Når skal man servere et gourmet-måltid?

Ofte vil man gjerne imponere med sine kokke-ferdigheter, etter at man begynte å interessere seg for eksotisk og spennende mat fra alle verdens hjørner. Men det er ikke alltid festmåltider passer i en ellers travel hverdag, eller at anledningen er der. Vi i Norge anser jul og andre høytider for stunder der man skal servere de deiligste retter, gjerne med et norsk tradisjonelt snitt. Men hvilke andre anledninger er det som passer for å servere de mest spektakulære måltidene?

  1. Når sjefen kommer for å diskutere framtiden

Det kan hende man gir det lille ekstra dersom sjefen inviterer seg selv hjem for å diskutere fremtiden din i firmaet. Kanskje er det tid for nedskjæringer og dårligere tider i vente, eller har du fått en skummel rival? Det er da man virkelig skal slå til, vaske huset, snekre ferdig den veggen, rydde bort rot og gamle ting, male de siste listene, og stelle i stand den beste middagen du noen sinne har laget. Men det bør være gjennomtenkt og man må kanskje til og med ha noen alternativer dersom han har en allergi eller annet. Og er ikke maten perfekt, vil sjefen garantert oppdage det. Slurv og dårlig arbeid vil sette deg i ett dårligere lys enn du hadde ønsket deg.

  1. Når forholdet begynner å bli etablert

Ikke begynne med å briljere med en gang du bli sammen med dama. Da kan hun plutselig forvente at det er slik hver helg dere er sammen. Vent en god stund til dere begynner å bli varme i trøya. Da kan man en fredagskveld invitere over, og overraske med den aller ypperste fine dining du noen sinne har laget. Ikke bare er måltidet fantastisk, men omgivelsene har blitt grundig sterilisert og ryddet, og alle manneblad gjemt langt under senga. Det vil garantert gi en ekstra høyde i forholdet.

  1. Når svigerforeldre kommer på besøk for første gang

Det kan være en god idé å lage en rett som de aldri har hørt om før eller som viser at du ikke er helt bortreist. Det er førsteinntrykket som teller, og er ikke dette bra, vil kanskje forholdet få mange problemer fremover. Sett sammen et enkelt men delikat måltid, og server de beste viner til. Da vil alle bli glade og fornøyde.

  1. Etter en krangel

Hva er kjedeligere enn en opprivende krangel. Hun truer med å gå fra deg og du vil helst bare komme deg vekk. Etter å ha fått roet seg ned og tenkt over saken er dere fortsatt veldig glad i hverandre. Når hun kommer tilbake etter en uke hos venninnen, kan man overraske henne med det deiligste måltidet hun noen gang har smakt. Ikke overdriv porsjonene, men snakk hele tiden om hva du har vasket og ryddet. Er du ekstra smart, har du kjøpt inn noen roser og en liten delikat eske som det står hennes navn på. Inni vet du selv hva som er.

  1. En gang i blant

Det er også anledning for å lage et gourmetmåltid uten noen spesiell agenda. Kanskje er man lei av den faste tacoen på fredag, eller fiskebollene på tirsdag. En liten ekstra piff på hverdagen, er noe alle kan trenge en gang i blant. Vis at du bryr deg om dem rundt deg, og liker ikke barna alt, så smil og si det gjør ingenting. Etterpå kan vi dra å kjøpe hamburger eller rakfisk for den saks skyld.

Det er nesten alltid en mulighet til å lage de mest fantastiske rettene. Har man utstyret og er fingernem, så gjør det ingenting. Da blir alt så mye enklere.

Legg igjen en kommentar