Kyvol 7.2 L Smart Crispmaster Airfryer test: Norges beste airfryer

Helt siden airfryere «tok Skandianvia med storm» for 5-6 år siden, har jeg vært ekstremt opptatt av utviklingen på dette markedet.

Vi i Gourmetmat har skrevet det som helt sikkert er Norges mest leste airfryer-test. Og hver gang det kommer et revolusjonerende produkt på markedet, så kaster jeg meg over det. For dette skal testes og analyseres.

Derfor var gleden stor da vi fikk mulighet til å teste Kyvol Smart CrispMaster Airfryer. Dette er IKKE Kyvolg Smart Airfryer som kom for noen år siden. Dette er en splitter ny og oppgradert modell kalt «Crispmaster 360» – med en kapasitet på hele 7,2 liter.

Her er vår dom.

Eller rettere sagt: vi skal forklare hvorfor vi ga denne modellen tittelen «Norges beste airfryer»!


 • Oppgradert modell fra Kyvol Premium Smart.
 • Norges største kapasitet på 7.2 liter.
 • Gjennomsiktig vindu som hjelper deg å se maten bli laget.
 • Totalt sett den beste airfryeren på det norske markedet!

Kyvol Premium 7.2L Smart Airfryer: Kjapp oppsummering

Gourmetmat var svært entusiastiske da vi fikk teste Kyvol 7.2 Premium Smart Airfryer. Dette er en oppgradering fra den «vanlige» Kyvol Premium Smart Airfryer. Litt lengre ned skal vi gå inn på forskjellene til disse maskinene.

Men vi kan begynne med å si at Airfryeren er utrolig smart og god. Vi fikk laget deilige, sunne og varme middagsretter lynraskt. Og ikke minst: uten særlig innsats. Et av de største spørsmålene, var selvfølgelig om maskinen klarte å gjøre kyllingvingene sprø.

Det kan vi trygt si at den klarte.

Når man lager mat ved hjelp av komfyr eller stekeovn, så har ofte kvaliteten på råvarene mye å si. Vi vil nærmest driste oss til å si at du kan få First Price-mat til å smake godt med Kyvol Premium Smart Airfryer. Etter å ha testet maskinen på flere kjente matretter, så kan vi slå fast at du får sunn mat av høy kvalitet.

Og ikke minst: mye mat! Her Kyvol 7.2 Liter Crispmaster

Kjapt oppsummert kan vi si at Kyvol Premium Smart er en eminent airfryer. Brukervennligheten er tipp-topp. Designet er supert – og vi liker spesielt godt at du kan se hvordan maten lages gjennom vinduet. Hvis du ønsker, så kan du også sette opp app-tilkobling til telefonen. Da kan du varme opp airfryeren fra et annet sted i huset mens du utfører andre aktiviteter.

Her får du en airfryer som helt klart er Norges beste. Det går lynraskt å rengjøre de ulike delene. For ordens skyld er det bare tre deler du må forholde deg til: selve airfryeren, matkurven samt risten hvor maten skal ligge på. Veldig enkelt og greit!

Fordeler

 • Utrolig stillegående sammenlignet med konkurrerende produkter.
 • Enorm kapasitet på 2,7 kilo mat – og 7,2 liter.
 • Gir deg god og sunn mat på rekordtid.
 • Lett å koble airfryeren opp mot mobilappen.
 • Maten smakte himmelsk (se bilder lengre ned).
 • Flott og smart design.
 • Produsert av et firma med lang erfaring i bransjen.
 • Enkel installasjon – med brukermanual på norsk!
 • Lett å rengjøre i etterkant.
 • Rask temperaturstigning.
 • Markedets høyeste temperatur på hele 220 varmegrader!
 • Ingen behov for forvarming.
 • Keramisk skuff, noe som gjør vaskeprosessen utrolig mye enklere.

Ulemper

 • Airfryeren tar stor plass.

 • Oppgradert modell fra Kyvol Premium Smart.
 • Norges største kapasitet på 7.2 liter.
 • Gjennomsiktig vindu som hjelper deg å se maten bli laget.
 • Totalt sett den beste airfryeren på det norske markedet!

