UTVID DITT OPPSKRIFTSREPERTOAR

Denne artikkelen inneholder annonsert innhold.

Har du et ønske om å bli en bedre kokk? Kaste litt mindre mat? Eller kanskje utvide ditt kulinariske repertoar? Å ha flere oppskrifter i ditt repertoar gjør det enklere å kunne diske opp noe ut av dine rester, som du og hele familien vil nyte på travle hverdager. Slik blir du en bedre kokk samtidig med at du ikke skal kaste like mye mat.

Det finnes visse oppskrifter som er gode å ha i repertoaret. Men hvordan skal du oppdage disse oppskriftene? Det kan noen ganger føles som å finne nålen i høystakken når du skal finne anstendige oppskrifter. Les med, for her gir vi deg våre beste tips til hvordan du kan utvide ditt oppskriftsrepertoar og i den sammenhengen bli en bedre kokk. 

Vit hvor du kan finne oppskrifter på nettet

Å finne oppskrifter på nettet er et godt sted å starte når du vil utvide ditt oppskriftsrepertoar. En av fordelene er selvfølgelig at de aller fleste oppskriftene på nettet er gratis, hvilket gjør dette til en rimelig og enkel løsning. Du bør også vite at selv om noe er trykt i en bok eller andre steder for den saks skyld, betyr det ikke at det er en idiotsikker oppskrift. Derfor kan oppskrifter fra nettet funker minst like så godt som oppskrifter fra en kokebok.

Så hvis du vil søke i det store utvalget av internett etter dine nye favorittoppskrifter, kan du både benytte deg av oppskriftsnettsteder, blogger eller nettsider til matleverandører. Sjekk for eksempel ut HelloFresh sine oppskrifter for næringsrike, raske og enkle oppskrifter for alle preferanser og anledninger. 

Bli kjent med mat fra forskjellige land 

Ved å teste oppskrifter fra mange land blir du eksponert for ulike måter å sammensette forskjellige retter på. På denne måten kan du bedre finne ut av hva du, og eventuelt din familie, liker. Etter en stund, når du har blitt eksponert for nok av ulike oppskrifter begynner du å kjenne igjen hvilke kryddere og urter du og dine smaksløker best kommer over ens over. Dette vil hjelpe deg til å bedre kunne sammensatte egne retter, så du dermed blir en bedre kokk. 

Det er mange ulike fremgangsmåter du kan benytte deg av når du vil teste mange oppskrifter fra ulike land og matkulturer. Den ene måten er å besøke ulike restauranter, hvor du i hvert fall kan prøve mange nye retter. Her får du dog ikke den store erfaringen med å lage rettene. Hvis du ønsker deg hands-on erfaring kan en matkasse kanskje være noe for deg. Med en matkasse får du ferske ingredienser og tilhørende oppskrifter levert ukentlige rett på døren, slik at du kan lage og teste nye retter hjemme i ditt eget kjøkken. Her er du sikker på at du får prøvd ut mange nye og gode oppskrifter i en komfortabel setting. Enklere blir det ikke.

Prøv deg fram med nye ingredienser 

Tempeh er, i likhet med tofu, et produkt som lages av soyabønner.

Nye ingredienser kan gi deg flere muligheter når det kommer til matlaging. Har du eksempelvis prøvd tofu? Eller hva med tempeh og seitan? Dette er råvarer som kommer fra andre land og kulturer, og som kan by på unike smaksopplevelser. Heldige som vi er i dag behøver vi jo ikke å reise verden rundt for å få en smak av jordklodens andre kontinenter. 

Ved tilførsel av nye ingredienser i ditt kulinariske repertoar kan du få øynene opp for nye smaker og matlagingsmetoder. Og desto flere metoder du kjenner til og mestrer, desto flere retter kan du skape og nyte sammen med din familie. Kanskje kan disse metodene brukes sammen med andre råvarer du kjenner til? Det er verdt et forsøk.

Legg igjen en kommentar