Kjøkkenforkle: 5 flotte forkler til kjøkkenet ditt

lærne våre når vi lager mat. Tomatsaus på skjorta; eller olivenolje utover yndlingsgenseren som du aldri helt blir kvitt. Det er helt forferdelig.

Dette er grunnen til at det har blitt vanligere å investere i et ordentlig godt kjøkkenforkle. De kommer i ulike fasonger og farger – i tillegg til at du unngår å ødelegge klærne dine. Derfor kan du se på det som en fin investering.

Mange benytter seg også av kjøkkenforkler når de griller. Og når Dagsavisen slår fast at 9 av 10 nordmenn griller i høysesongen, så forstår man at det også er et ganske stort marked her.

Nedenfor har jeg samlet mine favoritter. Det er en liste som har blitt laget på bakgrunn av grundig research på både materialer og design. I tillegg har jeg vektet funksjonalitet (store, fine lommer & gode stropper, etc.) i veldig stor grad. Merk også at alle kjøkkenforklene i denne artikkelen kan brukes både av kvinner og menn.

Dette er mine favoritt kjøkkenforkler

Jeg har også funnet noen billige kjøkkenforkler som jeg synes er gode kjøp:

Bestselger i skinn: Skinn-forkle fra Scandinavian Home

 • Bestselger
 • Laget i ekte bøffelskinn
 • Produsert i Sverige

Mer informasjon

Det er ikke mange fabrikker igjen i Sverige. De aller fleste håndverksbedrifter har flyttet østover. Men Scandinavian Home har bestemt seg for å lage høykvalitets-kjøkkenklær i Sverige. Og de gjør det også utrolig bra. Ikke bare i Skandinavia – men også internasjonalt.

Scandinavian Homeer kjent for å lage gode skinnprodukter. Dette kjøkkenforklet i kuskinn er (selvfølgelig) ikke noe unntak.

Jeg har personlig kjøpt dette forkle, og er veldig fornøyd med kvaliteten på det. Kan absolutt anbefales.


Unikt design: Forkle i canvas leather

 • Slitesterkt materiale
 • Stor lomme foran
 • Flotte skinn-detaljer

Mer informasjon

Kanskje det absolutt stiligste kjøkkenforklet i hele testen?

Utrolig stilig design. Passer til begge kjønn. Og stoffet er veldig slitesterkt.

Det er kanskje ikke så mange nordmenn som kjenner igjen ordene «Canvas Leather». Hvis du skriver inn «Hva er Canvas Leather» på engelsk i Google, så kommer følgende svar opp:


Skjermbilde: Google.com

Jeg klarer egentlig ikke forklare det på noen bedre måte. Vi snakker altså om en slags oppgradert versjon av lær.


Perfekt til varme temperaturer: Outset Grillforkle i lær

Dette forklet fra den verdenskjente produsenten Outset er perfekt til grilling på varme sommerdager.

 • Flott design.
 • Justerbar nakkestropp.
 • Har en størrelse på 75 * 66 centimeter.
 • Kan både brukes på kjøkkenet og ute ved grillen.
 • Produsert i en kombinasjon av kuskinn og bomull.
 • Veldig populær blant norske menn.

Mer informasjon

Dette vakre kjøkkenforklet er veldig populært hos mange nordmenn. Det stilrene designet sikrer at både kvinner og menn kan bruke forklet.

Når det kommer til materialer, så er produktet lager av en blanding mellom kuskinn og bomull. Dette sikrer at du kan benytte deg av forklet nære grillen og andre steder med høy temperatur.

Outset Forkle kommer som en onesize-modell, men nakkebåndet kan justeres. Det vil si at forklet i bunn og grunn passer de aller fleste voksne personer.

Kjøpes hos to ulike nettbutikker

Som med de fleste andre gode kjøkkenprodukter, så selges dette skinnforklet fra Outset hos både Kitchentime og Bakeren & Kokken. De to nevnte nettbutikkene er størst på kjøkkenutstyr i Norge.

Når er vare føres hos begge nettbutikker, så vet man at det er et kvalitetsprodukt. I tillegg gir valgfriheten deg mulighet til å sammenligne priser. Deretter kan du selv ta en beslutning på hvor du ønsker å handle.


Ekstra langt kjøkkenforkle med lomme til mobil: Global Forkle

Denne ganske enkle modellen har blitt en fin bestselger i Norge. Ikke bare er den billig.

Global G-90297 er et kjøkkenforkle med en rekke gode egenskaper.

 • Fin plassert logo på venstre side av brystet.
 • Lomme for mobiltelefon er hendig plassert.
 • Nakkebåndet kan enkelt justeres.
 • Helt svart og nøytral farge.
 • Laget av polyester- og bomullsmiks.


Kvalitetsdesign til en billig penge: Ernst Grått kjøkkenforkle

 • Høy kvalitet til lav pris
 • Lett å vaske
 • Stor lomme foran


Hvorfor trenger man et godt kjøkkenforkle?

Det har flere fordeler.

