Gourmetmat i høyden

Matkjennere verden over vil kunne oppleve ”fine dining” i nye høyder i år. For nå er det nemlig svulmende og svevende opplevelser som skal lokke turister og andre til restaurantene i Storbritannia. Det skal spises rundt et bord som henger høyt oppe i lufta, blant høyhus og skyskrapere. Denne nye trenden har tatt øyboerne med storm, og kan oppleves i fem forskjellige byer denne sommeren. Det er klart for fine dining i lufta.

Det er byrået ”Events in the Sky” som lar opptil 22 gode venner og kompanjonger dingle 50 meter oppe i luften, holdt oppe av en solid mobilkran. Det hele passes på av et team av erfarne teknikere, samt kelnere, en kjøkkensjef og en sommelier. Her vil man kunne nyte ypperlige måltider til alle døgnets tider, samt ettermiddags-te eller drinker. De som allerede har besøkt de spektakulære restaurantene kaller det en gastronomisk sensasjon som man ikke må gå glipp av. Restaurantene opplever allerede lange køer, og skal man få med seg det hele, bør man være tidlig ute. Man vil få en fantastisk matopplevelse med spektakulær utsikt over byen fra ulike vinkler. Dinglende med føttene i løse lufta.

Arrangørene spesialiserer seg på opplevelser i høyden, og de samarbeider med ”Dinner in the Sky”, en gruppe med rundt 50 partnere verden over.

Events in the Sky i 5 byer

Dette prosjektet ledet an av disse ”himmel-arrangørene”, finner sted i fem byer med tidfestet dato denne sommeren:

*Glasgow – George Square, 15-18 juli

*London – Chelsea College of Arts, 19-30 juli

*Newcastle – Stephenson Quarter, 24-29 august

*Bristol – Waterfront Square, 7-10 september

*Southampton – Guildhall Square, 21-24 september

Er man i Glasgow i sommer kan man nyte mat fra det asiatiske kjøkkenet Chaophraya, som har vunnet flere priser for sitt kjøkken og sine lokaler. I en blanding av samtidsdesign fra Thailand og karakterisk skotsk arv vil man få de deiligste retter servert fra det asiatiske kjøkken.

I London kan man nyte retter fra kjente kokker som Michael Reid, Jeremy Page og Calum Franklin. Kulinariske fiskeretter fra Panama, franske delikatesser og saftige steker kan man oppleve her.

Reiser man tilfeldigvis til Newcastle er det i bydelen Tyneside man skal dra til for å oppleve de flyvende tallerkenene. Her ligger restaurantene på rekke og rad, men noen av dem flyver høyt over alle de andre i sommer.

Det er restauranten Harvey Nichols med sjefskokk Louise McCrimmon som serverer deg de herligste måltidene når man ankommer Bristol. Her kan man nyte prisbelønnet festmåltider laget av respekterte kjøkkensjefer. Her sitter man komfortabelt i pompøse omgivelser.

En av partnerne i Southampton vil være Chewton Glen som er del av en verdensledende luksushotellkjede. De er kjente for sine nydelige danderte retter i avslappende omgivelser. Denne gangen tar de alt dette med opp i lufta.

Opplevelser for livet

Man kan ta med seg kollegaer eller hele familien og venner for å oppleve dette spesielle måltidet i luften. For det å henge høyt oppe og se byen fra en helt annen vinkel enn hva man tidligere har kunnet, vil garantert sette spor. Mange vil nok ryste på hodet i forferdelse, men alt er trygt og det har gjennomgått sikkerhetstester av alle slag.

For sikkerhet er deres første prioritet. Alle gjestene vil bli forholdsmessig festet med seler før bordet heves opp i luften. 50 meter opp i luften kan gourmet-opplevelsen sette i gang.

En ting er sikkert og det er at høyt henger de, men de er nok ikke sure. Tvert imot, vil de sitte igjen med et smil om munnen og en opplevelse for livet.

Gjestene har sittet igjen med ord som: Usammenlignbart. Sensasjonelt. Uforglemmelig. Fascinerende. Gripende. Fantastisk. Helt enkelt en fantastisk opplevelse.