Om gourmetmat

Lag sunn mat med glede og by på fantastiske opplevelser for venner og familie. Gourmetmat er en bred betegnelse, men det er ofte det enkle som er det beste. Her skal du få noen tips til hvordan du hente inspirasjon, til å overraske de nærmeste med et heidundrende gourmetmåltid.

Maten vi serverer er noe vi legger mer arbeid i, enn for noen år tilbake, fordi i disse dager er vi kanskje mer opptatt av hva vi spiser og helsa vår. I takt med denne utviklingen har det skjedd en eksplosjon av kulinariske matblogger og Instagrampersonligheter, som veileder oss fra A til Å, til hvordan vi kan lage den ultimative gourmetopplevelsen. Det er mange å velge mellom, så vi har tatt for oss noen av de vi mener er verdt å følge med på.

Stefangourmet

Stefangourmet.com er en blogg som er laget av en nederlandsk supergourmet, Stefan, som gir deg tips og råd til hvordan du kan lage kulinariske opplevelser, forklart på en lettforståelig måte. Det som er så fantastisk med denne matbloggen, er hvor spenstige (og samtidig enkle) oppskriftene er. Et eksempel på hvor spenstig er en oppskrift på Paella med hare og snegler – det skal bare prøves!

Selv om vi skulle tro det, er ikke Stefan en kokk. Han jobber i den finansielle sektoren og har bloggen som en hobby. Det er bare et kvalitetsstempel, fordi hvis du ser i kommentarfeltet, har Stefan en stor tilhengerskare, som følger ivrig med på hver oppskrift han legger ut.

#gourmet

Se på instagram under hashtaggen #gourmet så vil du se millioner av bilder, som kan gi deg en direkte inspirasjon til din neste gourmetmiddag. Og her mener vi millioner av bilder. Har du god tid og liker å se på bilder, er dette den enkleste veien.

Men det er enkelte som er verd å trekke frem i mengden. Vi vil spesielt nevne “gourmetmusafir”, som jevnlig legger ut fantastiske bilder av maten hun lager, som virkelig kan gi inspirasjon til gourmetopplevelser. Sumdeh Kanade, som hun heter, legger ut bilder av mat (med beskrivelse) som spenner over alle slags kjøkken, alt fra sushi til kokosboller.

Kulinariskblogg

Til sist kan vi nevne en norsk blogg. Kulinariskblogg.no serverer intervjuer med andre bloggere innenfor matlagning, noe som kan gi deg inspirasjon videre. Her kan du finne de mest aktuelle matbloggene i Norge i da, sammen med quizer, oppskrifter og artikler om matlagning generelt.

Det er drøssevis av intervjuer med kjente og ukjente bloggere, som Bente Christiansen, Ingunn Olsen og Pappa Uten Gluten. Intervjuene går i dybden og er gjennomførte. Her kan du fåp innsikt i hvordan andre matelskere tenker når de lager mat, og hvorfor de er så dedikerte – lesning som absolutt er å anbefale!

Vi alle trenger inspirasjon fra tid til annen, for å utvikle oppskrifter, teknikker og i det hele tatt få ny ideer. Hvis du ser på de største matbloggene så deler det ofte bilder og artikler, som de selv har fått inspirasjon fra. Kikk gjennom noen av tipsene vi har gitt deg her, for å få inspirasjon til glede, hygge og kulinarisk nytelse.