Enkel snacks for å se kampen

Når du skal gjøre klar bordet for den store kampen er det viktig å ha et godt utvalg snacks som alle kan nyte rundt skjermen, uten at maten blir forstyrrende. Vi vet alle hvor irriterende det kan være å gå glipp av den store scoringen fordi du står på kjøkkenet eller må rydde opp mat som egner seg dårlig for TV-en. Derfor har vi funnet frem noen enkle retter og snacks som gjør seg utmerket på bordet slik at du kan invitere både venner og familie til en perfekt aften foran TV-en.

For selv om det kan være spennende å prøve noe nytt en helaften med kampen på TV, vil det være dårlig odds. Akkurat som med betting er det viktig at snacksen passer til anledningen uten unødvendig risiko. Ingenting kan sette en demper for stemningen som dårlig snacks eller et måltid som ikke faller i smak. Her holder vi oss til klassikerne for å sikre at alle har et utsøkt utvalg mat for kvelden.

Start med det viktigste

Når alle samler seg rundt TV-en er det noen grunnleggende viktigheter som absolutt må finnes rundt bordet. Her snakker vi om essensiell snacks som ikke bør utebli når gode venner samles rundt bordet. Vi snakker selvfølgelig om potetgull og popcorn. Fordelen med disse er at du kan gå for klassiske alternativer som popcorn og salt potetgull uten at det koster deg en formue. Imidlertid er det helt essensielt at man har disse på bordet før den store kampen.

Du kan også være litt eventyrlysten dersom du ønsker å få et mer assortert utvalg på kamp kvelden, men da anbefaler vi at du gjør de riktige forberedelsene på forhånd. Eksempelvis kan du legge til ulike smaker på potetgullet, samt tilby et bredt utvalg ulike dipper for potetgullet. Men som vi var inne på tidligere er ikke kampkvelden riktig dag for nye eksperimenter. Derfor anbefaler vi at du forsøker lage dipp og annet tilbehør noen dager i forveien slik at du har full kontroll på det når kvelden kommer.

Dette gir også en mulighet til å smake seg frem til de beste kombinasjonene. På popcornet vil vi anbefale en mer klassisk tilnærming. Her kan du salte eller bruke litt smør for å tilføre smak, men noe mer eventyrlysten enn dette pleier vi ikke være.

Et sunt alternativ

I en hverdag der stadig flere har økt fokus på sunnhet og helse kan det være lurt å servere et sunt alternativ ved siden av. Det er mulig gutta ser litt rart på deg dersom du bare disker opp med en grønnsakstallerken eller frukt, men dette kombinert med noen klassiker som potetgull og popcorn sikrer at alle har noe å spise på. Fordelen med et sunt alternativ er at du relativt enkelt kan diske opp med noen gode alternativer.

Noen skåler med ulike bær eller oppkuttet frukt kan gå en lang vei som snacks. Dersom du ønsker å ta det helt ut kan du også by på et assortert utvalg oppkuttede grønnsaker med tilhørende dipp for de som ønsker seg et sunnere alternativ enn chips – her vil agurk, gulrøtter og selleristenger være et utmerket alternativ for knasende gode snacks.

Varm mat som kan tilbys på kampkvelden

For de mer avanserte entusiastene kan det være attraktivt å tilby et varmt måltid eller alternativ når den store kvelden nærmer seg. Her kan du eksempelvis diske opp med nachos som er både enkelt å lage og utrolig godt. Annen mat som gjør seg godt foran TV-en er spekemat, tapas og pizza. Det enkleste vil være å bestille eller lage noen pizzaer med ulik topping slik at det er noe for alle i utvalget.

Et koldtbord vil også gå en lang vei dersom du foretrekker dette, men det krever også litt arbeid i forkant. Et måltid som sjeldent slår feil, er derfor nachos. Ved å lage en form med nachos og ost kan man få et varmt alternativ på bordet som passer utmerket for gutta på kampkvelden.

Oppsummering

Når du skal diske opp med maten på en kampkveld er det viktig å ha et assortert utvalg slik at alle finner noe som faller i smak. Her har vi sett nærmere på noen klassiske snacks som absolutt må finnes på bordet slik som popcorn og chips, men også sunnere alternativer som frukt og grønnsaker. Sist, men ikke minst kan det være godt med noe varmt for gjestene og da vil en form med nachos og smeltet oss i de aller fleste tilfeller være et trygt alternativ.

Legg igjen en kommentar