell på tredjeplass er på grunn av plassen. Dette er IKKE en kompakt modell, i kontrast til produktene som ligger som #1 og #2.

Motoren er sterk, men går ganske stille. Hvis du lager mat på kjøkkenet, så trenger du ikke bekymre deg for at folk i stua skal klage på høye lyder.


4. Chef’n Veggichop Grønnsakskutter – Kompakt modell som kutter for hånd

Chef’n Veggichop ville nok fått en høyere plassering hvis det ikke var for det manuelle arbeidet.

Dette er en kompakt og smart modell.

En fordel er at grønnsakshakkeren krever verken batteri eller strømtilgang.

 • Alle delene, med unntak av lokket, kan vaskes i oppvaskmaskin.
 • Her kan du lage både hummus, guacamole, salsa og pesto.
 • Uhyre effektiv og brukervennlig.
 • Manuelt arbeid.
 • Laget i plast.

Chef’n Veggichop er nok den modellen på markedet med det kuleste navnet. Men det er mer til denne grønnsakshakkeren enn et kult navn.

Her får du en modell som har sylskarpe kniver. Funksjonen er også ganske spesiell og nærmest unik. Knivene blir nemlig rotert via et snøre – som igjen blir aktivert ved håndkraft. Alt du trenger å gjøre er å legge grønnsakene i beholderen og trekke i snøret. Deretter kutter du opp grønnsakene effektivt.

Krever ikke noe elektronikk

Veggichop kan brukes overalt. Virkelig – overalt!

Dette er nemlig en modell som ikke krever verken batteri eller strømtilgang. Derfor kan du jobbe fritt i hagen, i stua eller kjøkkenet uten å tenke noe mer på energitilgang.

Video – Slik fungerer Chef’n VeggiechopLiten modell som kan vaskes enkelt

Vi mener også at den lille størrelsen er veldig fin. Problemet er at beholderen ikke er så stor. Det er ganske begrenset hvor mye grønnsaker du får plass til å kutte før du må tømme beholderen.

Men den lille størrelsen gjør at du ikke må gjøre plass til en stor maskin på kjøkkenet. Dette er noe vi setter veldig pris på.

Alle delene, med unntak av lokket, vaskes i oppvaskmaskin. Lokket skal vaskes for hånd med såpe og lunkent vann.

Vår dom

Chef’n Veggichop er et produkt som skiller seg ut. Det er enkelt å rengjøre, enkelt å bruke samt at det har et kompakt design.

Men det er også noen ulemper her. For det første må du gjøre jobben manuelt. Det gjøres ved at du trekker i en snor for å aktivere de sylskarpe knivene. Deretter er det slik at lokket også må vaskes for hånd, noe som er litt kjipt.

Alt i alt er Chef’n en produsent av godt kjøkkenutstyr. Denne grønnsakshakkeren kan i like stor grad brukes av profesjonelle kokker som oss «vanlige» hobbykokker.


5. Fiskars Functional Form Grønnsaksskiver – Billigste alternativ

Fiskars er en nordisk produsent av kjøkkenutstyr til høy kvalitet. Du finner knapt et norsk kjøkken som ikke er fylt opp med Fiskars-produkter.

Deres manuelle grønnsakshakker «Functional Form» er imponerende. Spesielt når man ser hvor lavt produktet ligger i pris.

 • Kutter grønnsakene dine i flotte, jevne skiver.
 • Kommer med god fingerbeskyttelse for økt sikkerhet.
 • Godt grep.
 • Produsert av finske Fiskars.

Functional Form er et kjøkkenredskap vi i Gourmetmat har blitt glad i.

Men vi kan ikke gi det en høyere plassering enn femteplass.

Grunnen er enkel: jobben skal gjøres manuelt. Veldig manuelt. Derfor er dette en grønnsakskutter som nesten fungerer på samme måte som en kniv.

God beskyttelse og effektiv kutting

Når det kommer til det funksjonelle, så skiller Functional Form seg litt ut. Denne fungerer ved at du fester selve grønnsaken til kutteren. Deretter glir du kutteren opp og ned. På den måten vil du kutte lag etter lag med grønnsaker.

Grepet på det ergonomiske håndtaket er fryktelig behagelig.

Vår dom

Functional Form er en grønnsakskutter av rimelig god kvalitet. Fiskars er kjent for å lage gode produkter til en billig penge. Her får du en praktisk kutter som gir deg grønnsaksskiver du kan bruke til middagen.

Mange vil kanskje være litt redd for sikkerheten. Men Fiskars har utarbeidet et design som gjør at fingrene dine holdes vekk fra knivbladet. Med andre ord: du slipper å være redd for å kutte av deg fingrene når du holder på!

Rengjøringen går også veldig kjapt. Du skyller kjapt av grønnsakskutteren, tørket av med et håndkle – og så er det klart til bruk neste gang!


