Seksuell aktiv – hvordan unngå graviditet

Sex er noe for voksne som vil oppleve nytelse og velbehag. Med seksuell kontakt kommer også sjansen for å bli med barn. Det er både vanskelige å kontrollere og vite hvordan man skal unngå. Vi har prevensjonsmidler for å beskytte oss med. Men det er ikke hundre prosent sikkert.

Hvorfor er det viktig å forhindre graviditet? Det kan være mange grunner til det. Men for det første kan det hende det ikke er ønsket, for det andre kan det være at man vil holde et forhold hemmelig.

Ha sex med seg selv

Dersom man ikke vil bli gravid, så er sølibat den beste metoden. Når man har sex med seg selv kan man ikke formere seg. Selv om noen vesen i dyreriket kan formere seg selv, har ikke mennesket fått denne egenskapen ennå. Da kan man kose med seg selv og oppnå akkurat den nytelsen man selv vil

Kondomer og glidemiddel

Har man funnet en partner så er seksuell omgang naturlig. Det som er ganske trygt er kondomer. Man kan få kondomer for de fleste anledninger. Kondomer med jordbærsmak eller kondomer med nupper. Dersom man bruker glidemiddel vil man redusere sjansen for at kondomet sprekker og eventuell graviditet.

Sex med samme kjønn

To parter av samme kjønn skal ikke kunne få barn på en naturlig måte. Man kan ha het sex med en dobbeldildo. Den gir samtidig ekstase for begge to. Man kan gni den inn i glidemiddel og kjenne sine egne safter ekspandere og flyte over. Selv to menn kan bruke dobbeldildo for orgasmejakt.

Prevensjonsmidler

Det fins mange prevensjonsmidler. Angrepille, p-piller, spiral, pessar, gel, krem og skum. De skal alle forhindre graviditeten ved å eliminere sædceller. Det medfører en del problemer med disse prevensjonsmidlene. De fleste vil klare det fint. Det fins både p-piller og gel for menn. Slik kan de også sette fokus på dette.