Mat som er godt på sensommeren

Sommeren så langt i 2020 har vært kald og når ikke været fungerer som det skal så er det viktig å finne andre måter å finne sommerfølelsen på. Mat er en måte å for å få sansene i «sommermodus». Nedenfor har vi skrevet noen enkle sommerretter med en liten touch av «gourmet».

Rudolfs Pita

Pitabrød er en klar sommerfavoritt blant mange og det finnes flere måter å fylle et pitabrød. Det vanligste er gjerne å bruke skinke, kjøttdeig eller falaffel i pitabrødet. For deg som kanskje har vunnet i online casino eller kanskje fått mer feriepenger så finnes det et veldig godt fyll som fungerer helt utmerket i pitabrød.

Reinsdyrskav er nemlig en perfekt kombinasjon i pitabrødet. Det finnes flere måter du kan bruke skavet på. Det vi anbefaler er å tilberede skavet i en stekeovn eller i en airfryer for å så deretter servere den med salat. Hvis du ønsker å lage en mer tradisjonell variant så kan du lage en gryte med tyttebær-syltetøy og fløtesaus.

Sjøens pizza

Pizza er en helt klar favoritt hos de aller fleste av oss men det går ann å gjøre den mer eksklusiv og sommerlig enn de tradisjonelle pizzaene. Veldig få vet nemlig at hummer, kreps og krabbe gjør seg utrolig godt på en pizza. Det anbefales å bruke en italiensk bunn og ikke en amerikansk bunn.

Skalldyr gjør seg utrolig godt på pizzaen, det er ikke nødvendig å bruke ferske skalldyr når du skal lage den selv om det selvfølgelig gir pizzaen et veldig eksklusivt preg. Lommeboken bestemmer i stor grad hva slags ingredienser du ønsker å bruke.

Indrefilet i brød

Dette er en veldig spesiell og enkel rett. Du lager indrefilet som du strimler i biter. Deretter lager du gjerne hjemmelagde pølsebrød som du serverer varme. Deretter så lager du en god saus av ditt valg og får du flere gjester så kan du gjerne lage flere sauser. Du serverer indrefileten i pølsebrød med sauser på og du kan gjerne ha litt forskjellig garnityr.

Det er en rett som passer godt å servere gjestene i sommervarmen eller kanskje hvis du trenger en rask god sommerrett på hytta. Det tar ikke lange tiden å lage og det er veldig lite jobb for noe veldig spesielt som veldig få har smakt tidligere.

Hvalburger

Burger er en sommerfavoritt men man kan fort gå litt lei. Den sommeren så er det veldig mye hvalkjøtt i butikken. Det veldig mange ikke vet er at det er utrolig godt kjøtt i burgeren. Hvalkjøtt er veldig godt i burger og aller helst så burde det være ferskt hvalkjøtt. Dersom det ikke er mulig å oppdrive ferskt hvalkjøtt så kan du bruke fryst hvalkjøtt men da kan du oppleve å få en ganske annen smak

Kjøtt til hvalburgere

Burgeren kan lages på akkurat samme måte som en vanlig burger men vi anbefaler at man unngår BBQ-marinade så man bevarer den unike hvalsmaken i burgeren som vi mener gjør denne burgeren til en litt annerledes opplevelse.

Finn på dine egne varianter

Til slutt vil vi komme med en oppfordring som vi mener slåer det meste. Bruk sommeren og tiden du har til å lage dine egne varianter av retter. Det er utrolig hvor mange retter som du faktisk kan gjøre til gourmet-varianter. Faktisk så er det eneste du trenger å gjøre er å finne tradisjonelle retter hvor du enkelt kan bytte ut ingrediensene.

Legg igjen en kommentar