I disse landene spiser de kjæledyr

Konsumet av kjæledyr som hunder og katter varierer globalt og er ofte knyttet til kulturelle tradisjoner og praksiser. I noen deler av verden er det fortsatt vanlig å konsumere kjøtt fra disse dyrene.

I Asia er konsumet av hundekjøtt mest utbredt, med anslagsvis 30 millioner hunder drept for menneskelig konsum hvert år. Dette er vanligst i land som Kina, Sør-Korea, Filippinene, Thailand, Laos, Vietnam, Kambodsja, og Nagaland-regionen i India.

Imidlertid er praksisen blitt mindre populær i mange av disse landene, spesielt blant yngre generasjoner som oftere ser på hunder og katter som følgesvenner snarere enn mat. For eksempel har byene Shenzhen og Zhuhai i Kina forbudt konsumet av hunde- og kattekjøtt, og Kinas landbruksdepartement har endret klassifiseringen av hunder og katter fra husdyr til følgesvenner.

I Vietnam er hund et kostholdsstift, og det vietnamesiske hundekjøttshandelen behandler anslagsvis fem millioner hunder per år. Indonesia har også en utbredt hundekjøtthandel, selv om mindre enn 5 % av befolkningen konsumerer det. Hundekjøtt finnes også på Filippinene, hvor det er hovedingrediensen i asocena.

I Afrika konsumeres hundekjøtt av rituelle og kulturelle årsaker i omtrent 20 afrikanske land. Det sees på som en delikatesse i land som Burkina Faso og Ghana og blir ofte spist som et måltid for å styrke båndene mellom mennesker. Hundekjøtt konsumeres også i andre land, inkludert Liberia, Den sentralafrikanske republikken, deler av Nigeria, Kamerun og Den demokratiske republikken Kongo. I noen av disse landene medfører konsumet av hundekjøtt en betydelig risiko for sykdommer som rabies og Ebola.

I Europa er det generelt tabu å spise hundekjøtt, men i 2014 ble det rapportert at rundt 3 % av befolkningen i Sveits spiste hundekjøtt som en del av tradisjonelle pølser eller tørket kjøtt. I Storbritannia er det forbudt å selge hundekjøtt, men det ser ut til å være lov å drepe og konsumere hundekjøtt så lenge dyret eies av den som dreper/konsumerer det og blir drept humanitært.

I Amerika anses det å spise hunder for å være tabu i USA, selv om landet mangler en nasjonal lov som forbyr konsumet av hunder og katter. Dog and Cat Meat Trade Prohibition Act fra 2018 forbyr «transport, levering, besittelse og slakting av hunder og katter for menneskelig konsum», noe som effektivt har demontert eventuelle ikke-klandestine forretninger bygget rundt denne praksisen.

Akten inkluderer et unntak for innfødte amerikanske ritualer, da visse stammer har enten en historie eller en tradisjon med å konsumere hundekjøtt. I Kanada er det teknisk sett lovlig å spise hundekjøtt, men kjøttet må komme fra et lisensiert hundekjøttbehandlingsanlegg, noe som ikke ser ut til å eksistere. I Mexico er salget av hundekjøtt forbudt.