6. OXO Good Grips Spiralizer – For deg som vil lage grønnsakspasta

Det finnes ikke noe bedre alternativ på markedet til tynne grønnsaksstrimler enn «Good Grips Spiralizer».

Et enkelt produkt med en lav pris.

 • Kåret til «best i test» av andre nettmagasiner.
 • Lager grønnsakspasta på en veldig enkel og effektiv måte.
 • Knivbladene er produsert i sterkt rustfritt stål.
 • Tar lite plass på kjøkkenet.
 • En del av en produktserie som har vunnet mange internasjonale designpriser.

Oxo Good Grips slår til med enda en plassering på vår «best i test»-kåring. Denne gangen med en sjetteplass.

Og grunnen til at «Spiralizer» får sjetteplass er enkelt. Dette er et nisjeprodukt.

Vi var litt skeptiske til om vi kunne kalle «Spiralizer» for en grønnsakskutter. For den kutter i utgangspunktet ikke grønnsakene. Maskinen lager tynne strimler av agurk, gulrøtter og avokado på en veldig enkel måte.

God holdbarhet og høy kvalitet

Knivbladene er laget av rustfritt stål. Dette sikrer en lang levetid på produktet samt et godt endelig resultat. Sugekoppen i bunnen er veldig hendig. Den sikrer nemlig at produktet står fjellstøtt på bordet. Her kan du virkelig la maskinen jobbe uten at den skal utgjøre noen risiko.

Alt i alt er et begrep som «høy kvalitet» noe som beskriver produktet godt.

Vinner av design-priser

…og «høy kvalitet» bekreftes gjennom en rekke priser. OXO Good Grips er en produktserie fra USA. I New York har denne serien vunnet mange design-priser.

Dette er en produktserie som kombinerer brukervennlighet med høy kvalitet. Håndtaket er ergonomisk og godt. Sugekoppen i bunnen gir en ekstra sikkerhetsdimensjon. Og sluttresultatet på grønnsakspastaen er utrolig bra.

Gode kundeanmeldelser på nett

Det er også verdt å nevne at OXO Good Grips har fått gode anmeldelser hos tidligere kunder. I skrivende stund har over 30 personer gitt tilbakemelding via nettbutikken Bakeren & Kokken.

Det har gitt en gjennomsnittlig rating på 4,7. Den beste scoren man kan få hos Bakeren & Kokken er 5.

Med andre ord: dette er en veldig populær grønnsakshakker.


Viktige funksjoner & våre andre testkriterier

Du er kanskje allerede i gang med å finne den kutteren du ønsker. Og så vil du bare vite hvordan vi i Gourmetmat har vurdert de ulike produktene?

Det forstår vi godt.

Her er en liste over de funksjonene vi anser som aller viktigst når du kjøper en grønnsakskutter.

Fleksible bruksområder

Vi har i stor grad valgt å finne produkter med et bredt spekter av funksjoner. Noen ganger ønsker man å kutte en gulrot i små strimler. Andre ganger ønsker man å kutte opp en agurk i like store skiver. Og når du kutter løk til tacoen ønsker du vel så små biter som overhodet mulig?

Det var viktig for oss at maskinene var fleksible. På den måten får du grønnsakene akkurat slik du ønsker dem.

Størrelse på beholderen

Noen maskiner har utrolig mange og gode funksjoner. Problemet er at beholderen må byttes hele tiden. Dette gjør arbeidet veldig lite effektivt.

Vi i Gourmetmat ble nærmest overrasket over hvor liten beholderen på noen av grønnsakskutterne er. Skal man lage mat til en hel familie, så gjelder det å kjøpe en med litt størrelse.

Ekstrautstyr

Les deg gjerne opp på produktbeskrivelsen før du bestiller en kutter på nettet. Når det kommer til ekstrautstyr, så er det stor forskjell.

Enkel å bruke – også for nybegynnere

I et moderne kjøkken finnes det nesten 10-talls ulike maskiner. En av de viktigste punkene for oss er at maskinene skal være enkle å bruke. Man skal slippe å lese en 20 siders manual. De aller fleste grønnsakskutterne på det norske markedet er veldig gode og intuitive.

Samtidig kom vi over noen produkter på markedet som var FOR avanserte. Disse droppet vi naturligvis å anbefale.

Brukervennlighet er utrolig viktig for oss.

Godt grep og stabil plassering

Mange av modellene er utstyrt med et ergonomisk grep. Det skal være behagelig å kutte opp grønnsaker med en automatisk maskin.

Om du har en modell som står på bordet, så bør den være utstyrt med gummiknotter. På den måten vil maskinen være stødig når den er i bruk.

Godt materiale og skarpe knivblader som holder lenge

Veldig mange av grønnsakskutterne er utstyrt med knivblad i rustfritt stål. Dette er med på å øke levetiden på produktet. Samtidig er det en sannhet at rustfritt stål er dyrt å produsere. Nettopp derfor er disse produktene forholdsvis dyre.