Forhåndsinnstilte programmer og brukerveiledning

Det første jeg dømmer en airfryer på, er hvor lett den er å bruke.

Da vi utførte en stor airfryer-test av flere ulike modeller, så ble vi ganske frustrerte noen ganger. Det skal ikke kreves at vi setter oss ned i 40 minutter og leser gjennom en bruksanvisning før vi kommer i gang.

Kort fortalt: Kyvol 7.2L Smart Crispmaster Airfryer er utrolig intuitiv og enkel å bruke.

Man trenger ikke engang bruksanvisningen. Og hvis du skulle trenge den, så er den på norsk.

Få knapper med gode forhåndsinnstilte programmer

Veldig mange begynner å lage pommes frites i det sekundet de får en airfryer inn på kjøkkenet. Der tenkte vi å gjøre noe litt unikt. Vi valgte å lage kyllingvinger.

En av forskjellene med andre isfriere, er at Crispmaster ikke trenger forhåndsoppvarming. Vi satt derfor kyllingvingene på den medfølgende risten og skrudde på airfryeren. I løpet av 10 minutter var de ferdige!

Knappene er veldig enkle å benytte seg av. Displayet viser en rekke allerede ferdig programmerte innstillinger.

Ønsker du å endre på noen av disse, så er ikke det noe problem.

 • Du kan både endre antall minutter airfryeren skal være påskrudd.
 • Samt hvor mange varmegrader der skal være.

Her får du en airfryer som er utrolig lett å bruke. Kyvol er nok den aller mest brukervennlige airfryeren jeg noensinne har testet!

Vindu for å se hvordan maten lages

Du kan hele tiden følge med på LED-displayet om hvordan det går med maten som tilberedes. Displayet viser både antall minutter som er igjen – samt hvor høy temperatur vi har valgt at maten tilberedes på. Dette er helt fint.

Kyvol Premium Smart CrispMaster har ulike knapper for ulike matretter. Vi var tidligere inne på dette med «forhåndsinnstilte programmer». Skal du velge kylling, så trykker du enkelt og greit på kylling-knappen.

Her skulle vi dog ønske at det var litt forskjellige programmer for kyllingvinger og kyllinglår. En hel kylling vil også måtte stekes lengre enn nevnte matretter. (Relevant lenke: «Hvordan steke en hel kylling i en airfryer).

Vinduet er nok kanskje det mest undervurderte elementet på airfryeren. Veldig få av markedets modeller har et så stort og klart vindu. Vi følte oss ALDRI fristet til å ta ut matkurven og sjekke hvordan maten var tilberedt. Dette var veldig tydelig da vinduet var både stort og klart.

Så får vi bare håpe at vi husker å rengjøre vinduet nok til at det alltid holder seg slik!

Enormt sprø kyllingvinger

Når vi benytter oss av en airfryer med navn «CrispMaster», så forventer vi bare èn ting.

Et sprøtt og fantastisk resultat.

Og det fikk vi.

Det å steke kyllingvingene i denne airfryeren var både enkelt og godt. Her får du en maskin som klarer mye mer enn bare det å tilberede pommes frites.

Etter å ha utført denne testen, så kan jeg garantere at Kyvol Premium Smart CrispMaster vil bli hyppig brukt på kjøkkenet vårt. Dette gjelder spesielt for dager hvor jeg ønsker å bruke kort tid på middagen!

Airfryer med Norges største kapasitet (7,2 liter)

Etter å ha fortært et deilig kyllingmåltid, så måtte jeg finne ut av om noe stemmer. En i Gourmetmat-redaksjonen hevdet nemlig at Kyvol Smart Premium Airfryer 7.2 liter var Norges største airfryer.

Dette kan jeg bekrefte.

Etter å ha sjekket rundt på nettsider som Bakeren&Kokken.no, så kan jeg ikke finne noen konkurerende maskin med større kapasitet.

Som navnet tilsier, så har Kyvol Smart Premium Crispmaster plass til 7,2 liter eller totalvekt på 2,7 kilo. Gjennomsnittet til de fleste airfyere på det norske markedet ligger nok nærmere 4 liter og 1,5 kilos maksvekt.