Her er, i synkende rekkefølge, de viktigste grunnene til at man bør investere i et godt kjøkkenforkle:

1.Du unngår å søle masse mat på klærne dine. Hvis du får en olivenolje-flekk på skjorten din, så vil den neppe gå vekk med det første.
2.Kjøkkenforkler med lommer er ikke bare kule og profesjonelle. De er også veldig praktiske. Hvis du lager mat med en hel masse redskaper, så kan du benytte lommene under matlagingen.
3.Du føler deg mer profesjonell når du har på et sånt håndkle. Det gjør at du også kanskje legger litt mer prestisje i matlagingen din.
4.Hvis du enda ikke vet hva du skal gi mor, far, bror eller venn til jul: her er den perfekte gaven! 🙂 Kjøkkenforkle er noe alle vil bli glade for å få. Allikevel er det noe som de færreste tenker på å kjøpe selv.

Pris på kjøkkenforkler- hva koster de?

 • Under 200 kr: Du får knapt kjøkkenforkler til under 200 kroner. Og hvis du gjør det, så sier det dessverre ganske mye om kvaliteten på plagget. Dette er enkle tøy-forkler som har tynne stropper og kort levetid. Det er helt naturlig at mange ønsker å ikke bruke over 1000 kroner på et slikt «enkelt» produkt. Allikevel vil jeg anbefale å gå litt høyere pris enn dette.

 • Rundt 700 kr: Gjennomsnittsprisen på et godt kjøkkenforkle ligger nok rundt 700 kroner. Du får nok neppe ekte skinnforkler for under 1000 kroner. Men såkalt «vegansk skinn» (falskt skinn) er tilgjengelig. Dette er ofte kjøkkenforkler som er enkle å vaske, sitter godt på kroppen og kan kjøpes hos gode, norske nettbutikker.

 • Over 1200 kr: Hvis du kjøper et kjøkkenforkle til over 1200 kroner, så har du (etter all sannsynlighet) kjøpt noe av høy kvalitet. I tillegg bør plagget være designet og produsert av en anerkjent klesdesigner. Men du bør ikke kun se etter kvalitet og design. Funksjonalitet er vel så viktig. Tenk på hva som er viktig for deg når du lager mat. At forklet sitter godt på kroppen og at den har et par lommer bør være prioritert.

Trenger du inspirasjon til kjøkkenet ditt?

I så fall har du kommet til riktig sted.

Først vil jeg si at jeg håper at denne artikkelen hjalp deg med å velge riktig produkt. Det ligger timesvis med research bak en så «enkel» artikkel, noe jeg håper du setter pris på. Hvis du har noen innvendinger mot det som står skrevet her: kommentarfeltet under artikkelen er åpent! 🙂

Videre kan jeg si at et kjøkkenforkle bare er ett steg på veien mot god og «profesjonell» matlaging. Det er mye mer der ute du kan gjøre for å få det hyggeligere på kjøkkenet når du lager mat.

Disse artiklene kan hjelpe deg på veien mot å bli en masterchef:

Dette er bare et knippe av mange kjøkkenrelaterte artikler vi har publisert på Boligmag. Men jeg tror kanskje noe av det kan være av interesse for deg?

Tips

 • Hvis du kjøper et forkle av tøystoff, så kan du enkelt vaske det i vaskemaskinen. Husk å lese vaskeinstruksene før du vasker.
 • Kjøp et forkle som kan både brukes av folk som er 1,50 og 2,10 høye.
 • Selv har jeg veldig dårlige erfaringer med å kjøpe kjøkkenutstyr fra utlandet. Det blir ofte ekstrakostnader påregnet. I tillegg har ikke kvaliteten vært i nærheten av det man bør kunne forvente.

Helt til slutt

Et ordentlig godt kjøkkenforkle vil være med deg nesten så lenge du lever. Mitt tips er å investere i noe som koster litt, men som du kan bruke i alle slags sammenhenger.

Ofte stilte spørsmål

✅Kan man kjøpe et kjøkkenforkle med bilde av seg selv på?

Det finnes noen utenlandske nettbutikker som gjør dette. Hvis man søker på «Kitchen apron personalized», så kommer det opp noen alternativer.

Min erfaring med disse er ganske dårlig. Jeg bestilte 10 stykker til hele fotballaget – med logoen til fotballaget vårt på. Utrolig lav kvalitet. Og ikke var det særlig billig heller.

✅Vil det gjøre meg en bedre kokk?

Nja. Om det ikke gjø deg til en bedre kokk, så vil du i hvert fall se mer profesjonell ut. Du vil også føle deg som en ekte pizzabaker fra Napoli når du snurrer rundt med pizzadeigen iført et flott kjøkkenforkle.

✅Er det lett å fjerne flekker fra kjøkkenforklet?

Det kommer helt an på hvilke flekker du har – og hvilket kjøkkenforkle du har. Dette høres kanskje ut som et kjedelig svar, men det er det mest presise jeg kan gi deg.

På generelt grunnlag vil jeg si at det er MYE lettere å fjerne flekker fra skinn-kjøkkenforkler. Hvis du betaler litt mer, så betaler du deg fort unna mye jobb med å rengjøre forklet.

✅Kan man endre størrelsen?

De produktene jeg har linket til i denne artikkelen er såkalte «one size fits all». Det betyr at alle voksne mennesker kan bruke dem uten noen problemer.

Har du spørsmål eller en tilbakemelding? Legg igjen en kommentar under da vel! 💖

Legg igjen en kommentar