De 10 mest uvanlige restaurantene i verden

Restauranter er førstevalget vårt for de fleste anledninger. Selv om det bare er for å få seg noe å spise, så er det å spise ute på restaurant en liten feiring i seg selv. Mens koselige restauranter med god mat kan gi en fin spiseopplevelse, finnes det noen spisesteder i verden som man aldri vil glemme.

Skribenten Xavier Heath oppsummerte restaurantbesøk på denne måten:

«Noen ganger handler det ikke bare om prisen eller kvaliteten på maten. En ting kan gjøre hele restaurantbesøket til en fornøyelse eller til et helvete. Men, det jeg liker best av alt er de som kombinerer begge deler, slik at du ikke er i tvil om hvilken restaurant du vil besøke neste gang.»

Med alt dette i bakhodet, har du lyst til å lese litt om de mest uvanlige og minneverdige restaurantene i verden? Felles for alle restaurantene på listen vår er at de befinner seg et stykke unna – du må belage deg på litt reisetid før du kan nyte et nydelig måltid. Legg neste ferietur til en av disse lokasjonene, og ta med deg en bok, en film eller slå i hjel tiden med nettets beste casino spill mens du flyr av gårde til nye kontinenter.

Her er vår topp 10 liste (over de vi kjenner til):

1. Ithaa Restaurant, Maldivene

Betydningen for ordet Ithaa er «Perlemor». Denne restauranten tar førsteplassen på listen vår på grunn av sin beliggenhet, design og fantastisk mat og service. Den er bygd 4,8 meter over havnivået på vidunderlige Maldivene, og er virkelig et sted du bør ha med på din Bucket List!

Restauranten har plass til maks 14 gjester på samme tid, og for å komme dit må du gå ned en spiraltrapp. Denne restauranten er en del av Conrad Maldives Rangali-resorten, og vil gi deg en uforglemmelig utsikt til både korallrevet og fiskesortene som svømmer forbi.

2. Vertigo Restaurant and Moon Bar, Bangkok

Har du høydeskrekk? Hvis ikke er dette en restaurant du bare MÅ Besøke! Den ligger på toppen av en skyskraper som også rommer Banyan Tree Hotel. Den har en fantastisk Sky Bar på en stor terrasse med fantastisk utsikt over byen, hvor du kan nyte følelsen av å flyte oppe i lufta mens du tar deg en drink!

3. Vista Restaurant, Kambodsja

Vista Restaurant er en del av et privat hotell, og ligger midt på Koh Rong-øya i Sihanoukville i Kambodsja. Gjestene kan komme seg til restauranten ved å gå over en bro rett over krystallklart hav. De berømte kokkene her tilbereder nydelig, fersk mat fra det vestlige kjøkken kombinert med lokale smaker.

4. The Disaster Café, Lloret de Mar, Spania

Når du hørte navnet, hva tenkte du på da? Vel, i dette tilfellet er det jordskjelv du burde tenke på. The Disaster Café er en fantastisk restaurant med et utrolig design, og en enda bedre idé bakom. Gjestene som spiser her kan oppleve simulerte jordskjelv i størrelsesordenen 7,8 på Richters skala, samtidig som de er helt trygge!

5. The Grotto, Thailand

Femtevalget på listen vår befinner seg i Thailand, og er også kjent under et annet navn – Cave Dining. Dette navnet burde gi deg en liten idé om hva arkitekten forsøkte å oppnå. Gjestene i denne restauranten er plassert i en hule på populære Phranang Beach.

Nyt den imponerende utsikten og gode servicen fra Ravavadee-resorten, selv om du ikke er gjest der. Restaurantens spesialitet er grillet sjømat.

6. Bird’s Nest Restaurant, Thailand

Har du hørt om Soneva Kiri Eco Resort i Thailand? Hvis ikke er det på tide å undersøke det. Denne resorten er hjemmet til Bird’s Nest Restaurant, en av de mest eksklusive og unike restaurantene i verden.

De som spiser her får oppleve en fantastisk beliggenhet og en helt spesiell restaurant. Den er bokstavelig talt et fuglerede – bygd inn i ekte trær, fem meter over bakken.

Ikke bare vil du nyte alt av mat du får servert, men du vil garantert også like den spektakulære utsikten fra høyden også. For å servere mat og drikke bruker kelnerne en spesialdesignet zipline!

7. Huvafen Fushi, Maldivene

Denne private femstjerners øyresorten ligger på North Male-atollen i Maldivene, og er svært populær blant turistene. Bassenget glitrer og skaper et svært eksklusiv restaurantbesøk. Gjestene i restauranten kan velge mellom å spise på stranda eller i den utmerkede vinkjelleren, kombinert med 43 avskjermede bungalower toppet med førsteklasses service.

8. The Labassin Waterfall Restaurant, Filippinene

Restauranten ligger i San Pablo City på Filippinene, og er en del av Villa Escudero Resort. Deres autentiske cuisine er svært smakfull og ganske unik, servert på bambusbord. Når folk spiser her dypper de føttene sine i det klare vannet og nyter utsikten mot et fantastisk fossefall som også fungerer som en naturlig aircondition.

Restauranten har ofte tradisjonelle musikk- og danseshow.

9. The Rock Restaurant, Zanzibar

Zanzibar er en populær øy i Indiahavet. Dette er et sted du må besøke dersom du liker krystallklart vann og strender, siden Zanzibar har et veldig godt klima og mange flotte resorter. Hvis du bestemmer deg for å dra hit, er det en plass til du må ha med på listen – The Rock Restaurant.

Du kan ikke unngå å se den – steinen ligger der, midt i vannet på Michanwi Pingwe Beach. Du kan komme deg dit via kano, svømme eller gå ut dit. Beliggenheten er ikke den eneste grunnen til at folk besøker restauranten – maten smaker også fantastisk godt!

10. Ice Restaurant, De forente arabiske emirater

De forente arabiske emirater er en av de mest populære stedene på jorden, og det av mange grunner. Det er ikke overraskende at en av deres restauranter tar en av plassene på listen – denne lokasjonen er populær for sin unike og førsteklasses arkitektur og design.

Med sitt varme klima er det en stor overraskelse at man i De forente arabiske emirater kan finne en restaurant som er laget av kun is! Eierne bruker ingenting annet enn is som interiør, så du vil nok ta med deg en jakke og litt varme klær hvis du bestemmer deg for å avlegge restauranten et besøk.

Du vil garantert huske et besøk i denne spesielle restauranten!