Gourmetmat for enhver

Nå i disse dager ser man mer og mer til gourmetmat i flere ulike settinger. Idretts -og sportsarrangementer har tatt gourmet og fine dining konsepter inn på hjemmebanen, for å introdusere en anerkjent matkultur til en litt uvanlig front. Ser man kun ti år tilbake så hadde det ikke vært så lett å se for seg slike matretter på en arena hvor pølse i lompe er en klar favoritt. Å se nærmere på en beskyttet matkultur, og dens løsrivelse fra direkte dyre restauranter; kan hjelpe oss å forstå hvordan man virkelig kan tilberede gourmet til et publikum med liten forkunnskap til konseptet.

Nye arenaer for gourmet

Motorsport og underholdningspill er også en arena for gourmet nå for tiden. Det har seg faktisk sånn at matkonseptet har inntatt poker på hjemmefronten i det siste. Hos Storspiller kan du lett sette deg godt tilbake med online casino, og nyte litt god mat og vin til spillingen.

For å sette ting litt i perspektiv, så du kan se hvor overkommelig dette faktisk er. På sidene våre kan du få tips om vin, og du vil også få tips om hvordan du skal lage ulike matretter hjemmefra. Med slike tips er du nok på god vei til å begynne å lage gourmet til enhver anledning.


Photo by Daria Yakovleva

Gourmetmat hjemme

Når man skal tilberede gourmetmat hjemme, så er simplisitet en viktig faktor. Ihvertfall når man skal bruke gourmetmat til spilling eller TV-titting. Blåskjell og Cæsarsalat er kanskje to retter som normalt ikke ville blitt servert over samme fat på en restaurant, men det er to retter som gir en god mettet følelse. Dessuten kan disse rettene tåle å stå ute i noen timer, som betyr at maten kan være god hele kvelden ut. Blåskjell krever generelt sett litt tilberedningstid, men kan være en god snacks for kvelden. En annen kombinasjon som burde passe godt sammen for en kveld med gutta, kan være en god rødvin og hummer. Her har man en rekke muligheter, og med flere på laget kan tilberedningen gå relativt kjapt. En slik utmerket kveld kan ikke gå i glemmeboka for å si det sånn, og er gutta fornøgd så har du scoret noen poeng innen gourmetmat hos dem.