Maaemo ofrer Michelin-guiden for ny restaurant

Mandag 24. februar åpner Maaemo i nye lokaler i Bispevika. Det er trolig uten oppføring i Michelin-guiden for 2020. Det er kjøkkensjef Esben Holmboe Bang komfortabel med.

– Å bli tildelt tre stjerner i Michelin-guiden er nærmest uoppnåelig, og det klart største jeg har opplevd i min profesjonelle karriere. Det har vært en eventyrlig reise, som vi nå kan starte på nytt med nye Maaemo. Det er et privilegium. Vi har drømt om den nye restauranten i seks år, og nå blir drømmen virkelighet. For meg er det viktig å aldri stagnere, men alltid søke utvikling, sier Esben Holmboe Bang.

Da restauranten stengte dørene 13. desember i fjor hadde kjøkkensjef Esben Holmboe Bang flere ganger oppnådd høyere internasjonal anerkjennelse enn noen annen norsk restaurant. Time Magazine hadde plassert Holmboe Bang blant verdens mest innflytelsesrike kokker, og i 2016 ble Maaemo første nordiske restaurant med tre stjerner i Michelin-guiden. Men når 2020-utgaven av den prestisjetunge guiden lanseres i Trondheim i dag er det trolig uten Maaemo.

 – Siden det ble klart at vi ikke ville ha en åpen restaurant når guiden kommer ut, har vi antatt at Maaemo ikke vil være med 2020. En seriøs aktør som Michelin kan jo ikke ha med restauranter de ikke har besøkt, sier Esben Holmboe Bang.

24. februar åpner Maaemo i de nye lokalene. Da restauranten åpnet for reservasjoner tok det bare minutter før alle bordene var fullbooket og ventelistene var lange. Lokalene er mer enn fem ganger større en de gamle, men vil ha plass til færre personer. Det vil være et helt åpent kjøkken som skal gi følelsen av nesten å sitte i kjøkkenet. I tillegg blir det nytt testkjøkken, og et loungeområde for mottagelse av gjestene. Bordene på nye Maaemo har plass til 1 til 4 personer, mens større selskaper vil kunne reservere et private dining room.

– Vi har videreført alt som fungerte på gamle Maaemo, og endret på alt som ikke var optimalt. Det blir fantastisk bra, og jeg gleder meg til å ta imot gjester i de nye lokalene. Vår jakt etter risiko er kanskje galskap, men blir vi for komfortable vil kreativiteten etter hvert lide. Vi er mer motiverte enn noen gang, sier Esben Holmboe Bang.