Ølglass: 7 kule og robuste ølglass til festen

Ingenting gir deg en mer geniun studentfølelse enn å drikke øl av billige IKEA-glass.

Ingenting er tristere enn det.

Et ordentlig ølglass gir deg ikke bare følelsen av å drikke øl på den riktige måten. Den kan faktisk også være med på å heve smaksopplevelsen.

I denne artikkelen viser jeg deg de beste ølglassene som finnes på det norske markedet. I «testen» har vi prioritert funksjonalitet, størrelse, kvalitet og pris – i den rekkefølgen.

Om du skal kjøpe deg en ølglass, anbefaler vi disse nettbutikkene: Bakeren og Kokken og Kitchn.

Dette er mine favoritt-ølglass

#Produkt
1Beer Lager 4-pack – 60 cl
2Grand Cru Ølglass 2-pack – 50 cl
3Pulse Ølglass 4-pack – 55 cl
4Eva Solo Ølglass 2-pack – 35 cl
5Essence Ølglass 4-pack – 48 cl

Jeg har også funnet noen billige ølglass som jeg synes er gode kjøp:

Beer Lager – 4 pack

Et klassisk ølglass med flott fasong.

 • Perfekt til lager-øl
 • Designet av Erika Lagierbielke
 • Kommer i 4-pakning
 • Perfekt som gave (kommer i fin forpakning)
 • God til lager, pilsner og IPA

Perfekt gave og fint design

Dette ølglasset har en fantastisk fin fasong. Kroppen har en jevn tykkelse helt fra toppen til bunnen, noe som gjør at det er veldig lett å drikke av. I tillegg er selve foten på glasset stabilt og stødig – til tross for at man fyller det helt opp.

Beer Lager er ikke bare et glass som vinner vår test. Vi mener også at forpakningen den kommer i vil være veldig representabelt å gi bort som gave. Dette kan kanskje være den perfekte bursdags- eller julegave til en som selv brygger øl?

Det skal også nevnes at Orrefors, som produserer disse glassene, har drevet med glass og kunstglass helt siden 1800-tallet (1898). Med andre ord; dette er høy, høy kvalitet.


Grand Cru Ølglass fra Rosendahl Copenhagen

Flott designet ølglass som gir mye skum.

 • Passer til alle øltyper
 • Rengjøres i oppvaskmaskinen
 • Forholdsvis godt priset
 • 2-Pack hos Kitchentime
 • 6-Pack hos Bakeren & Kokken

Passer til alle øltyper

Grand Cru ølglass er produsert av Rosendahl Copenhagen. Danskene er veldig kjent for sitt gode design av kjøkkenartikler. Og med dette ølglasset, så har de virkelig funnet kombinasjonen av fint utseende, høy kvalitet og lav pris.

Grand Cru er på ingen måte et veldig dyrt ølglass. Men det har en form som gjør at både lukt og smak kommer veldig godt frem. Nettopp derfor er dette er perfekt glass for deg som skal drikke litt lysere pilsner. Det skal sies at hvis man drikker øl med veldig mye smak (Guiness/IPA), så kan smaken nesten bli fremhevet for godt.

Merk også at Kitchentime selger denne i 2-pakning. Bakeren & Kokken selger samme glasset i 6-pakning. Billig er det i begge nettbutikker.


Pulse Øl-glass 55 cl 4-pack

Ovalt ølglass med muligheter for stort volum.

 • Produsert av Orrefoss
 • Kommer i 4-pack
 • Rommet 55 centiliter
 • Formen blir klassifisert som et moderne ølglass
 • Designet av verdenskjente Ingegerd Råman

Litt dyrere, men verdt hver krone

Ingegerd Råman er en glasskunstner det har blitt kastet design-priser etter i mange år. Produktene hennes kjennetegnes ved at de er robuste, men fortsatt stilige og absolutt funksjonelle. Pulse ølglass er et glass med tykk bunn, men en fin diameter på toppen. Det gjør at den passer svært godt til både lyse og mørke øl.

Merk også at du helt fint kan vaske disse ølglassene i oppvaskmaskin uten noen problemer. Et godt valg for deg som er villig til å betale litt ekstra for høy kvalitet.


Eva Solo ølglass 2-pack

Relativt små, men trendy ølglass fra Eva Solo.

 • Unikt design
 • Skapt for å fremheve god smak og aroma
 • Premium kvalitet
 • 2-pack
 • Munnblåst glass

Høy kvalitet – og litt stiv pris

Når Eva Solo lager glass til vin og øl, så lykkes de. Markedet er gale etter å få tak i disse glassene, og det er veldig sjelden at ikke minst èn av nettbutikkene viser «status: utsolgt«.

Det er mange grunner til at disse ølglassene fra Eva Solo er populære. For det første er de ikke klassiske, masseproduserte glass som alle har i kjøkkenskapet. Disse ølglassene er nemlig munnblåst. I tillegg er formen på glassene utarbeidet i samarbeid med flere ledende skikkelser i bryggerimiljøet. På den måten er man sikker på at design ikke trumfer funksjonalitet.

Vi i Boligmag var veldig imponert over disse glassene. Men vi må også nevne at prisen blir forholdsvis stiv hvis du tenker å anskaffe 6, 8 eller 10 glass. Prisen på en 2-pakning ligger i skrivende stund på mellom 280 og 350 kroner.


Essence Ølgass 4-pack

Tjukt og godt ølglass fra Essence.

 • Sveitsisk design
 • Rommer knapt en halvliter
 • 4-pakning
 • Lang hals som gir stabilitet
 • God diameter på toppen

God ølsmak fra et avrundet glass

Dette sveitsisk-produserte ølglasset fra Iiattala har en litt spesiell utforming. Der de fleste ølglass som selges i Skandinavia har en lengre kropp, så har Iiattala fokusert på tykkelse. Dette gjør at man får en helt annen type opplevelse når man drikker øl fra den. Ikke bare blir lukten mye «skarpere», men smaken kommer heller ikke så godt frem fra de lyseste ølene.