Om du kutter grønnsaker hver dag, så vil vi anbefale å kjøpe en modell i rustfritt stål. Da holder knivbladene seg skarpe i veldig lang tid uten at du må bruke knivsliper.

Enkel rengjøring

Til slutt må vi også nevne rengjøring. Dette er den definitivt kjedeligste jobben på kjøkkenet. Derfor er det viktig at grønnsakskutterne vi anbefaler kan rengjøres kjapt.

Noen (men veldig få) kan puttes i oppvaskmaskinen.

Husk at det er viktig at du rengjør alle delen som har vært i kontakt med mat. Det å la en maskin stå med matrester over lengre periode er – mildt sagt – uheldig. Og veldig uhygienisk.

grønnsakskutter

Har du behov for nytt utstyr på kjøkkenet?

Det at du leser denne testen kan være en indikasjon på at du er i gang med å oppgradere kjøkkenet. Så bra!

Vi har nemlig tidligere skrevet en rekke forbrukertester om kjøkkenutstyr. Her er våre mest leste artikler innenfor «kjøkken og matlaging»:

Avsluttende ord

Vår test av grønnsakskuttere har vært tidkrevende, omfattende og ført til et godt resultat. Vi har sjekket en rekke nøkkelfunksjoner. I tillegg har vi sett på hvor godt hvert produkt er til ulike typer grønnsaker. Det er viktig for oss at produktene er utstyrt med nok funksjoner til at de kutter purre, løk og gulrot like effektivt.

Vi har tatt for oss fordeler og ulemper med de ulike modellene.

Etter å ha lest vår test, så kan du vel regne det frem til at en grønnsakskutter er et uhyre nyttig verktøy på kjøkkenet. Grønnsakskuttingen går rett og slett på få sekunder med en slik maskin. Og risikoen for skader er jo nærmest minimal – i motsetning til å bruke en sylskarp kjøkkenkniv.

Vi håper at du har fått mye ut av vår test. Vi har klart gjennom nøye undersøkelser å kåre den beste grønnsakskuttere gjennom møysommelige undersøkelser. Dette har tatt lang tid. Men vi i Gourmetmat strekker oss alltid veldig langt for å gi leserne våre god og presis informasjon.

Ofte stilte spørsmål

🥕 Kan dere anbefale en grønnsakskutter til meg?

I listen lengre opp i artikkelen finner du de produktene som er «best i test». Dette er en liste som har blitt nøye utarbeidet på bakgrunn av pris, brukervennlighet samt kvalitet.

Vi i Gourmetmat er Norges beste magasin på forbrukertester av kjøkkenutstyr.

🥕 I hvilke situasjoner er det kjekt å ha en grønnsakskutter?

Hver gang du skal kutte opp grønnsaker, så er det greit å gjøre det elektrisk. En slik maskin har mange fordeler.

For det første slipper du å slite deg ut med å hakke grønnsakene selv. For det andre vil du ikke få masse matrester rundt omkring på kjøkkenbenken. Og vårt siste poeng handler om volum. Det er veldig lett å kutte opp haugevis med grønnsaker på under ett minutt.

Så en grønnsakskutter vil være både trygg, sikre at du unngår søl samt være tidseffektiv.

🥕 Må man ut med mye penger for disse produktene?

Absolutt ikke.

De fleste produktene i vår test ligger godt under 1000 kroner. Så en slik grønnsakskutter er en forholdsvis smal investering. Husk at dette er en maskin du kan ha på kjøkkenet i 15-20 år frem i tid (hvis ikke lengre…). Så her gjør du en god investering for fremtiden.

🥕 Kan man vaske grønnsakskutteren i oppvaskmaskinen?

Det kommer an på hvilken modell du velger. Noen er oppvaskmaskin-vennlige, men de fleste er ikke det.

Hvis du kan vaske de i oppvaskmaskinen, så står det som oftest veldig tydelig i produktbeskrivelsen. Om du vasker elektroniske apparater i maskinen, så kan de bli ødelagte.

🥕 Er strimler og kutter det samme?

Nei, ikke helt. Både en strimler og en kutter har som oppgave å kutte opp grønnsakene raskt og effektivt.

Men en strimler vil dele grønnsakene i … strimler. En kutter vil kunne gi en helt annen form til grønnsakene.

🥕 Hvilke retter kan man lage med en grønnsakskutter?

Noen av rettene som er mye enklere å lage med en elektrisk kutter er: guacamole, pesto og hummus.

Disse rettene er spesielle fordi man må virkelig finhakke grønnsakene. Men mange bruker også maskinene til helt vanlige ting. Du bruker kanskje alt for lang tid til å kutte opp paprika, løk og salat til tacoen?

Med en elektrisk maskin, så kan du redusere tiden på kjøkkenet med minst 80 %.

Kan du anerkjenne våre vurderinger? Eller har du spørsmål til hvordan man skal kutte grønnsaker effektivt? Legg igjen en kommentar i kommentarfeltet!

Legg igjen en kommentar