God mat til hundeburet

Du forfrisker deg med god mat på restauranten. Men hva med stakkaren som sitter utenfor og venter i hundeburet? Du er riktignok skjermet for dens bedende blikk der du legger i deg. Men burde du ikke tenke på at den også har rett på noe godt?

En pose til hunden er et vidt kjent begrep for den som ønsker å ta med restene av middagsmåltidet når de spiser ute. Det sier man uansett om man har hund eller ikke. Kanskje mener gjesten at god mat uansett ikke skal gå til spille. Men hvis man virkelig ønsker å gi hunden sin et gourmet-måltid; hva vil være det beste?

Mat på tur

Når familiehunden er med på bilturen, er det viktig å ha forberedt kosten på forhånd. Det bør tas pauser underveis slik at den kan komme seg ut av buret sitt og lufte seg litt. Er det en ekstra lang reise bør det selvfølgelig inkludere et måltid.

Her er hensynet til enkelhet det dominerende. Heldigvis spiser hunden helst det den er vant til fra før. Tørrfor blir da det beste alternativet. Når det er snakk om drikke, er det ingenting som slår vann. Bare husk å medbringe dens faste matskål og vannskål. Hunden er effektiv når den først setter i gang å spise, så det er ikke nødvendig med så lange pause,

Hva liker hunder egentlig?

Selv om det sies at hunden likner mennesket sitt, gjelder nok ikke det i matveien. Hva som er god mat for hunden er ikke det samme som for eieren.

Man skulle tro hunden med sin fantastiske luktesans ville sette pris på de mest avanserte rettene med mange smaksstoffer og krydderier. Slik er det altså ikke. Løk og hvitløk er til og med skadelig for hunden.

Rent kjøtt som ikke er tilsatt smaksstoffer eller kryddere av noe slag er hundens favoritt. Den oppdager sikkert smaksnyanser der som er ukjente for oss.

Fisk, også rå fisk som ligger igjen etter sushimiddagen, er en favoritt. Men stå over wasabien.

En hund vil sannsynligvis fnyse på nesa av en råkostsalat. Kokte grønnsaker derimot kan godt blandes med andre middagsrester som ris og poteter. 

Gourmetens favorittdessert, den lille sjokoladebiten, er derimot ikke noe for hunder. De blir syke av den. Hold derfor konfekten langt unna hunden.

Sørg for middagskos

Trivselen fremfor alt. Har man noe godt i skålen skal man kose seg. Pass på at hunden får matro når den spiser, og ikke for eksempel blir forstyrret av små barn som vil leke.