Vi tok med denne i vår test rett og slett fordi det kan hende at man foretrekker en helt annet type glass.


Hvorfor trenger man et «ordentlig» ølglass?

Mange tenker kanskje at det holder i massevis å drikke øl av kjøkkenglass.

Ølkjennere er helt uenig i den konklusjonen. Thekitchn.com har laget en liste over argumenter for å drikke øl av ekte ølglass:

 • Gir en frisk og sterk aroma. Hvis man drikker fra flaske eller boks, så er det nærmest duft-løst!
 • Du gir ølen en herlig og skummete overflate
 • Ølglass presenterer ofte ølen fra sin beste side
 • Du får se farge, du lukter ølen og nærmest hører luftboblene treffe overflaten – øldrikkingen blir en opplevelse! 🙂

Er du nå overbevist om at det å kjøpe et ølglass kan spille en rolle?

Bra!

De forskjellige typene ølgass

Her kunne jeg skrevet 400 ord om de ulike typene ølglass.

Men jeg fant en enda bedre måte å presentere den informasjonen på: en 2 minutter og 17 sekunder lang Youtube-video:

Pris på ølgass- hva koster det?

Merk at vi legger inn stykkpris. Hvis et ølglass blir solgt for 200 kroner i en 4-pakning, så vil det koste 50 kroner i oversikten under.

 • Under 40 kr: I denne priskategorien finner man helt enkle, standard ølglass. Disse koster såvidt mer enn vanlige kjøkkenglass – og er ofte ikke formet særlig bra. Det som ofte mangler med de billigste ølglassene er en høy kvalitet på glasset. Etter et par runder i oppvaskmaskinen, så kan de fort se litt «slitte» ut.

 • Rundt 70 kr: Standard-pris for et godt ølglass i Norge ligger mellom 50 og 70 kroner. Sånn cirka det samme som en halvliter øl på byen. 🙂

 • Over 100 kr: Hvis man begynner å gå over 100 kroner i stykkpris, så nærmer man seg det såkalte «luksus-segmentet». Dette er glass som er laget av internasjonalt anerkjente designere. De har ofte en form som fremhever aromaen – og en størrelse på over 50 centiliter. Det betyr at du får heeele halvliteren din i glasset på èn gang. Høres ikke det bra ut?

Trenger du inspirasjon til kjøkkenet ditt?

Forhåpentligvis har du allerede funnet noen glass du skal kjøpe. Da er du allerede godt på vei til å oppgradere kjøkkenet.

Men når jeg først har deg her, så tenkte jeg å anbefale deg et par andre artikler jeg har skrevet. Denne artikkelen om såpedispensere vil nok gi deg et nytt perspektiv på både miljøvennlighet samt hvor mye «en liten detalj» kan bety for helhetsinntrykk av kjøkken og bad.

Samtidig er det viktig å til en hver tid ha et rent og strøkent kjøkken. Det får du kun hvis du har gode rutiner på kjøkkenvask. Sånne ting kan kanskje virke banale, men de er mer kompliserte enn du tror. Her er en artikkel som gir deg et forslag på hvor ofte du skal vaske kjøkkenet – og hva som skal gjøres daglig, ukentlig og månedlig.

Tips

 • Vask ølglassene for hånd. Det får glassene til å vare betydelig mye lengre.

 • Mitt beste tips er å ikke kjøpe de aller billigste på markedet. De er knapt nok bedre enn kjøkkenglass.

 • Velg ølglass etter hva slags størrelse på øl du kjøper. Hvis du konstant kjøper halvlitere (50 cl), så er det litt kjipt å kjøpe de aller minste ølglassene som knapt rommer en liten øl (30-35 cl).

 • …og til slutt; ikke stjel med deg «Heineken»-glass hjem fra byen. Mange blir kleptomane og søker spenning når de blir fulle, men det er tross alt en kostnad for puber og restauranter i Norge. 😉

Helt til slutt

I 2019 kunne Dagbladet avsløre at nordmenn drikker minst i Norden. Det er vel kanskje ikke så rart når vi har naboland som Finland og Danmark?

Uansett har det vokst seg frem en stolt øltradisjon i landet vårt. Vi bryr oss mer om smak, kvalitet og aroma enn noen gang før. Et ordentlig godt ølglass koster knapt 50-70 kroner. Og tro meg: det er absolutt verdt den investeringen for at smaken blir så god som den kan bli.

Ofte stilte spørsmål

✅Hvor kan jeg kjøpe gode ølglass i Norge?

Jeg har selv prøvd mange forskjellige norske nettbutikker.

Men jeg vender alltid tilbake til Kitchentime.no. En superbra nettbutikk med et stort utvalg av ølglass og andre kjøkkenprodukter. Kjapp frakt, lave priser og utrolig hyggelig kundesupport.

✅Er ølglass kun for profesjonelle ølsmakere?

Absolutt ikke.

Selv de som drikker øl èn gang i skuddåret vil kjenne forskjell på øl fra kjøkkenglass og ølglass. Det er jeg nesten villig til å satse pengerpå.

✅Koster det mye mer enn «vanlige» glass?

Det kommer helt an på hva du definerer som «vanlige glass».

Er ølglass dyrere en kjøkkenglass fra IKEA? Absolutt!

Er ølglass dyrere enn vinglass fra Christiana Glasmagasin? Absolutt ikke!

Har du spørsmål eller en tilbakemelding? Legg igjen en kommentar under da vel!

Legg igjen en kommentar