Vi leser i instruksjonene at maten kan gå helt opp til kanten. Men pass på at du ikke fyller matkurven så mye at du ikke kan lukke maskinen. Da vil ikke maskinen skru seg på – naturlig nok.

Rask rengjøring

Vi nevnte innledningsvis at Kyvol Premium Smart CrispMaster bare har tre deler. Disse delene er:

 • Airfryeren med all teknologien den behøver.
 • Matkurven.
 • Den medfølgende risten som maten skal ligge på.

Ikke bare betyr det mindre knot når du skal sette maskinen sammen. Det betyr også at rengjøringsprosessen går raskere. Selv vasket jeg opp risten og beholderen i vasken. Dette gikk utrolig raskt.

I ettertid la vi også merke til at delene kan vaskes i oppvaskmaskin. Dette vil jeg egentlig fraråde av to grunner. Beholderen er veldig stor da airfryerens kapasitet er enorm. Du vil derfor kanskje måtte fylle opp 40 % av vaskemaskinens areal med beholderen. For all del: dette klarer du for hånd! 🙂

Energieffektiv modell som støyer lite

Sammenligner du å bruke Kyvol Premium Smart CrispMaster med stekeovn, så vil du forstå hvor energieffektiv den er.

Har du problemer med høye strømpriser om vinteren?

Da vil du nok bli overrasket over å finne ut hvor mye du kan spare på å bruke en airfryer.

Kjapt regnestykke – så mye sparer du på å bruke airfryer

Strømforbruk per time (kWh)Kostnad per time (i kroner og øre)
Airfryer0.8X
Stekeovn2.5Y

Merk:

 • Tallene er kun eksempler og ikke basert på faktiske data.
 • Strømforbruket til airfryere og stekeovner kan variere betydelig avhengig av faktorer som størrelse, effekt, temperatur og mattype.
 • Kostnaden per time vil avhenge av strømprisen i ditt område, som kan variere over tid.

For å beregne faktisk kostnadssparing, må du multiplisere strømforbruket per time med antall timer apparatet er i bruk og deretter multiplisere med strømprisen per kWh.

Lavt støynivå

Her er det virkelig ikke noe å si på støynivået!

Det var nesten ikke merkbart at maskinen var i gang. Ovnen min bråker ganske mye i og med at viften er forholdsvis sterk. Kyvol Premium Airfryer er virkelig en stillegående maskin som gir gode resultater!

Levering og valg av nettbutikk

Som et avsluttende punkt (før konklusjonen), så ønsker jeg å si noe om airfryerens leveringstid.

Så vidt vi kan se, så selges Kyvol-maskinene eksklusivt gjennom Premiumtek.no.

Dette er en norsk, seriøs nettbutikk med lang fartstid i bransjen. Ved første øyekast vil nettbutikken kanskje minne om andre tilfeldig oppsatte nettbutikker med billig-varer fra Kina.

Det er det ikke. Så langt der ifra.

PremiumTEK lever virkelig opp til navnet sitt. Etter å ha handlet hos nettbutikken flere ganger, så sitter jeg utelukkende igjen med gode erfaringer. Dette er en nettbutikk som håndplukker den aller beste elektronikken fra andre land – og selger det til nordmenn.

Frakten går utrolig raskt. Hele kjøpsprosessen tar nesten ingen tid – og kundeservicen er upåklagelig.

Kyvol Premium Smart CrispMaster: Vår dom

Kyvol Premium Smart CrispMaster Airfryer er en betydelig bedre modell sammenlignet med sin «lillebror».

Den tidligere modellen het Kyvol Premium Smart.

Forbedringene er primært gjort på:

 • Større kapasitet.
 • Mindre lyd.
 • Bedre integrasjon mot appen.
 • Samt raskere oppvarming av maskinen.

Etter å ha testet godt over 10 ulike airfryere de siste årene, så er konklusjonen vår klar.

Dette er den beste airfryeren på det norske markedet per dags dato!

Legg igjen en kommentar